چرا پیامبر درکودکی به دایه سپرده شد؟ پاسخ: رسم بزرگان واشراف مکه این بوده که فرزندانشان را به دایه می سپردند تا فرزندانشان در محیطی بیرون از مکه رشد پیدا کنند. منابع کهن تاریخی علت انجام چنین کاری را: 1. آلوده بودن هوای مکه. زیرا مکه شهری تجاری و محل عبور کاروانهای تجاری بود که از سایر شهرها و کشورها به این شهر آمده و انواع بیماری ها از نقاط دور و نزدیک با خود به این شهر میآوردند. 2. شیوع بیماری وبا هنگام تولد پیامبر خدا. 3. علت دیگری که برای این موضوع می توان برشمرد خشکسالی وقحطی است که در آن ایام شهر مکه را فرا گرفته بود.( طبری، تاریخ الطبری، ترجمه ابوالقاسم پاینده، تهران، اساطیر، چ پنجم، 1375ش، ج2، ص709). بدین جهت افرادی از قبیله بنی سعد بن بکر بن هوازن بن منصورکه مردمی فقیر بودند هر ساله در فصل بهار به شهر مکه می آمدند وکودکان شیرخوار مکه را به مناطق خوش آب وهوا می بردندو شیر می دادند تا کودکان به خوبی رشد کنند ودر ضمن آن کودکان از فصاحت زبان آن قبیله بهره می بردند(بلعمی، تاریخنامه طبری، تحقیق محمد روشن، چ دوم، سروش، 1378ش، ج2.ص751) پیامبر اکرم (ص) نیزدر این قبیله شیر خورده بود.(ابن خلدون، العبر (تاریخ ابن خلدون) ترجمه آیتی، موسسه مطالعات وتحقیقات فرهنگی، چاپ اول، 1363ش، ج1، ص355)
چرا پیامبر درکودکی به دایه سپرده شد؟
چرا پیامبر درکودکی به دایه سپرده شد؟
پاسخ: رسم بزرگان واشراف مکه این بوده که فرزندانشان را به دایه می سپردند تا فرزندانشان در محیطی بیرون از مکه رشد پیدا کنند. منابع کهن تاریخی علت انجام چنین کاری را:
1. آلوده بودن هوای مکه. زیرا مکه شهری تجاری و محل عبور کاروانهای تجاری بود که از سایر شهرها و کشورها به این شهر آمده و انواع بیماری ها از نقاط دور و نزدیک با خود به این شهر میآوردند.
2. شیوع بیماری وبا هنگام تولد پیامبر خدا.
3. علت دیگری که برای این موضوع می توان برشمرد خشکسالی وقحطی است که در آن ایام شهر مکه را فرا گرفته بود.( طبری، تاریخ الطبری، ترجمه ابوالقاسم پاینده، تهران، اساطیر، چ پنجم، 1375ش، ج2، ص709).
بدین جهت افرادی از قبیله بنی سعد بن بکر بن هوازن بن منصورکه مردمی فقیر بودند هر ساله در فصل بهار به شهر مکه می آمدند وکودکان شیرخوار مکه را به مناطق خوش آب وهوا می بردندو شیر می دادند تا کودکان به خوبی رشد کنند ودر ضمن آن کودکان از فصاحت زبان آن قبیله بهره می بردند(بلعمی، تاریخنامه طبری، تحقیق محمد روشن، چ دوم، سروش، 1378ش، ج2.ص751) پیامبر اکرم (ص) نیزدر این قبیله شیر خورده بود.(ابن خلدون، العبر (تاریخ ابن خلدون) ترجمه آیتی، موسسه مطالعات وتحقیقات فرهنگی، چاپ اول، 1363ش، ج1، ص355)
- [سایر] چرا بدن مطهر پیامبر(ص) 3روز بعدازرحلت ایشان به خاک سپرده شد؟
- [سایر] اگرکسی درکودکی پول کسی رابرداشته، دربزرگسالی چه باید کند؟
- [سایر] چرا باید در انتخاب دایه دقت کرد؟
- [سایر] چرا باید در انتخاب دایه دقت کرد؟
- [آیت الله خامنه ای] سپرده حج
- [آیت الله سبحانی] بانک ها برای تشویق سپرده گذاران طبق وکالت عامی که از سپرده گذاران دارند برای حفظ اصل سپرده ها، آنها را در نزد شرکت های بیمه، بیمه می کنند، از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر فردی مبلغی پول را بر حسب ریال به عنوان سپرده نزد یک بانک بر اساس ارزش طلا معادل سازی نماید. مثلا به جای اینکه در دفترچه سپرده او بنویسند 1000000 ریال نوشته شود یک گرم طلا. آیا این نوع سپرده گذاری از نظر شرعی صحیح است؟ و آیا بانک مورد نظر می تواند در زمان مراجعه سپرده گذار برای دریافت سپرده خود ارزش همان مقدار طلا (یک گرم) را بر حسب قیمت روز پرداخت نماید؟
- [سایر] حکم خمس در خصوص سپرده های کوتاه و بلند مدت و سود تعلق گرفته بر آن ها چیست و همینطور در خصوص سپرده پس انداز قرض الحسنه.
- [آیت الله سبحانی] سپرده های کوتاه مدت ویا بلند مدت در بانکهای دولتی یا شخصی چطور است؟ آیا بین این دو سپرده به لحاظ ربوی فرق وجود دارد؟
- [سایر] شبهه: آیا لازمه شفاعت این نیست که شفاعت کنندگان دایه مهربانتر از مادر باشند ؟
- [آیت الله سبحانی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر می خورد، بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را می دهد. ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمی دارد فطره طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر می خورد، بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را می دهد. ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمی دارد، فطره طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله بروجردی] فطرهی طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد، بر کسیست که مخارج مادر یا دایه را میدهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل بر میدارد، فطرهی طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله سیستانی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد ، بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را میدهد ، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل بر میدارد ، فطره طفل بر کسی واجب نیست .
- [آیت الله شبیری زنجانی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد، بر کسیست که مخارج مادر یا دایه را میدهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمیدارد، فطره طفل بر کسی واجب نیست، ولی فطره مادر یا دایه بنا بر احتیاط واجب از مال طفل برداشته میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر می خورد؛ بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را می دهد؛ ولی اگر مادر یا دایه مخارج خودرا از مال طفل بر می دارد؛ فطره طفل بر کسی واجب نیست.
- [امام خمینی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر می خورد بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را می دهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمی دارد فطره طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله خوئی] فطرة طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را میدهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل برمیدارد، فطرة طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله بهجت] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد، بر کسی است که مخارج مادر یا دایه را میدهد، ولی اگر مادر یا دایه مخارج را از مال طفل برمیدارد، فطره طفل بر کسی واجب نیست.
- [آیت الله اردبیلی] فطره طفلی که از مادر یا دایه شیر میخورد، بر عهده کسی است که مخارج مادر یا دایه را میدهد. البته چنانچه کسی مادر یا دایه را برای شیر دادن اجیر کرده باشد، فطریّه طفل بر عهده اوست، هرچند کس دیگری نفقه مادر یا دایه را بپردازد؛ ولی اگر مادر یا دایه مخارج خود را از مال طفل بردارد، فطره طفل بر کسی واجب نیست.