سیدحبیب حبیبپور از شاعران کشورمان به مناسبت سالروز میلاد مبارک رسول اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) چند رباعی تقدیم به آن حضرت سروده است. این رباعیها به شرح زیر است: 1 گل واشد از استخارهی چشم تو بود نوروز یک استعارهی چشم تو بود میلاد تو بود و آسمان دف میزد انگار که جشنوارهی چشم تو بود 2 از ساغر مصطفی صفا میخواهم (اقرأ اقرأ) من از حرا میخواهم ای غنچهی پر خندهی هستی، احمد! لبخند تو را روز جزا میخواهم 3 از جام نگاه تو وضو خواهم کرد بر کعبهی چشمان تو رو خواهم کرد آن روز که روز سخت رسواییهاست با نام تو کسب آبرو خواهم کرد 4 هستی همه از کرامت چشم تو بود حق، مات تو و قیامت چشم تو بود هر رکعتی از راز و نیاز خورشید با ناز تو و امامت چشم تو بود 5 خورشید، شناسنامهی چشم تو بود مهتاب، یقین ادامهی چشم تو بود ای مثنوی سبز خدا در هستی! این چرخ و فلک چکامهی چشم تو بود 6 خورشید که در اسارت چشم تو بود هر صبح، پی اشارت چشم تو بود باران، ابر، آسمان، خدا هم حتی مشتاق تو و زیارت چشم تو بود
سیدحبیب حبیبپور از شاعران کشورمان به مناسبت سالروز میلاد مبارک رسول اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) چند رباعی تقدیم به آن حضرت سروده است. این رباعیها به شرح زیر است:
1
گل واشد از استخارهی چشم تو بود
نوروز یک استعارهی چشم تو بود
میلاد تو بود و آسمان دف میزد
انگار که جشنوارهی چشم تو بود
2
از ساغر مصطفی صفا میخواهم
(اقرأ اقرأ) من از حرا میخواهم
ای غنچهی پر خندهی هستی، احمد!
لبخند تو را روز جزا میخواهم
3
از جام نگاه تو وضو خواهم کرد
بر کعبهی چشمان تو رو خواهم کرد
آن روز که روز سخت رسواییهاست
با نام تو کسب آبرو خواهم کرد
4
هستی همه از کرامت چشم تو بود
حق، مات تو و قیامت چشم تو بود
هر رکعتی از راز و نیاز خورشید
با ناز تو و امامت چشم تو بود
5
خورشید، شناسنامهی چشم تو بود
مهتاب، یقین ادامهی چشم تو بود
ای مثنوی سبز خدا در هستی!
این چرخ و فلک چکامهی چشم تو بود
6
خورشید که در اسارت چشم تو بود
هر صبح، پی اشارت چشم تو بود
باران، ابر، آسمان، خدا هم حتی
مشتاق تو و زیارت چشم تو بود
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) در عظمت مقام شعر چه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] رسول خدا - صلی الله علیه و آله و سلم - شعر شاعران مؤمن را به چه تشبیه فرمودند؟
- [سایر] اولین جمله حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در هنگامی که به پیامبری مبعوث شدند چه بود؟
- [سایر] چرا مقام پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از ابراهیم(علیه السلام) بالاتر است ؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با سواد بوده است؟
- [سایر] آخرین درخواست پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از اصحاب چه بوده است؟
- [سایر] برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟
- [سایر] فلسفه بعثت پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) چه بوده است؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) بر جنیان نیز مبعوث شده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله بروجردی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم چنین مطلبی فرمودهاند؟ و او جایی که در جواب باید بگوید:نه، عمداً بگوید:بلی، یا جایی که باید بگوید:بلی، عمداً بگوید:نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار دروغی را به خدا و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) عمداً نسبت دهد، بنابر احتیاط کفارة جمع که تفصیل آن در مسأل پیش گفته شد بر او واجب میشود.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله نوری همدانی] برای رعایت ادب جلوتر از قبر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم )و امام (علیه السلام ) نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بی احترامی و مستلزم هتک باشد ، حرام است و نماز بنابر احتیاط واجب صحیح نیست .