پرسش: رجعت بعد از ظهور و جنگ های یا قبل و آیا رجعت کنند مثل ائمه (ع) در جنگها شرکت دارند ؟ پاسخ: یکم. از روایات میتوان استفاده کرد که رجعت انسانها در دو مرحله است: الف. هنگام ظهور: در این مرحله برخی از انسانها به دنیا باز میگردند. اینان یا از گروه مؤمنان هستند که به هنگام رجعت در زمره لشکریان امام مهدی(ع) قرار میگیرند، و یا از گروه مشرکان هستند که مجازات دنیوی را نیز میچشند. البته علت یا علل اصلی رجعت کفار چندان روشن نیست. ب.بعد از ظهور: از برخی روایات استفاده میشود در ادامه ظهور و حکومت عدل الهی برخی افراد رجعت میکنند. مثلا در برخی روایات آمده است هنگام رحلت امام مهدی(ع) امام حسین(ع) رجعت میکند و به همراه ایشان شهدای کربلا و برخی انبیا رجعت میکنند. دوم. در مورد رجعت ائمه و کیفیت آن، اطلاع دقیق و شفافی نداریم. البته در صورت رجعت، از روایات حضور آنان در جنگ و حکومت امام مهدی(ع) استفاده نمیشود. از برخی روایات میتوان استفاده کرد که حکومت عدل الهی با رحلت امام مهدی(ع) پایان نمییابد. بر این فرض، تا زمانی که اراده خداوند بر وجود و بقای جهان و جامعه انسانی تعلق گرفته باشد یکی از ائمه رجعت کرده و امامت و سرپرستی مردم را عهده دار خواهد بود. اصولا جزئیات رجعت برای ما روشن نیست و نیازی نیز به آن نداریم.
پرسش: رجعت بعد از ظهور و جنگ های یا قبل و آیا رجعت کنند مثل ائمه (ع) در جنگها شرکت دارند ؟
پرسش: رجعت بعد از ظهور و جنگ های یا قبل و آیا رجعت کنند مثل ائمه (ع) در جنگها شرکت دارند ؟
پاسخ: یکم. از روایات میتوان استفاده کرد که رجعت انسانها در دو مرحله است:
الف. هنگام ظهور: در این مرحله برخی از انسانها به دنیا باز میگردند. اینان یا از گروه مؤمنان هستند که به هنگام رجعت در زمره لشکریان امام مهدی(ع) قرار میگیرند، و یا از گروه مشرکان هستند که مجازات دنیوی را نیز میچشند. البته علت یا علل اصلی رجعت کفار چندان روشن نیست.
ب.بعد از ظهور: از برخی روایات استفاده میشود در ادامه ظهور و حکومت عدل الهی برخی افراد رجعت میکنند. مثلا در برخی روایات آمده است هنگام رحلت امام مهدی(ع) امام حسین(ع) رجعت میکند و به همراه ایشان شهدای کربلا و برخی انبیا رجعت میکنند.
دوم. در مورد رجعت ائمه و کیفیت آن، اطلاع دقیق و شفافی نداریم. البته در صورت رجعت، از روایات حضور آنان در جنگ و حکومت امام مهدی(ع) استفاده نمیشود. از برخی روایات میتوان استفاده کرد که حکومت عدل الهی با رحلت امام مهدی(ع) پایان نمییابد. بر این فرض، تا زمانی که اراده خداوند بر وجود و بقای جهان و جامعه انسانی تعلق گرفته باشد یکی از ائمه رجعت کرده و امامت و سرپرستی مردم را عهده دار خواهد بود.
اصولا جزئیات رجعت برای ما روشن نیست و نیازی نیز به آن نداریم.
- [سایر] پرسش: آیا همه ائمه (ع) رجعت می کنند ؟
- [سایر] پرسش : چرا حضرت مهدی(ع) ظهور نمیکند؟
- [سایر] <strong>پرسش: منظور از عوامل ظهور امام زمان (ع) چیست؟ </strong>
- [سایر] آیا رجعت صحیح است؟ آیا بازگشت ائمه (ع) بعد از شهید شدن امام مهدی (ع) میباشد؟
- [سایر] فلسفه رجعت ائمه (ع) چیست؟
- [سایر] آیا امام زمان (ع) بعد از ظهور با اعراب به جنگ بر می خیزد؟
- [سایر] پرسش: جنگ ارماگدون در کجا و چه کشورهایی شرکت دارند ؟
- [سایر] به چه علت ائمه (ع) همه علایم ظهور امام زمان (عج) را بیان نکردهاند؟
- [سایر] علت شرکت نکردن امام علی(ع) در جنگ موته چه بوده است؟
- [سایر] چرا امام خمینی در جنگ شرکت نکردند؟ اگه خطر جان ایشان بود پس چرا پیامبر(ص) و امام علی(ع) خودشون در جنگ شرکت می کردند؟ مگه نباید الگوی ما معصومین(ع) باشند پس چرا ایشان تبعیت نکردند؟
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر کافر ذمّی زمینی را مانند زمین کشاورزی، باغ، عرصه مسکن، مغازه و مانند آن از مسلمانی خرید, باید خمس آن را بپردازد. تفاوتی در مورد این زمین نیست، چه (مفتوح العنوه) باشد؛ یا زمینی باشد که اهلش با رغبت و بدون جنگ , اسلام آورده باشند و چه غیر این ها، در همه آنها کافر ذمّی باید خمس آن را بپردازد . مصرف این خمس، مصرف خمس مصطلح, یعنی ائمه(ع) و سادات هستند. شروط و محدوده خمس کافر ذمّی
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله جوادی آملی] .اموالی که مسلمانان از راه شبیخون که نوعی جنگیدن است از کفّار حربی به دست می آورند و این شبیخون هم در ادامه جنگ با کفّار, با اذن امام(ع) انجام میشود، از باب غنائم جنگی خمس دارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اموال کسانی که در برابر امام معصوم (ع)شمشیر کشیده اند و در جنگ با آن ها به دست می آید, حلال است و پس از پرداخت خمس، تصر?ف در آنها بنا بر اقوا جایز است.
- [آیت الله سیستانی] اگر نوشتهای به امضاء یا مهر میت ببینند، چنانچه قرائنی باشد که ظهور در وصیّت داشته باشد باید به آن عمل شود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نماز در حرم ائمه: مستحب بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین علیه السلام برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله وحید خراسانی] فروختن میوه یک سال قبل از ظهور ان بدون ضمیمه جایز نیست و فروختن میوه دو سال یا بیشتر از ان و همچنین فروختن میوه یک سال با ضمیمه جایز است و بعد از ظهور ان پیش از ان که دانه ببندد و گلش بریزد احتیاط مستحب ان است که چیزی از حاصل زمین مانند سبزیها یا مال دیگری با ان بفروشند و یا میوه بیشتر از یک سال را به او بفروشند
- [آیت الله جوادی آملی] .نماز جمعه در زمان حضور امام معصوم(ع) و منصوب خاص او , واجب تعیینی است؛ به این صورت که غیر آن صحیح نیست؛ ولی در زمان غیبت معصوم (ع) واجب تخییری است؛ یعنی کسی که در نماز جمعه شرکت کرده, لازم نیست نماز ظهرِ چهار رکعتی را هم به جا آورد.
- [آیت الله مظاهری] یکی از گناهان بزرگ در اسلام فرار از جنگ است و در نظر قرآن و روایات اهلبیت(سلاماللهعلیهم) گناه آن خیلی بزرگ است، و آن اقسامی دارد: الف) فرار از جنگ مخصوصاً اگر موجب تضعیف جبهه و یا تقویت دشمن شود، و مخصوصاً اگر فرار از خطِّ مقدّم جبهه باشد. ب) تخلّف از فرمان فرمانده مخصوصاً اگر این تخلّف، موجب سرکشی دیگران و یا تضعیف فرمانده و یا تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد. ج) کمکاری یا بیکاری یا تخلّف از وظیفه مخصوصاً اگر موجب تضعیفی در جبهه یا تقویتی برای دشمن گردد. د) شرکت نکردن در جنگ در صورت احتیاج به او، مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران یا تقویت دشمن باشد. ه) کمک نکردن به جبهه از جهت مالی و فکری و تبلیغی و مانند اینها مخصوصاً اگر تخلّف او موجب تضعیف دیگران و یا تقویت دشمن باشد.
- [آیت الله بهجت] بعید نیست مستحب بودن اقرار به ولایت امیرالمؤمنین علی بن ابیطالب علیهالسلام در اذان مستحبی، در صورتی که به نیت مطلوب بودن گفته شود، به عبارات مختلفی که در (نهایه) و (فقیه) و (احتجاج) نقل شده است که (اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّه) و یا (عَلِیٌ اَمیرُ المُؤمِنین) و یا به عبارت (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللّه) باشد، و اما اقرار به ولایت اگرچه در غیر اذان باشد خوب است، پس احتیاج به دلیل مخصوص ندارد؛ و کاملترین عبارتی که در اینجا گفته میشود آن است که اقرار به خلیفه بودن یا وصی بودن حضرت امیرالمؤمنین علیهالسلام و ائمه طاهرین علیهمالسلام در آن باشد.