برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟‌
به طور کلی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به جوان‌ها اهمیت خاصی می‌دادند. مطالعه در تاریخ و سیره آن حضرت، این مدعا را به خوبی روشن می‌سازد. از باب نمونه تنها به چند مورد اشاره می‌شود: الف) در جریان آمدن نمایندگان قبیله اوس و خزرج به حضور آن حضرت و پیمان بستن آنان در رابطه با حمایتشان از اسلام و پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و درخواست مبلّغی برای تعلیم قرآن در مدینه، آن حضرت مُصْعَب بن عمیر را - که جوان تازه مسلمان و حدود بیست ساله بود - به عنوان اولین نماینده و مبلّغ و معلّم اسلام به مدینه اعزام داشتند و او هم به خوبی از عهده این مأموریت برآمد و زمینه را برای هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فراهم کرد. این شاهد زنده‌ای برای اهمیت دادن حضرت به جوان‌ها بود. ب ) بعد از فتح مکه، وقتی می‌خواستند کسی را به عنوان فرماندار و حاکم مکه انتخاب کنند - با این که در بین مسلمانان افراد مسنّ‌تری بودند - حضرت جوانی بیست ساله به نام (عَتاب بن اَسیل را - که شخصی خردمند و بردبار بود - برای حکومت مکه انتخاب کردند و... که از این نمونه‌ها در تاریخ حضرت زیاد بود و اصلاً بیشتر کسانی که در بدو رسالت و شروع نهضت حضرت به او گرویدند، جوان‌ها بودند و بیشتر معاندان لجوج، از پیران قوم؛ مانند: ابوجهل، ابولهب، ابوسفیان و... بودند که خیلی از آنها در همان حال کفر، رهسپار دیار مرگ شدند و بعضی هم بعد از چندین سال ایمان آوردند که باز ایمان خیلی از آنان از روی ترس و اغراض مادی صورت گرفت. ج ) پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در روزهای آخر عمرشان؛ وقتی خواستند لشکری برای جنگ با رومیان بفرستند، جوانی شجاع به نام اسامةبن زید را به فرماندهی آن لشکر انتخاب کردند و بسیاری از صحابه پیر و باتجربه را تحت فرمان او قرار دادند. منبع: www.payambarazam.ir
عنوان سوال:

برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟‌


پاسخ:

به طور کلی پیامبر اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به جوان‌ها اهمیت خاصی می‌دادند. مطالعه در تاریخ و سیره آن حضرت، این مدعا را به خوبی روشن می‌سازد. از باب نمونه تنها به چند مورد اشاره می‌شود:
الف) در جریان آمدن نمایندگان قبیله اوس و خزرج به حضور آن حضرت و پیمان بستن آنان در رابطه با حمایتشان از اسلام و پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و درخواست مبلّغی برای تعلیم قرآن در مدینه، آن حضرت مُصْعَب بن عمیر را - که جوان تازه مسلمان و حدود بیست ساله بود - به عنوان اولین نماینده و مبلّغ و معلّم اسلام به مدینه اعزام داشتند و او هم به خوبی از عهده این مأموریت برآمد و زمینه را برای هجرت رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فراهم کرد. این شاهد زنده‌ای برای اهمیت دادن حضرت به جوان‌ها بود.
ب ) بعد از فتح مکه، وقتی می‌خواستند کسی را به عنوان فرماندار و حاکم مکه انتخاب کنند - با این که در بین مسلمانان افراد مسنّ‌تری بودند - حضرت جوانی بیست ساله به نام (عَتاب بن اَسیل را - که شخصی خردمند و بردبار بود - برای حکومت مکه انتخاب کردند و... که از این نمونه‌ها در تاریخ حضرت زیاد بود و اصلاً بیشتر کسانی که در بدو رسالت و شروع نهضت حضرت به او گرویدند، جوان‌ها بودند و بیشتر معاندان لجوج، از پیران قوم؛ مانند: ابوجهل، ابولهب، ابوسفیان و... بودند که خیلی از آنها در همان حال کفر، رهسپار دیار مرگ شدند و بعضی هم بعد از چندین سال ایمان آوردند که باز ایمان خیلی از آنان از روی ترس و اغراض مادی صورت گرفت.
ج ) پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در روزهای آخر عمرشان؛ وقتی خواستند لشکری برای جنگ با رومیان بفرستند، جوانی شجاع به نام اسامةبن زید را به فرماندهی آن لشکر انتخاب کردند و بسیاری از صحابه پیر و باتجربه را تحت فرمان او قرار دادند.
منبع: www.payambarazam.ir





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین