سلام شک و شبهه توی شهادت حضرت زهرا زیاده لطفا تاریخ دقیق ازدواج ، تاریخ بچه دار شدن و به دنیا آمدن فرزندان و تاریخ شهادت و هر جزئیاتی که بنده بتوانم اثبات کنم را بنویسید.
سلام شک و شبهه توی شهادت حضرت زهرا زیاده لطفا تاریخ دقیق ازدواج ، تاریخ بچه دار شدن و به دنیا آمدن فرزندان و تاریخ شهادت و هر جزئیاتی که بنده بتوانم اثبات کنم را بنویسید. پاسخ: در ابتدا باید توجه کرد علت برخی اختلافات تاریخ صدر اسلام به این علت است که در آن دوره ها ضبط وقایع و نوشتن آن معمول نبود، راویان آنچه می شنیدند بخاطر می سپردند، مردم آنچه سالخوردگان قوم می گفتند می پذیرفتند. و گاهی رویدادهای مهم و یا حادثه هایی که تازگی داشت مبداء تاریخی می شد و آن را زاد روز یا سال مرگ شخصیتهای بزرگ بحساب می گرفتند... معلوم است که مردم معاصر با این حادثه و نیز تا سالیانی چند پس از آن این تاریخ را بخاطر داشته و حساب خود را بر پایة آن می نهاده اند اما پس از گذشت مدتی دراز، خود آن حادثه نیز در شمار مجهولات قرار می گرفته است.[1] همچنین در برخی موارد تاریخ زندگی این افراد از طرف همانهایی که این شخصیتها را مورد آزار و اذیت قرار می دادند و نقل فضائلشان را قدغن و سبشان را ترویج می کردند، مورد تحریف قرار می گرفته اند و این باعث تغییر و اختلاف در سال وقوع حوادث می شده است. ازدواج حضرت زهرا(س) قطعا در سال دوم هجری رخ داده است و تنها در ماهی که این ازدواج رخداده، اختلاف است. برخی در ماه رمضان و برخی در ذی الحجه و برخی در رجب گفته اند. مسعودی در مروج الذهب تاریخ ازدواج علی با فاطمه (س)را سال دوم هجرت دانسته[2] و مشهورترین قول در این باره اوّل ذی الحجة سال دوم هجرت است.[3] فاطمه (س)در سال پنجم بعثت به دنیا آمد و شش ساله بود که مادرش (خدیجه ) از دنیا رفت و در سال دوم هجرت با علی (ع)ازدواج کرد. بنابراین سن حضرت زهرا هنگام ازدواج با علی (ع)حدود ده سال بوده است[4]. در مورد شهادت حضرت فاطمه زهراء (س) منابع حدیثی و تاریخ شیعه و سنّی بر آن گواه است. برخی به علت عدم آشنائی با حدیث و تاریخ، در این واقعیت تردید نموده‌اند. مثلا در روایات این گونه آمده است: قال رسول اللَّه (ص): (... فتکون اوّل من یلحقنی من اهل بیتی فتقدم علیّ محزونة مکروبة مغمومة مقتولة). ((فاطمه) اولین کسی از اهل ‌بیتم می‌باشد که به من ملحق می‌گردد، پس بر من وارد می‌شود، محزون، مکروب، مغموم، مقتول...)[5] قال موسی بن جعفر (ع): انَّ فاطمة (س) صدّیقة شهیده.[6] فرزندان حضرت زهراء(س) طبق قول مشهور به ترتیب در نیمه ماه رمضان سال سوم هجری(امام حسن (ع))[7]، سال چهارم هجری(امام حسین(ع)),، حضرت زینب (ع)، سومین فرزند حضرت فاطمه(س) در سال ششم[8]و ام کلثوم پس از سال هشتم هجری متولد شده اند[9]. [1] شهیدی، سید جعفر ، زندگانی فاطمه زهرا (س) ص 25 [2] مسعودی , مروج الذهب , ج 2 ص 295 [3] همان , ص 373. [4] علی (ع)در سیزده رجب سال 30عام الفیل متولد شد. ده ساله بود که پیامبر در چهل سالگی به پیامبری مبعوث شد وسیزده سال همراه پیامبر در مکه و شعب ابی طالب به سر برد و دو سال بعد از هجرت با فاطمه (س)ازدواج کرد.بنابراین 25ساله بود.(برای مطالعه بیشتر مراجعه کنید به زندگانی حضرت زهرا علیها السلام(روحانی)، ص: 102، فاطمه زهرا شادمانی دل پیامبر،رحمانی همدانی ،ص687 ؛ حسین عمادزاده , چهارده معصوم :, ج 1 ص 256) [5] فرائد السمطین ج 2، ص 34 [6] اصول کافی ج 1، ص 458 ( برای بررسی این روایات مراجعه فرمایید: http://www.valiasr- aj.com/fa/page.ph...maghalat&id=44) [7] التنبیه‌والإشراف، ترجمه، ص:224 [8] سید احمد موسوی. فضائل زینب. ص 80 ؛ سیره ابن اسحق ص .232 [9] زندگی نامه حضرت زهراء، سید جعفر شهیدی ؛ طبری ، ج3، ص13-14
عنوان سوال:

سلام شک و شبهه توی شهادت حضرت زهرا زیاده لطفا تاریخ دقیق ازدواج ، تاریخ بچه دار شدن و به دنیا آمدن فرزندان و تاریخ شهادت و هر جزئیاتی که بنده بتوانم اثبات کنم را بنویسید.


پاسخ:

سلام شک و شبهه توی شهادت حضرت زهرا زیاده لطفا تاریخ دقیق ازدواج ، تاریخ بچه دار شدن و به دنیا آمدن فرزندان و تاریخ شهادت و هر جزئیاتی که بنده بتوانم اثبات کنم را بنویسید.

پاسخ: در ابتدا باید توجه کرد علت برخی اختلافات تاریخ صدر اسلام به این علت است که در آن دوره ها ضبط وقایع و نوشتن آن معمول نبود، راویان آنچه می شنیدند بخاطر می سپردند، مردم آنچه سالخوردگان قوم می گفتند می پذیرفتند. و گاهی رویدادهای مهم و یا حادثه هایی که تازگی داشت مبداء تاریخی می شد و آن را زاد روز یا سال مرگ شخصیتهای بزرگ بحساب می گرفتند... معلوم است که مردم معاصر با این حادثه و نیز تا سالیانی چند پس از آن این تاریخ را بخاطر داشته و حساب خود را بر پایة آن می نهاده اند اما پس از گذشت مدتی دراز، خود آن حادثه نیز در شمار مجهولات قرار می گرفته است.[1] همچنین در برخی موارد تاریخ زندگی این افراد از طرف همانهایی که این شخصیتها را مورد آزار و اذیت قرار می دادند و نقل فضائلشان را قدغن و سبشان را ترویج می کردند، مورد تحریف قرار می گرفته اند و این باعث تغییر و اختلاف در سال وقوع حوادث می شده است.
ازدواج حضرت زهرا(س) قطعا در سال دوم هجری رخ داده است و تنها در ماهی که این ازدواج رخداده، اختلاف است. برخی در ماه رمضان و برخی در ذی الحجه و برخی در رجب گفته اند. مسعودی در مروج الذهب تاریخ ازدواج علی با فاطمه (س)را سال دوم هجرت دانسته[2] و مشهورترین قول در این باره اوّل ذی الحجة سال دوم هجرت است.[3]
فاطمه (س)در سال پنجم بعثت به دنیا آمد و شش ساله بود که مادرش (خدیجه ) از دنیا رفت و در سال دوم هجرت با علی (ع)ازدواج کرد. بنابراین سن حضرت زهرا هنگام ازدواج با علی (ع)حدود ده سال بوده است[4].
در مورد شهادت حضرت فاطمه زهراء (س) منابع حدیثی و تاریخ شیعه و سنّی بر آن گواه است. برخی به علت عدم آشنائی با حدیث و تاریخ، در این واقعیت تردید نموده‌اند. مثلا در روایات این گونه آمده است:
قال رسول اللَّه (ص): (... فتکون اوّل من یلحقنی من اهل بیتی فتقدم علیّ محزونة مکروبة مغمومة مقتولة). ((فاطمه) اولین کسی از اهل ‌بیتم می‌باشد که به من ملحق می‌گردد، پس بر من وارد می‌شود، محزون، مکروب، مغموم، مقتول...)[5]
قال موسی بن جعفر (ع): انَّ فاطمة (س) صدّیقة شهیده.[6]
فرزندان حضرت زهراء(س) طبق قول مشهور به ترتیب در نیمه ماه رمضان سال سوم هجری(امام حسن (ع))[7]، سال چهارم هجری(امام حسین(ع)),، حضرت زینب (ع)، سومین فرزند حضرت فاطمه(س) در سال ششم[8]و ام کلثوم پس از سال هشتم هجری متولد شده اند[9].

[1] شهیدی، سید جعفر ، زندگانی فاطمه زهرا (س) ص 25
[2] مسعودی , مروج الذهب , ج 2 ص 295
[3] همان , ص 373.
[4] علی (ع)در سیزده رجب سال 30عام الفیل متولد شد. ده ساله بود که پیامبر در چهل سالگی به پیامبری مبعوث شد وسیزده سال همراه پیامبر در مکه و شعب ابی طالب به سر برد و دو سال بعد از هجرت با فاطمه (س)ازدواج کرد.بنابراین 25ساله بود.(برای مطالعه بیشتر مراجعه کنید به زندگانی حضرت زهرا علیها السلام(روحانی)، ص: 102، فاطمه زهرا شادمانی دل پیامبر،رحمانی همدانی ،ص687 ؛ حسین عمادزاده , چهارده معصوم :, ج 1 ص 256)
[5] فرائد السمطین ج 2، ص 34
[6] اصول کافی ج 1، ص 458 ( برای بررسی این روایات مراجعه فرمایید:
http://www.valiasr- aj.com/fa/page.ph...maghalat&id=44)
[7] التنبیه‌والإشراف، ترجمه، ص:224
[8] سید احمد موسوی. فضائل زینب. ص 80 ؛ سیره ابن اسحق ص .232
[9] زندگی نامه حضرت زهراء، سید جعفر شهیدی ؛ طبری ، ج3، ص13-14





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین