از جمله صفات منسوب به شیطان در قرآن کریم (خناس) می باشد (تفسیر نمونه، آیت الله مکارم، ج 7، ص 53، دارالکتب الاسلامیه). (وسواس) معنی مصدری دارد ولی گاهی به معنی (فاعل) (وسوسه گر) نیز می آید و در آیه به همین معنا است. (خناس) صیغه مبالغه از ماده (خنوس) به معنی جمع شدن و عقب رفتن است این به خاطر آن است که شیاطین هنگامی که نام خدا برده می شود عقب نشینی می کنند و از آنجا که این امر غالبا با پنهان شدن توأم است این واژه به معنی (اختقاء) نیز آمده است. بنابراین مفهوم آیات چنین است: (بگو من از شر وسوسه گر شیطان صفتی که از نام خدا می گریزد و پنهان می گردد به خدا پناه می برم. اصولا شیاطین برنامه های خود را با مخفی کاری می آمیزند و گاه چنان در گوش جان انسان می دمند که انسان باور می کند فکر، فکر خود او است و از درون جانش جوشیده و همین باعث اغوا و گمراهی او می شود. کار شیطان تزیین است و مخفی کردن باطل در لعابی از حق، و دروغ در پوسته ای از راست، و گناه در لباس عبادت، و گمراهی در پوشش هدایت. خلاصه هم خودشان مخفی هستند و هم برنامه هایشان پنهان است و این هشداری است به همه رهروان راه حق که منتظر نباشند شیاطین را در چهره و قیافه اصلی ببینند یا برنامه هایشان را در شکل انحرافی مشاهده کنند، هرگز چنین نیست، آنها وسواس خناسند و کارشان حقه و دروغ و نیرنگ و ریا کاری و ظاهر سازی و مخفی کردن حق (تفسیر نمونه، آیت الله مکارم، ج 27، ص 473 - 472). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100112573)
از جمله صفات منسوب به شیطان در قرآن کریم (خناس) می باشد (تفسیر نمونه، آیت الله مکارم، ج 7، ص 53، دارالکتب الاسلامیه). (وسواس) معنی مصدری دارد ولی گاهی به معنی (فاعل) (وسوسه گر) نیز می آید و در آیه به همین معنا است. (خناس) صیغه مبالغه از ماده (خنوس) به معنی جمع شدن و عقب رفتن است این به خاطر آن است که شیاطین هنگامی که نام خدا برده می شود عقب نشینی می کنند و از آنجا که این امر غالبا با پنهان شدن توأم است این واژه به معنی (اختقاء) نیز آمده است.
بنابراین مفهوم آیات چنین است: (بگو من از شر وسوسه گر شیطان صفتی که از نام خدا می گریزد و پنهان می گردد به خدا پناه می برم. اصولا شیاطین برنامه های خود را با مخفی کاری می آمیزند و گاه چنان در گوش جان انسان می دمند که انسان باور می کند فکر، فکر خود او است و از درون جانش جوشیده و همین باعث اغوا و گمراهی او می شود.
کار شیطان تزیین است و مخفی کردن باطل در لعابی از حق، و دروغ در پوسته ای از راست، و گناه در لباس عبادت، و گمراهی در پوشش هدایت. خلاصه هم خودشان مخفی هستند و هم برنامه هایشان پنهان است و این هشداری است به همه رهروان راه حق که منتظر نباشند شیاطین را در چهره و قیافه اصلی ببینند یا برنامه هایشان را در شکل انحرافی مشاهده کنند، هرگز چنین نیست، آنها وسواس خناسند و کارشان حقه و دروغ و نیرنگ و ریا کاری و ظاهر سازی و مخفی کردن حق (تفسیر نمونه، آیت الله مکارم، ج 27، ص 473 - 472). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100112573)
- [سایر] منظور از وسواس خناس چیست؟
- [سایر] منظور از وسواس خنّاس چیست؟
- [آیت الله مظاهری] خنّاس و ابلیس و شیطان چه فرقی دارند؟
- [سایر] مقصود از «خناس» در سوره ناس چیست؟
- [سایر] راه علاج وسواس چیست؟
- [سایر] چگونه وسواس را درمان کنم؟
- [سایر] وسواس فکری چگونه پدید می آید؟
- [سایر] برای رفع مشکل وسواس چه کنیم؟
- [سایر] راه مقابله با وسواس فکری چیست؟
- [آیت الله سیستانی] حکم شما در مورد وسواس چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که در نماز وسواس دارد و وسواس او اسباب اشکال نماز می شود، چنانچه بداند در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود باید نماز را به جماعت بخواند.
- [آیت الله مظاهری] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز جماعت بخواند ، از وسواس راحت می شود ، باید نماز را با جماعت بخواند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که در نماز وسواس دارد، و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [امام خمینی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت می شود باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله بروجردی] کسی که در نماز وسواس دارد و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند از وسواس راحت میشود، باید نماز را با جماعت بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که در نماز وسواس دارد وفقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند، از وسواس راحتمیشود، باید نماز را با جماعت بخواند در صورتی که وسواسی او بحدّی است که مبطل نماز باشد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که در نماز بحدّی وسواس دارد که موجب بطلان نمازش میشود ، و فقط در صورتی که نماز را با جماعت بخواند ، از وسواس راحت میشود ، باید نماز را با جماعت بخواند .