در پاسخ به این مطلب به چند نکته باید توجه داشت : 1- جای هیچ شکی نیست که رسول خدا –ص- از همه انبیا و همه معصومین –ع- اشرف و بر تراست و سایر معصومین علم و کمال را به وراثت از ایشان دارند . در روایات فراوانی به این برتری تصریح شده و امیر مومنان –ع- در روایتی خود را بنده ای از بندگان محمد –ص- شمرده است . پیامبر –ص- استاد امیر مومنان –ع- است و همه دارایی علمی و کمالی و فضیلتی او از رسول خدا –ص- است . 2-اگر روایتی با این مطلب مسلم در تعارض باشد از اعتبار ساقط است و قابل قبول نمی باشد . 2-آن چه در مورد رسول خدا –ص- و علی –ع- در شب معراج در منابع آمده است این مطلب است : در کتاب (مناقب) نوشته خوارزمی به نقل از عبدالله بن عمر آمده است: از رسول خدا سؤال شد که در شب معراج خداوند به چه زبانی با تو سخن گفت؟ پیامبر (ص) فرمود: به لغت و زبان علی بن ابی طالب سخن گفت و خداوند به من الهام کرد که بگویم: خدایا! آیا تو با من سخن گفتی یا علی؟ خداوند در جواب من فرمود: ای پیامبرم احمد! من مانند پدیده های متعارف نیستم و هیچ چیز مانند من نیست. تو را از نور خودم آفریدم و علی را از نور تو آفریدم. من از زوایای دل تو آگاهم و من دیدم که در دل تو کسی محبوب تر از علی نیست و برای همین به زبان او با تو سخن گفتم تا به دلت بنشیند. (بحارالانوار، ج 18، ص 368، حدیث 94 ) و معنای درست این حدیث این است که خداوند به زبان علی برای پیامبر تجلی کلامی کرده و این امر، هیچ گونه بعدی ندارد . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 20/100113205)
در پاسخ به این مطلب به چند نکته باید توجه داشت :
1- جای هیچ شکی نیست که رسول خدا –ص- از همه انبیا و همه معصومین –ع- اشرف و بر تراست و سایر معصومین علم و کمال را به وراثت از ایشان دارند . در روایات فراوانی به این برتری تصریح شده و امیر مومنان –ع- در روایتی خود را بنده ای از بندگان محمد –ص- شمرده است . پیامبر –ص- استاد امیر مومنان –ع- است و همه دارایی علمی و کمالی و فضیلتی او از رسول خدا –ص- است .
2-اگر روایتی با این مطلب مسلم در تعارض باشد از اعتبار ساقط است و قابل قبول نمی باشد .
2-آن چه در مورد رسول خدا –ص- و علی –ع- در شب معراج در منابع آمده است این مطلب است :
در کتاب (مناقب) نوشته خوارزمی به نقل از عبدالله بن عمر آمده است: از رسول خدا سؤال شد که در شب معراج خداوند به چه زبانی با تو سخن گفت؟ پیامبر (ص) فرمود: به لغت و زبان علی بن ابی طالب سخن گفت و خداوند به من الهام کرد که بگویم: خدایا! آیا تو با من سخن گفتی یا علی؟ خداوند در جواب من فرمود: ای پیامبرم احمد! من مانند پدیده های متعارف نیستم و هیچ چیز مانند من نیست. تو را از نور خودم آفریدم و علی را از نور تو آفریدم. من از زوایای دل تو آگاهم و من دیدم که در دل تو کسی محبوب تر از علی نیست و برای همین به زبان او با تو سخن گفتم تا به دلت بنشیند. (بحارالانوار، ج 18، ص 368، حدیث 94 ) و معنای درست این حدیث این است که خداوند به زبان علی برای پیامبر تجلی کلامی کرده و این امر، هیچ گونه بعدی ندارد .
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 20/100113205)
- [سایر] چگونگی معراج پیامبر (ص) را بیان کنید؟
- [سایر] معراج پیامبر اکرم(ص) جسمانی بود یا روحانی؟
- [سایر] معراج پیامبر اعظم(ص) در چه زمانی واقع گردید؟
- [سایر] کدام یک از تکالیف شرعی در معراج بر پیامبر(ص) واجب شد؟
- [سایر] منظور از «معراج» پیامبراکرم(ص) چیست و در قرآن و حدیث، چگونه به مسأله معراج پیامبر پرداخته شده است؟
- [سایر] آیا در شب معراج پیامبر(ص) که زنان را در حال عذاب عریان میدیده بر آنها محرم بود؟
- [سایر] لطفاً در خصوص معراج توضیح دهید که اولاً: معراج چیست؟ ثانیاً: آیا پیامبران دیگری به جز حضرت محمد (ص) هم به معراج رفته اند؟ در روایتی از امام صادق (ع) وارد شده است: پیامبر اکرم (ص) در حدود 120 مرتبه به معراج رفته اند. لطفاً در خصوص اختلافاتی که در باره دفعات رفتن پیامبر به معراج وارد شده است و همچنین از حیث زمان رفتن به معراج که ما جشنی به پا می داریم توضیح فرمایید؟ نیز زمانی که پیامبر به معراج سفر نموده بودند، در آن جا چه دیدند و نحوه برگشتشان از معراج چگونه بود؟ و هنگامی که برگشتند، چه کاری انجام دادند؟
- [سایر] با سلام؛ در مباحث معراج آیا روایاتی در مورد مردان از امت پیامبر (ص) و کیفیت عذاب آنها و نوع گناهشان آمده است یا نه؟
- [سایر] معراج پیامبر اکرم(ص) و صحنههائی که با آن در معراج مواجه شد، چگونه بود؟
- [سایر] معراج حضرت رسول (ص) در سال چندم بعثت بود؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در مکان خاص که مستلزم معصیت باشد , حرام است؛ ولی نماز باطل نیست; مثلاً اگر اقامه نماز جلوتر از قبر پیامبر(ص) و امام معصوم(ع) به فاصله کم , موجب هتک حرمت آن ذوات قدسی شود, حرام است؛ ولی نماز باطل نیست و اقامه نماز در مکان محاذی و همسطح با قبر معصوم(ع) حرام نیست.
- [آیت الله مظاهری] اگر پدر و مادر از دنیا رفتند، بر اولاد واجب است به فکر آنها باشند و اگر آنها را فراموش کردند و خیرات و مبرّات برای آنها نفرستادند، پدر و مادر در عالم برزخ آنها را عاق میکنند و گناه عاقّ پدر و مادر برایشان نوشته میشود. [1]. اسراء، 23. [2]. لقمان، 15.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مسلمانی که منکر خدا یا یگانگی خداوند یا رسالت پیامبر صلی الله علیه و آله شود مرتدّ میشود و انکار حکم ضروری دین (یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه) با اعتراف به توحید و رسالت سبب ارتداد نیست، هر چند ضروری بودن آن را بداند، ولی در مسأله 1107 اشاره شد که کسی که یکی از ضروریات دین را انکار میکند و شبههای در حق وی نباشد و شک داریم که به دو اصل توحید و رسالت ایمان قلبی دارد، شرعاً کافر بشمار میآید، هر چند ضروری بودن آن حکم را نداند.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان در موقعی که ضامن میشود نتواند طلب طلبکار را بدهد و طلبکار چگونگی را نمیدانسته و بخواهد ضامن بودن او را به هم بزند اشکال دارد. علیالخصوص درصورتی که ضامن پیش از طلبکار ملتفت شود قدرت پیدا کرده باشد.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان در موقعی که ضامن میشود نتواند طلب طلبکار را بدهد و طلبکار چگونگی را نمیدانسته است و بخواهد ضامن بودن او را بهم بزند ، اشکال دارد ، بخصوص در صورتی که ضامن پیش از اینکه طلبکار ملتفت شود قدرت پیدا کرده باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] 42 تعزیر منحصر به شلاق زدن نیست، بلکه جریمه های مالی و زندان و حتی معرفی خطا کار در وسایل ارتباط جمعی و یا انواع مختلف توبیخ را نیز شامل می شود (البته انتخاب هر یک از این امور بسته به نظر حاکم شرع و چگونگی جرم و خصوصیات مجرم و سایر امور مربوطه است).
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی ادّعای نبوّت و پیامبری کند یا به پیغمبراکرم صلی الله علیه وآله وسلم یا یکی از ائمّه معصومین علیهم السلام یا حضرت زهرا علیها السلام دشنام دهد، بر هر کس که بشنود واجب است او را بکشد مگر اینکه بر جان یا مال یا ناموس خود یا مسلمان دیگری بترسد.
- [آیت الله جوادی آملی] .هنگام نوشتن نام یا لقب یا کنیه آن حضرت( ص)مستحب است صلوات هم نوشته شود. یاد قلبی آن حضرت با یاد قلبی صلوات همراه باشد, بهتر است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اقامه نماز در مسجد فضیلت دارد. درجات فضایل آن به تفاوت مسجدهاست. بهترین مسجد روی زمین , مسجد دور کعبه یعنی مسجد حرام است، پس از آن, مسجد پیامبر(ص) در مدینه و بعد از آن, مسجد کوفه و مسجد اقصی که هر دو در یک حدّند و پس از آنها مسجد جامع هر شهر و بعد از آن , مسجد محل و سپس مسجد بازار . حرم انبیا و اوصیای معصوم (ع) فضیلت و استحباب دارد و نسبت به برخی مساجد , مانند مس جد محل و مسجد بازار, افضل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسلمانی منکر خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم شود یا حکم ضروری دین یعنی حکمی که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند، مثل واجب بودن نماز و روزه را انکار کند، در صورتی که انکار آن حکم به انکار خدا یا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم برگردد و با توجه به این موضع آن را انکار کند، (مرتدّ) است.