در قرآن مجید همه موارد (الارض) مفرد آمده است و هیچ موردی به صورت جمع ذکر نگردیده، برخلاف کلمه (السموات) که در اکثر موارد جمع آمده است. تنها در سوره (طلاق ، آیه 12) چنین آمده است: (اوست که هفت آسمان آفریده و از زمین نیز همانند آنها)؛ ظاهر این آیه آن است که همانند هفت آسمان، هفت زمین نیز وجود داشته باشد. ولی این آیه تعارضی با دیگر آیات که الارض را مفرد آورده ندارد؛ زیرا بر فرض که هفت زمین موجود باشد در آن آیات اصل خلقت زمین مورد نظر بوده و در این آیه (سوره طلاق) تعداد آن. اما درباره این که معنای هفت زمین چیست نظراتی از سوی مفسران ابراز گردیده که خلاصه آن به شرح زیر است : الف - منظور از هفت طبقه، طبقات و لایههای مختلف کره زمین است. ب - منظور هفت اقلیم است که امروزه شامل دو منطقه منجمد شمالی و جنوبی، دو منطقه معتدل، دو منطقه حاره (گرم) و یک منطقه استوایی است. ج - منظور هفت کره همانند کره زمین است که البته به دلیل وسعت بیاندازه فضا، اکنون ما هیچ اطلاعی از زمینهای دیگر و موجودات آن نداریم؛ ولی قرآن آن را به عنوان خبر غیبی مطرح ساخته و شاید در آینده گوشههایی از این حقیقت آشکار گردد. خلاصه مطلب آن که مجموع آیات قرآن درباره خلقت زمین، هیچ تعارضی با یکدیگر ندارند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/1229)
آیا زمین های هفتگانه داریم؟
در قرآن مجید همه موارد (الارض) مفرد آمده است و هیچ موردی به صورت جمع ذکر نگردیده، برخلاف کلمه (السموات) که در اکثر موارد جمع آمده است. تنها در سوره (طلاق ، آیه 12) چنین آمده است: (اوست که هفت آسمان آفریده و از زمین نیز همانند آنها)؛ ظاهر این آیه آن است که همانند هفت آسمان، هفت زمین نیز وجود داشته باشد. ولی این آیه تعارضی با دیگر آیات که الارض را مفرد آورده ندارد؛ زیرا بر فرض که هفت زمین موجود باشد در آن آیات اصل خلقت زمین مورد نظر بوده و در این آیه (سوره طلاق) تعداد آن. اما درباره این که معنای هفت زمین چیست نظراتی از سوی مفسران ابراز گردیده که خلاصه آن به شرح زیر است :
الف - منظور از هفت طبقه، طبقات و لایههای مختلف کره زمین است.
ب - منظور هفت اقلیم است که امروزه شامل دو منطقه منجمد شمالی و جنوبی، دو منطقه معتدل، دو منطقه حاره (گرم) و یک منطقه استوایی است.
ج - منظور هفت کره همانند کره زمین است که البته به دلیل وسعت بیاندازه فضا، اکنون ما هیچ اطلاعی از زمینهای دیگر و موجودات آن نداریم؛ ولی قرآن آن را به عنوان خبر غیبی مطرح ساخته و شاید در آینده گوشههایی از این حقیقت آشکار گردد. خلاصه مطلب آن که مجموع آیات قرآن درباره خلقت زمین، هیچ تعارضی با یکدیگر ندارند. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/1229)
- [آیت الله مظاهری] شخصی زمین غصبی را خریده و وصیّت کرده که در همین زمین دفن شود، تکلیف چیست؟
- [سایر] در صورت امکان بهشتهای هفتگانه را برای بنده شرح دهید.
- [سایر] در صورت امکان بهشتهای هفتگانه را برای بنده شرح دهید.
- [سایر] چند نفر از «قرّاء سبعه» ایرانی بودهاند؟
- [آیت الله مظاهری] بعضی از ارگانها به کارمندانشان که امتیازات مورد نظر آن ارگان را داشته باشند، زمین به قیمت ارزان میفروشند، آیا صاحبان این امتیازات میتوانند امتیاز خود را به شخص ثالثی بفروشند یا باید زمین را تحویل گرفته و سپس بفروشند؟
- [آیت الله مظاهری] مقداری زمین واقع در میان درّه پر آب بیابانی، بایر و موات بود، شخصی اقدام به احیاء و سنگ چین کرده و مدّت بیست و پنج سال دخل و تصرّف نموده و ده هزار نهال کاشته و همه نهالها به ثمر رسیده و تعداد هشت منزل مسکونی در آن زمین درست کرده است، بعد از بیست و پنج سال شخصی و برادرانش و عدّهای دیگر مثل پسر داییها پیدا شده و ادّعا میکنند که ما سند داریم، این شخص ادّعا میکند این زمین مزروعی ملک پدرم میباشد و دیگر هیچ گونه سند و مدرکی در دست ندارد، آیا این زمین مزروعی ملک احیا کننده است یا کسانی که ادّعا نمودهاند؟
- [آیت الله مظاهری] حدود سی و پنج روز قبل برادرم فوت کرد و در غیاب ما او را در جایگاه دور از محدوده ما که زمین آن مربوط به کسان دیگر میباشد، دفن کردهاند و چون خودمان و آن مرحوم زمین داریم، اگر از نظر شرع اشکالی ندارد، میل داریم که جنازه برادرمان را در زمین و جاییگاه خودمان دفن شود، حال برای جا به جا کردن میّت از نظر شرع و عرف استدعا و تقاضا دارم ک دستور و فتوای حضرت عالی را اعلام بفرمایید.
- [سایر] از میان قراء سبعه قرائت عاصم مورد تاءیید شیعه است . آیا این قرائت را سنی ها هم قبول دارند؟
- [آیت الله مظاهری] احتراماً به استحضار میرساند زمینی است کشاورزی که اصل زمین و درآمد محصول کشاورزی آن از سالهای بسیار قدیم طبق گفته واقف صرف روضه خوانی شود و تاکنون طبق نظر واقف انجام وظیفه شده است و از طرفی چون فرد خیّری قرار است دبیرستان دخترانه در این روستا احداث نماید آیا امکان واگذاری زمین کشاورزی مذکور جهت دبیرستان و یا تعویض این زمین با زمین دیگر و یا فروش آن مجاز استیا خیر؟ مستدعی است حضرت عالی بذل توجّه عنایت فرموده و نظر خود را در این خصوص مرقوم فرمایید.
- [آیت الله مظاهری] زمینی را ارباب به زور از مردم گرفته است و بعد دولت جمهوری اسلامی این زمین را از ارباب گرفته و به خانواده شهید داده و سند صادر کرده است، سپس شخصی این زمین را از خانواده شهید خریداری کرده است، حکم این معامله چیست؟