ظاهر معنای آیه چنین است که: (زنان کشتزارهای شما هستند، هرگاه خواستید به آنان نزدیک شوید و برای خود عمل نیکی پیش فرستید و از خدا بترسید و بدانید که با او ملاقات خواهید کرد). در این آیه چند نکته قابل توجه است: کشتزار بودن زنان، بدان معنا است که بذر انسان در دل این کشتزار رشد و پرورش مییابد. پس هر چه بهتر از این کشتزار مراقبت گردد، نتیجه بهتری عاید شما خواهد شد. از نظر جنسی، زنان و مردان تأمین کننده نیاز یکدیگراند. در این آیه به یک قسمت آن؛ یعنی، نیازمندی مرد به زن برای ارضای غریزه اشاره شده است. همچنین شوهر هرگاه طلب کرد، بایستی همسرش در اختیار او باشد (در صورتی که مانعی شرعی و یا عرفی در کار نباشد). تأکید این آیه بر تقوا و عمل صالح در معاشرت با زنان، به جهت اهمیتی است که زنان در جامعه و پرورش نسل انسان دارند و مرد به جهت زورمندی، نباید در روابط خود با آنان از معیارهای خدا پسندانه خارج گردد و نباید به آنان ظلم کند. در پایان آیه نیز، مؤمنان به آیات الهی و توصیههای آن را، مورد بشارت قرار داده و پیامبر(ص) را موظف ساخته که به آنان بشارت دهد. البته نکات دیگری نیز در آیه وجود دارد که برای مطالعه بیشتر به کتابهای تفسیری (مانند تفسیر راهنما و تفسیر نمونه) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/2617)
زنان کشتزارهای شمایند یعنی چه؟
ظاهر معنای آیه چنین است که: (زنان کشتزارهای شما هستند، هرگاه خواستید به آنان نزدیک شوید و برای خود عمل نیکی پیش فرستید و از خدا بترسید و بدانید که با او ملاقات خواهید کرد). در این آیه چند نکته قابل توجه است: کشتزار بودن زنان، بدان معنا است که بذر انسان در دل این کشتزار رشد و پرورش مییابد. پس هر چه بهتر از این کشتزار مراقبت گردد، نتیجه بهتری عاید شما خواهد شد. از نظر جنسی، زنان و مردان تأمین کننده نیاز یکدیگراند. در این آیه به یک قسمت آن؛ یعنی، نیازمندی مرد به زن برای ارضای غریزه اشاره شده است. همچنین شوهر هرگاه طلب کرد، بایستی همسرش در اختیار او باشد (در صورتی که مانعی شرعی و یا عرفی در کار نباشد). تأکید این آیه بر تقوا و عمل صالح در معاشرت با زنان، به جهت اهمیتی است که زنان در جامعه و پرورش نسل انسان دارند و مرد به جهت زورمندی، نباید در روابط خود با آنان از معیارهای خدا پسندانه خارج گردد و نباید به آنان ظلم کند.
در پایان آیه نیز، مؤمنان به آیات الهی و توصیههای آن را، مورد بشارت قرار داده و پیامبر(ص) را موظف ساخته که به آنان بشارت دهد. البته نکات دیگری نیز در آیه وجود دارد که برای مطالعه بیشتر به کتابهای تفسیری (مانند تفسیر راهنما و تفسیر نمونه) مراجعه کنید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 2/2617)
- [سایر] منظور از این جمله ی قرآن که: "زنان کشتزار شمایند"، چیست؟
- [سایر] رابطه نامحرمی زنان غریبه با زنان فامیل یکی است؟
- [آیت الله سیستانی] لطفا نظرتان را درباره ورزش باستانی زنان و برگزاری کلاسهای مرشدی برای زنان اعلام فرمایید؟
- [آیت الله مظاهری] نظر معظّم له پیرامون ورزش باستانی زنان و برگزاری کلاسهای مرشدی برای زنان را بیان فرمائید؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آواز زن در بین زنان و جمع خوانی زنان و مردان چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیه زنان ناشزه و زدن زنان را بیان کنید و توضیح دهید؟
- [آیت الله اردبیلی] پوشیدن جوراب برای زنان چه حکمی دارد و آیا باید روی پای زنان پوشانده شود؟
- [سایر] تنبیه زنان ؟؟
- [سایر] اجبار زنان به حجاب در جمهوری اسلامی با اجبار زنان به بیحجابی در حکومت رضاخان چه تفاوتی دارد؟
- [سایر] اجبار زنان به حجاب در جمهوری اسلامی با اجبار زنان به بیحجابی در حکومت رضاخان چه تفاوتی دارد؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اذان و اقامه نماز جماعت مردان را باید مرد بگوید و اذان و اقامه نماز جماعت زنان , نیز زنان و مردان محرم را زن می تواند بگوید , هرچند احتیاط در صورت اخیر, ترک است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] برای زنان پوشانیدن موهای مصنوعی و زینتهای پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) نیز لازم است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنان باردار یا زنانی که بچه شیر می دهند ممکن است حائض شوند.
- [آیت الله بهجت] نگاه کردن به زنان اهل ذمّه، بلکه به زنان کافری که از هنگام تولد محکوم به کفر هستند به جاهایی از بدن آنها که عادتاً پوشانیده نمیشود، بدون قصد لذت و در صورتی که خوف واقع شدن در حرام نباشد، جایز است. و بنابر اظهر نگاه کردن به زنان بادیهنشین و غیر آنها که عادت به پوشاندن ندارند، بدون قصد لذت، جایز است، مگر در صورت خوف وقوع در حرام، پس معاشرت با آنها در داد و ستد و سایر نیازها، جایز است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اذان واقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید ولی در جماعت زنان، اگر زن اذان واقامه بگوید کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ولی زن، شوهر او است و بعد از او، مردانی که از میت ارث می برند مقدم بر زنان ایشانند.
- [آیت الله اردبیلی] نگاه کردن بدون قصد لذّت و بدون این که بترسد به گناه بیفتد، به صورت، دست و موی زنان روستایی که معمولاً موی خود را نمیپوشانند یا به صورت، دست و موی زنان بدحجابی که عمدا مراعات حجاب شرعی را نمیکنند، هرچند خلاف احتیاط است، ولی ظاهرا اشکال ندارد.