بکار بردن کلمات قرآن وحتی جمله ای شبیه آن ،معنایش نقض تحدی قرآن نیست.قرآن کریم تحدی نموده که هرکس درالهی بودن قرآن شک داردسوره ای مانند آنرا بیاورد وتا کنون کسی نتوانسته هماوردی کند.در دعاهای وارد شده از ائمه علیهم السلام جملات زیادی از قرآن کریم استفاده شده وبه کلام الهی استناد گردیده واین برای اهل فن آشکار است که منافاتی با تحدی قران ندارد. در دعای ابوحمزه ،دعای کمیل ،و..ملاحظه نمائید. امامان(ع) ترجمان قرآن بودند و (دعا) نیز به تعبیری قرآن صاعد است. گفت و گوی امامان با خدا در لسان دعا نیز مراتبی دارد. گاه سخن آنان به گونه ای است که برای همگان قابل فهم و درک میباشد، تا همه انسانها از این خوان عظمی بهره گیرند. و گاه سخن از مراتب بالاتری است تا خواص و اولیای کمّل الهی نیز در حد خود از آن بهره برند. و گاه با زبان خاص خویش، با خدا راز و نیاز کردهاند که جز خودشان، کسی را توان راهیابی به کنه آن نیست. [پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 3/100106607)
بکار بردن کلمات قرآن وحتی جمله ای شبیه آن ،معنایش نقض تحدی قرآن نیست.قرآن کریم تحدی نموده که هرکس درالهی بودن قرآن شک داردسوره ای مانند آنرا بیاورد وتا کنون کسی نتوانسته هماوردی کند.در دعاهای وارد شده از ائمه علیهم السلام جملات زیادی از قرآن کریم استفاده شده وبه کلام الهی استناد گردیده واین برای اهل فن آشکار است که منافاتی با تحدی قران ندارد. در دعای ابوحمزه ،دعای کمیل ،و..ملاحظه نمائید.
امامان(ع) ترجمان قرآن بودند و (دعا) نیز به تعبیری قرآن صاعد است. گفت و گوی امامان با خدا در لسان دعا نیز مراتبی دارد. گاه سخن آنان به گونه ای است که برای همگان قابل فهم و درک میباشد، تا همه انسانها از این خوان عظمی بهره گیرند. و گاه سخن از مراتب بالاتری است تا خواص و اولیای کمّل الهی نیز در حد خود از آن بهره برند. و گاه با زبان خاص خویش، با خدا راز و نیاز کردهاند که جز خودشان، کسی را توان راهیابی به کنه آن نیست.
[پایان کد انتخابی] (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 3/100106607)
- [سایر] کدام یک از آیات قرآن مجید، دعا و یا در حکم دعا هستند؟
- [سایر] کدام یک از آیات قرآن مجید، دعا و یا در حکم دعا هستند؟
- [سایر] با وجود قرآن به دعا چه نیازی داریم؟ آیا قرآن کفایت نمی کند یا نعوذبالله قرآن ناقص است؟
- [سایر] می خواستم بدانم که کدام یک از آیات قرآن مجید، دعا و یا در حکم دعا هستند؟
- [سایر] با وجود قرآن چه نیازی به دعا داریم؟
- [سایر] آیا فارسی خواندن قرآن و دعا ثواب دارد؟
- [سایر] با وجود قرآن چه نیازی به دعا داریم؟
- [سایر] با وجود قرآن چه نیازی به دعا داریم؟
- [سایر] میان تلاوت قرآن و خواندن دعا کدام یک افضل است؟
- [سایر] آیا ثواب دعا از خواندن قرآن بیشتر است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد و در مسأله 361 و 1102 گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] خواندن قران به قصد قرانیت نه قصد جزییت در نماز به غیر از چهار ایه ای که سجده واجب دارد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد ولی احتیاط مستحب ان است که به غیر عربی دعا نکند
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خواندن قرآن در نماز؛ غیر از چهار آیه ای که سجده واجب دارد و در احکام جنابت گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد؛ ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله بروجردی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارد (و در احکام جنابت مسأله 361 گفته شد) و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط واجب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله اردبیلی] خواندن قرآن در نماز به قصد قرائت قرآن، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارند و در احکام جنابت گفته شد، اشکال ندارد و همچنین دعا کردن در نماز جایز است، اگرچه به فارسی یا زبان دیگر باشد.
- [آیت الله مظاهری] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار سورهای که سجده واجب دارد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد گرچه به فارسی یا زبان دیگر باشد.
- [آیت الله بهجت] قرآن یا دعا خواندن در نماز اشکال ندارد، مگر چهار آیهای که سجده واجب دارند و در مسئله 898 گذشت یا اینکه دعا خواندن بهطوریکه به نظم واجب در قرائت و یا ذکر واجب صدمه بزند و یا نفرین بر مؤمن باشد که در این صورت نماز باطل خواهد بود.
- [آیت الله خوئی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجدة واجب دارد و در احکام جنابت صفحه (49) گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد. ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند. توضیح المسائل 153 مبطلات نماز ..... ص : 152
- [آیت الله مکارم شیرازی] ذکر خدا، قرائت قرآن دعا، در هر جای نماز جایز است اگر جمله ای را مانند (الله اکْبر) به قصد ذکر خدا بگوید، اما در موقع گفتن، صدا را بلندکند که چیزی را به دیگری بفهماند اشکال ندارد، ولی دعا و ذکر به زبانهای غیر عربی اشکال دارد.
- [آیت الله سیستانی] خواندن قرآن در نماز غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد ، و دعا کردن در نماز اشکال ندارد . ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند . (و حکم چهار آیهای که سجده واجب دارد در احکام قرائت مسأله (970) گفته شد) .