در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده که فرمودهاند:(إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق)[1]یعنی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هدف بعثت خود را پرورش اخلاق و سیرت نیکو در بین عرب جاهلیت که تنها چیزی که نداشت همین اخلاق بود بیان فرموده است. پایه و اساس و فارق بزرگ اسلام و جاهلیت همان عدالت و بسط و گسترش مساوات بین همه افراد جامعه در همه ابعاد زندگی و برجسته کردن و اهمیت این نکته که فقط برتری به تقوا و پرهیزگاری و تقرب نزد خداست و الا همه انسانها با هر نژاد و جنسیت برابرند و تنها تقواست که باعث برتری افراد میگردد. اهمیت دادن به کرامت انسانی (وَ لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنی ءَادَمَ‌)[2] و عزت نفس بشری و دوری از پلیدیها و زشتیها و این که انسان خلیفه الله و جانشین حضرت حق در زمین است و این انسان از خون ریزی و زور مداری که اصل و اساس نظام جاهلی را تشکیل میداد کاملاً بایستی دور شده و راه سعادت و کمال را بپیماید.برای اطلاعات بیشتر به همین سایت یعنی حوزه نت در بخش تاریخ اسلام مراجعه فرمائید. پی نوشتها: [1] مستدرک الوسائل ج‌11 ص 187 ، باب استحباب التخلق بمکارم الأخلاق و ذکر جملة منها. [2]سوره اسرا، آیه 70.
در حدیثی از پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نقل شده که فرمودهاند:(إِنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق)[1]یعنی پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) هدف بعثت خود را پرورش اخلاق و سیرت نیکو در بین عرب جاهلیت که تنها چیزی که نداشت همین اخلاق بود بیان فرموده است. پایه و اساس و فارق بزرگ اسلام و جاهلیت همان عدالت و بسط و گسترش مساوات بین همه افراد جامعه در همه ابعاد زندگی و برجسته کردن و اهمیت این نکته که فقط برتری به تقوا و پرهیزگاری و تقرب نزد خداست و الا همه انسانها با هر نژاد و جنسیت برابرند و تنها تقواست که باعث برتری افراد میگردد.
اهمیت دادن به کرامت انسانی (وَ لَقَدْ کَرَّمْنَا بَنی ءَادَمَ)[2] و عزت نفس بشری و دوری از پلیدیها و زشتیها و این که انسان خلیفه الله و جانشین حضرت حق در زمین است و این انسان از خون ریزی و زور مداری که اصل و اساس نظام جاهلی را تشکیل میداد کاملاً بایستی دور شده و راه سعادت و کمال را بپیماید.برای اطلاعات بیشتر به همین سایت یعنی حوزه نت در بخش تاریخ اسلام مراجعه فرمائید.
پی نوشتها:
[1] مستدرک الوسائل ج11 ص 187 ، باب استحباب التخلق بمکارم الأخلاق و ذکر جملة منها.
[2]سوره اسرا، آیه 70.
- [سایر] دین رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت چه بوده است؟
- [سایر] هدف از بعثت حضرت خاتم الانبیاء (صلی الله علیه و آله و سلم ) چیست ؟
- [سایر] پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم قبل از بعثت مطابق چه آیینی عمل می کرد؟
- [سایر] پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت و در میان مردم مشرک عربستان، از چه دینی پی روی می کرده است؟
- [سایر] امّی که قرآن آن را به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) قبل از بعثت اطلاق کرده به چه معناست؟
- [سایر] اولین جمله حضرت محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) در هنگامی که به پیامبری مبعوث شدند چه بود؟
- [سایر] چرا مقام پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از ابراهیم(علیه السلام) بالاتر است ؟
- [سایر] آیا پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) با سواد بوده است؟
- [سایر] آخرین درخواست پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) از اصحاب چه بوده است؟
- [سایر] برخورد پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) با جوانان چگونه بوده است؟
- [آیت الله نوری همدانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مستحب است صلوات را هم بنویسد . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد می کند ، صلوات بفرستد .
- [آیت الله خوئی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) را مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود، اگرچه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [امام خمینی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم مانند محمد و احمد یا لقب و کنیه آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم بگوید یا بشنود اگر چه در نماز باشد، مستحب است صلوات بفرستد.
- [آیت الله نوری همدانی] هر وقت انسان اسم مبارک حضرت رسول – صلی الله علیه و آله و سلم – مانند محمد و احمد ، یا لقب و کنیة آن جناب را مثل مصطفی و ابوالقاسم ، بگوید یا بشنود ، اگر چه در نماز باشد ، مستحب است صلوات بفرست .
- [آیت الله نوری همدانی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید : یا مُحسنُ قداتاکَ المسیءُ و قد امَرتَ المحسنَ ان یتجاوَز عنِ المسی ءِ انتَ المحسنُ و انا المُسی ءُ بحقّ محمّدٍ و آلِ محّمدٍ صل عَلی محّمدِ و ال محّمدِ و تجاوَز عن قبیحِ ما تعلمُ منّی .یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بندة گنهکار به در خانة تو آمده و تو امر کرده ای که نییکوکار از گنهکار بگذرد ، تو نیکو کاری و من گناهکار بحقّ محّمدٍ و آل محّمدٍ صلی اللهُ علیه و آله و سّلم .رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیها یی که می دانی از من سر زده . بگذر .
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله بروجردی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم چنین مطلبی فرمودهاند؟ و او جایی که در جواب باید بگوید:نه، عمداً بگوید:بلی، یا جایی که باید بگوید:بلی، عمداً بگوید:نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار دروغی را به خدا و پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) عمداً نسبت دهد، بنابر احتیاط کفارة جمع که تفصیل آن در مسأل پیش گفته شد بر او واجب میشود.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله نوری همدانی] برای رعایت ادب جلوتر از قبر پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم )و امام (علیه السلام ) نماز نخواند و چنانچه نماز خواندن بی احترامی و مستلزم هتک باشد ، حرام است و نماز بنابر احتیاط واجب صحیح نیست .