زنان کشتزارهای شمایند یعنی چه؟
ظاهر معنای آیه چنین است که: (زنان کشتزارهای شما هستند، هرگاه خواستید به آنان نزدیک شوید و برای خود عمل نیکی پیش فرستید و از خدا بترسید و بدانید که با او ملاقات خواهید کرد). در این آیه چند نکته قابل توجه است: کشتزار بودن زنان، بدان معنا است که بذر انسان در دل این کشتزار رشد و پرورش می‌یابد. پس هر چه بهتر از این کشتزار مراقبت گردد، نتیجه بهتری عاید شما خواهد شد. از نظر جنسی، زنان و مردان تأمین کننده نیاز یکدیگراند. در این آیه به یک قسمت آن؛ یعنی، نیازمندی مرد به زن برای ارضای غریزه اشاره شده است. هم‌چنین شوهر هرگاه طلب کرد، بایستی همسرش در اختیار او باشد (در صورتی که مانعی شرعی و یا عرفی در کار نباشد). تأکید این آیه بر تقوا و عمل صالح در معاشرت با زنان، به جهت اهمیتی است که زنان در جامعه و پرورش نسل انسان دارند و مرد به جهت زورمندی، نباید در روابط خود با آنان از معیارهای خدا پسندانه خارج گردد و نباید به آنان ظلم کند. در پایان آیه نیز، مؤمنان به آیات الهی و توصیه‌های آن را، مورد بشارت قرار داده و پیامبر(ص) را موظف ساخته که به آنان بشارت دهد. البته نکات دیگری نیز در آیه وجود دارد که برای مطالعه بیشتر به کتاب‌های تفسیری (مانند تفسیر راهنما و تفسیر نمونه) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/2617)
عنوان سوال:

زنان کشتزارهای شمایند یعنی چه؟


پاسخ:

ظاهر معنای آیه چنین است که: (زنان کشتزارهای شما هستند، هرگاه خواستید به آنان نزدیک شوید و برای خود عمل نیکی پیش فرستید و از خدا بترسید و بدانید که با او ملاقات خواهید کرد). در این آیه چند نکته قابل توجه است: کشتزار بودن زنان، بدان معنا است که بذر انسان در دل این کشتزار رشد و پرورش می‌یابد. پس هر چه بهتر از این کشتزار مراقبت گردد، نتیجه بهتری عاید شما خواهد شد. از نظر جنسی، زنان و مردان تأمین کننده نیاز یکدیگراند. در این آیه به یک قسمت آن؛ یعنی، نیازمندی مرد به زن برای ارضای غریزه اشاره شده است. هم‌چنین شوهر هرگاه طلب کرد، بایستی همسرش در اختیار او باشد (در صورتی که مانعی شرعی و یا عرفی در کار نباشد). تأکید این آیه بر تقوا و عمل صالح در معاشرت با زنان، به جهت اهمیتی است که زنان در جامعه و پرورش نسل انسان دارند و مرد به جهت زورمندی، نباید در روابط خود با آنان از معیارهای خدا پسندانه خارج گردد و نباید به آنان ظلم کند.
در پایان آیه نیز، مؤمنان به آیات الهی و توصیه‌های آن را، مورد بشارت قرار داده و پیامبر(ص) را موظف ساخته که به آنان بشارت دهد. البته نکات دیگری نیز در آیه وجود دارد که برای مطالعه بیشتر به کتاب‌های تفسیری (مانند تفسیر راهنما و تفسیر نمونه) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/2617)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین