مهریه مطلوب در اسلام چقدر است؟
در اسلام، میزان مهریه مشخص نشده است تا هیچ‌گونه مانعی برای ازدواج ایجاد نشود، زیرا اگر میزان اندکی را نیز مشخص می‌کرد، ممکن بود افرادی توان پرداخت همان مقدار را هم نمی‌داشتند و از ازدواج محروم می‌شدند. تعیین میزان مهریه به توافق و رضایت خانم و آقا بستگی دارد. مهریه مطلوب از نظر اسلام، مهریه در حد توان مرد است. اسلام با مهریه‌های سنگین خارج از توان مرد به شدت مخالفت می‌کند و دلیل این مخالفت بر اساس آموزه‌های دینی، کینه‌ای است که امکان دارد در دل مرد ایجاد شود. امام علی )علیه‌السلام( فرمود: لاتغالوا فی مهور النساء فتکون عداوة. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 15، ص 66 در مهریه زنان زیاده‌روی نکنید که دشمنی ایجاد می‌کند. برخی از خانواده‌ها مهریه سنگین را بر پسر تحمیل می‌کنند و او ممکن است برای حفظ آبرو یا علاقه‌ای که به دختر پیدا کرده بپذیرد؛ اما کینه والدین دختر را به دل خواهد گرفت و سبب انتقام‌جویی و بهانه‌گیری در زندگی زناشویی خواهد شد؛ به همین لحاظ، رسول گرامی اسلام )صلی الله علیه وآله( فرمود: تیاسروا فی الصداق فان الرجل لیعطی المرأة حتی یبقی ذلک فی نفسه علیها حسیکة. ) متقی هندی، کنز العمال، ج 16، ص 324 مهریه را آسان )مساوی است با اندک( بگیرید؛ زیرا مرد می‌پردازد؛ اما در دل او کینه‌ای باقی خواهد ماند. همان‌گونه که پیش‌تر ذکر شد، معیار در مهریه، توان مرد است؛ پس اگر توان پرداخت مهریه مناسب را دارد، تحمیل مهریه‌های ناچیز بر خانواده دختر نیز درست نیست؛ همان‌گونه که تحمیل مهریه‌های سنگین بر پسر پسندیده نیست.
عنوان سوال:

مهریه مطلوب در اسلام چقدر است؟


پاسخ:

در اسلام، میزان مهریه مشخص نشده است تا هیچ‌گونه مانعی برای ازدواج ایجاد نشود، زیرا اگر میزان اندکی را نیز مشخص می‌کرد، ممکن بود افرادی توان پرداخت همان مقدار را هم نمی‌داشتند و از ازدواج محروم می‌شدند.
تعیین میزان مهریه به توافق و رضایت خانم و آقا بستگی دارد.
مهریه مطلوب از نظر اسلام، مهریه در حد توان مرد است. اسلام با مهریه‌های سنگین خارج از توان مرد به شدت مخالفت می‌کند و دلیل این مخالفت بر اساس آموزه‌های دینی، کینه‌ای است که امکان دارد در دل مرد ایجاد شود.
امام علی )علیه‌السلام( فرمود: لاتغالوا فی مهور النساء فتکون عداوة. ) حسین نوری، مستدرک الوسائل، ج 15، ص 66
در مهریه زنان زیاده‌روی نکنید که دشمنی ایجاد می‌کند.
برخی از خانواده‌ها مهریه سنگین را بر پسر تحمیل می‌کنند و او ممکن است برای حفظ آبرو یا علاقه‌ای که به دختر پیدا کرده بپذیرد؛ اما کینه والدین دختر را به دل خواهد گرفت و سبب انتقام‌جویی و بهانه‌گیری در زندگی زناشویی خواهد شد؛ به همین لحاظ، رسول گرامی اسلام )صلی الله علیه وآله( فرمود:
تیاسروا فی الصداق فان الرجل لیعطی المرأة حتی یبقی ذلک فی نفسه علیها حسیکة. ) متقی هندی، کنز العمال، ج 16، ص 324
مهریه را آسان )مساوی است با اندک( بگیرید؛ زیرا مرد می‌پردازد؛ اما در دل او کینه‌ای باقی خواهد ماند.
همان‌گونه که پیش‌تر ذکر شد، معیار در مهریه، توان مرد است؛ پس اگر توان پرداخت مهریه مناسب را دارد، تحمیل مهریه‌های ناچیز بر خانواده دختر نیز درست نیست؛ همان‌گونه که تحمیل مهریه‌های سنگین بر پسر پسندیده نیست.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین