غنایی که از نظر فقهی موضوع حکم حرمت قرار گرفته، چیست؟
غنایی که از نظر فقهی موضوع حکم حرمت قرار گرفته، چیست؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غنا، آوازی است که در گلو غلتانده (چهچهه) و باعث طرب شود و مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است؛ خواه در کلام حق باشد یا کلام باطل. امام، تحریرالوسیله، ج 1، (مکاسب محرمه)، س 13؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 978؛ خامنه‌ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1132؛ صافی، هدایة العباد، ج 1 م 1697؛ نوری، توضیح المسائل، (مسائل مستحدثه)؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 1449. آیةاللَّه تبریزی: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد و محتوای آن کلام باطل باشد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است و اگر محتوای آن کلام صحیح و حق باشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 1151 و 1162. آیات عظام مکارم و وحید: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است؛ خواه در کلام حق باشد یا باطل. مکارم، استفتاءات، ج 2، س 701؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 17. آیةاللَّه سیستانی: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی انجام گیرد و اگر محتوای آن کلام باطل و یا قرآن، ذکر و دعا باشد، آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است و اگر محتوای آن کلام حق و صحیح باشد (به جز قرآن ذکر و دعا)، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. سیستانی، منهاج الصالحین، ج 2، م 20. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 59/500022)
عنوان سوال:

غنایی که از نظر فقهی موضوع حکم حرمت قرار گرفته، چیست؟


پاسخ:

غنایی که از نظر فقهی موضوع حکم حرمت قرار گرفته، چیست؟

آیات عظام امام، بهجت، خامنه‌ای، صافی، فاضل و نوری: غنا، آوازی است که در گلو غلتانده (چهچهه) و باعث طرب شود و مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است؛ خواه در کلام حق باشد یا کلام باطل. امام، تحریرالوسیله، ج 1، (مکاسب محرمه)، س 13؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 978؛ خامنه‌ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1132؛ صافی، هدایة العباد، ج 1 م 1697؛ نوری، توضیح المسائل، (مسائل مستحدثه)؛ بهجت، وسیلةالنجاة، ج 1، م 1449.
آیةاللَّه تبریزی: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد و محتوای آن کلام باطل باشد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است و اگر محتوای آن کلام صحیح و حق باشد، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 1151 و 1162.
آیات عظام مکارم و وحید: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی و فساد انجام گیرد. آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است؛ خواه در کلام حق باشد یا باطل. مکارم، استفتاءات، ج 2، س 701؛ وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م 17.
آیةاللَّه سیستانی: غنا، آوازی است که مناسب با مجالس لهو و خوش‌گذرانی انجام گیرد و اگر محتوای آن کلام باطل و یا قرآن، ذکر و دعا باشد، آواز با این مشخصه، خواندن و استماعش حرام است و اگر محتوای آن کلام حق و صحیح باشد (به جز قرآن ذکر و دعا)، بنابر احتیاط واجب جایز نیست. سیستانی، منهاج الصالحین، ج 2، م 20. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 59/500022)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین