حدیث قرائت غنایی را بیان کنید؟
آنچه در حدیث آمده است این گونه است که پیامبر اکرم(ص) فرموند: (لیس منا من لم یتغن بالقرآن؛ از ما نیست کسی که قرآن را به صورت غنا نخواند). غنا به گونه ای است از صدا و آواز که طرب انگیز باشد و یا احیانا مناسب مجالس اهل لهو و لعب باشد. به همین جهت در توجیه این روایت با توجه به این که غنا به صورت مطلق نهی شده و حتی خواندن قرآن به صورت غنا نیز نهی شده گفته شده است مراد از آن خواندن قرآن با صوت زیبا و حزین است. برخی نیز این گونه معنی کرده اند که از ما نیست کسی که با داشتن قرآن احساس بی نیازی و غنی نکند مؤید این معنی این که در روایت دیگری در کافی وارد شده کسی که قرآن بخواند غنی و بی نیاز است (معانی الاخبار، ص 279 - جواهر الکلام، ج 41، ص 49 - مجازات النبویه، ص 234). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/11684)
عنوان سوال:

حدیث قرائت غنایی را بیان کنید؟


پاسخ:

آنچه در حدیث آمده است این گونه است که پیامبر اکرم(ص) فرموند: (لیس منا من لم یتغن بالقرآن؛ از ما نیست کسی که قرآن را به صورت غنا نخواند).
غنا به گونه ای است از صدا و آواز که طرب انگیز باشد و یا احیانا مناسب مجالس اهل لهو و لعب باشد. به همین جهت در توجیه این روایت با توجه به این که غنا به صورت مطلق نهی شده و حتی خواندن قرآن به صورت غنا نیز نهی شده گفته شده است مراد از آن خواندن قرآن با صوت زیبا و حزین است.
برخی نیز این گونه معنی کرده اند که از ما نیست کسی که با داشتن قرآن احساس بی نیازی و غنی نکند مؤید این معنی این که در روایت دیگری در کافی وارد شده کسی که قرآن بخواند غنی و بی نیاز است (معانی الاخبار، ص 279 - جواهر الکلام، ج 41، ص 49 - مجازات النبویه، ص 234). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/11684)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین