آنچه در حدیث آمده است این گونه است که پیامبر اکرم(ص) فرموند: (لیس منا من لم یتغن بالقرآن؛ از ما نیست کسی که قرآن را به صورت غنا نخواند). غنا به گونه ای است از صدا و آواز که طرب انگیز باشد و یا احیانا مناسب مجالس اهل لهو و لعب باشد. به همین جهت در توجیه این روایت با توجه به این که غنا به صورت مطلق نهی شده و حتی خواندن قرآن به صورت غنا نیز نهی شده گفته شده است مراد از آن خواندن قرآن با صوت زیبا و حزین است. برخی نیز این گونه معنی کرده اند که از ما نیست کسی که با داشتن قرآن احساس بی نیازی و غنی نکند مؤید این معنی این که در روایت دیگری در کافی وارد شده کسی که قرآن بخواند غنی و بی نیاز است (معانی الاخبار، ص 279 - جواهر الکلام، ج 41، ص 49 - مجازات النبویه، ص 234). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/11684)
حدیث قرائت غنایی را بیان کنید؟
آنچه در حدیث آمده است این گونه است که پیامبر اکرم(ص) فرموند: (لیس منا من لم یتغن بالقرآن؛ از ما نیست کسی که قرآن را به صورت غنا نخواند).
غنا به گونه ای است از صدا و آواز که طرب انگیز باشد و یا احیانا مناسب مجالس اهل لهو و لعب باشد. به همین جهت در توجیه این روایت با توجه به این که غنا به صورت مطلق نهی شده و حتی خواندن قرآن به صورت غنا نیز نهی شده گفته شده است مراد از آن خواندن قرآن با صوت زیبا و حزین است.
برخی نیز این گونه معنی کرده اند که از ما نیست کسی که با داشتن قرآن احساس بی نیازی و غنی نکند مؤید این معنی این که در روایت دیگری در کافی وارد شده کسی که قرآن بخواند غنی و بی نیاز است (معانی الاخبار، ص 279 - جواهر الکلام، ج 41، ص 49 - مجازات النبویه، ص 234). (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8/11684)
- [سایر] چهارده روایت قرائت قرآن یعنی چه؟ توضیح دهید؟
- [سایر] در روایات؛ هنگام سحر و افطار قرائت کدام سوره سفارش شده است؟
- [سایر] غنایی که از نظر فقهی موضوع حکم حرمت قرار گرفته، چیست؟
- [آیت الله سیستانی] غنائی که شب زفاف و عروسی استثناء کرده اند ایشان قبول دارند یا خیر ؟
- [آیت الله سبحانی] آیا گوش دادن به صوت غنایی که به زبان خارجی باشد حرام است؟
- [سایر] (المصباح الزاهر فی القرائات العشر البواهر) از شهرورزی، در جزء اول در باب قرائت حمزة بن حبیب زیات می نویسد: حمزه زیات بر امام جعفر صادق قرائت نمود و نیز جعفر بر ابوالاسود دوئلی و ابوالاسود دوئلی بر امیرالمؤمنین علی (ع) و علی (ع) بر پیامبر (ص). حمزة بن حبیب زیات می گوید: امام صادق (ع) به من فرمود: کسی بهتر از تو بر من قرائت ننمود و چیزی در این قرائت با تو مخالف نیستم مگر در ده حرف و من آن را قرائت نمی کنم گر چه در عربی جایز است. عرض کردم فدایت شوم در چه امری با من مخالفی؟ فرمود: در سوره نساء می خوانم (والارحام) نصب... تا آخر روایت. سؤال: 1. در مورد صحت سند قرائت حمزة بن حبیب زیات؟ 2. در مورد صحت این حدیث و گفتگوی بین حمزة بن حبیب زیات و امام صادق (ع)؟
- [آیت الله خوئی] اگر شخصی سنّی بعضی از کتابهای اهل تسنن را از قبیل کتابهای حدیث یا تاریخ و تفسیر را به ما هدیه دهد و بدون آنکه از آن کتابها قرائت کنیم سال بر آنها گذشت آیا خمس آنها واجب است؟
- [آیت الله سبحانی] آیا قرائت حمد و سوره به قرائت غیرمشهور جایز است؟
- [آیت الله بهجت] آیا مطابق همه ی قرائت های موجود می توان قرائت نماز را انجام داد؟
- [آیت الله بهجت] در چه صورت قرائت مأموم ساقط است و در چه صورت می تواند قرائت کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از گفتن تکبیرْ الاحرام شک کند که آن را صحیح گفته یا نه، اگر وارد خواندن قرائت نشده احتیاط در اتمام نماز و اعاده آن میباشد ولی اگر مشغول خواندن قرائت شده نماز او صحیح است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر قرائت یا تکبیرات یا قنوت ها را فراموش کند نمازش باطل می شود .
- [امام خمینی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.
- [آیت الله بهجت] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخواند.
- [آیت الله مظاهری] اختلاف در قرائت که قرّاء گفتهاند صحیح نیست و نماز باید بر طبق قرآن خوانده شود.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخواند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.
- [امام خمینی] اگر قرائت یا تکبیرات یا قنوتها را فراموش کند و بجا نیاورد، نمازش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است در نماز عید فطر و قربان قرائت را بلند بخوانند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر قرائت یا تکبیرها یا قنوتها را فراموش کند و بجا نیاورد، نمازش صحیح است.