آیا این حرف درست است که رهبر معظم انقلاب قبل از اعلام درست بودن انتخابات ریاست جمهوری امسال توسط شورای نگهبان به آقای احمد نژاد پیروزی ایشان را تبریک گفتند؟! ضمن تشکر از مکاتبه با این مرکز و طرح سوالات و ابهامات خویش در پاسخ به موضوع فوق گفتنی است ؛ مقام معظم رهبری پس از برگزاری انتخابات پر شور دهمین دوره ریاست جمهوری درپیامی خطاب به ملت ایران از حضور حماسی و خیره کننده مردم در انتخابات و آگاهی و زمان شناسی ملت ایران تشکر نموده و برگزاری چنین انتخابات شور انگیز وشکوهمند را که مایه مباهات و سربلندی نظام جمهوری اسلامی بود را به ملت بزرگ ایران و رئیس جمهور منتخب تبریک گفتند . و این روال عادی و معمولی است که همواره در انتخابات گذشته نیز وجود داشته و اختصاص با این دوره ندارد و چنین پیامی به معنای تایید صحت انتخابات نیست زیرا مرجع رسیدگی به انتخابات وتایید صحت انتخابات شورای نگهبان است که در قانون مشخص شده و پس از برگزاری هر انتخابات وظیفه و مسئولیت خویش را در بررسی انتخابات و رسیدگی به شکایات انجام داده و پس از انجام مراحل رسیدگی صحت انتخابات را اعلام می کند . بدیهی است که بررسی انتخابات و رسیدگی به شکایات نیازمند زمان است و چندین روز طول خواهد کشید در این میان صدور پیام و تبریک حضور مردم امری معمول و مرسوم است به ویژه انتخابات اخیر که حضور چشمگیر و حماسی مردم و مشارکت بسیار بالایی را بهمراه داشت و نصاب تازه ای را به نام جمهوری اسلامی به ثبت رساند آیا منطقی است که تا زمان تایید انتخابات این قضیه مسکوت بماند و از حضور چشمگیر مردم قدردانی نشود؟ علاوه بر اینکه در صورت بروز هرگونه حادثه ای که صحت اصل انتخابات را مخدوش می سازد کلیت این قضیه در همان ساعات اولیه و در خلال انتخابات و گزارشات واصله مشخص بوده و ایشان از آن اطلاع خواهند یافت. و البته همانگونه که گذشت چنین موضوعی به هیچ وجه اختصاص به این دوره از انتخابات نداشته و روال عادی و معمولی همه انتخابات در گذشته می باشد به عنوان نمونه ایشان در سوم خرداد 1376 یعنی تنها یک روز پس از برگزاری انتخابات در پیامی از حضور پرشور مردم در انتخابات تشکر و به کاندیدای منتخب تبریک می گویند : (...به رئیس جمهور منتخب مردم، جناب حجةالاسلام آقای حاج سیّد محمّد خاتمی، توفیق خدمتگزاری ملت عظیمالشأن ایران و تحمل این امانت بزرگ را صمیمانه تبریک میگویم و ایشان را به وظیفهی شکر و اهتمام و آمادگی متذکر میگردم. و همچنین از سایر نامزدهای محترم ریاست جمهوری که با آمادگی و حضور خود در میدان این آزمایش الهی، بزرگترین کمک را به ایجاد رقابت انتخاباتی و انگیزه بخشیدن به مردم کردند، صمیمانه تشکر میکنم. بیشک بدون حضور افکار و سلیقهها و منشهای متنوع در صحنهی نامزدی ریاست جمهوری، این موج عظیم حضور ملی پدیدار نمیگشت و این افتخار برای ملت ایران به ثبت نمیرسید.)( پیام به ملت ایران، پس از انتخاب حجةالاسلام والمسلمین محمّد خاتمی به ریاست جمهوری اسلامی ایران ، 3 خرداد 1376 ، پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری) و همچنین سایر انتخابات که جهت اطلاع می توانید به پایگاه پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، قسمت آرشیو خبر (پیامها )مراجعه نمائید . آدرس پایگاه : http://www.leader.ir/langs/fa/ (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 16/100125566)
آیا این حرف درست است که رهبر معظم انقلاب قبل از اعلام درست بودن انتخابات ریاست جمهوری امسال توسط شورای نگهبان به آقای احمد نژاد پیروزی ایشان را تبریک گفتند؟!
آیا این حرف درست است که رهبر معظم انقلاب قبل از اعلام درست بودن انتخابات ریاست جمهوری امسال توسط شورای نگهبان به آقای احمد نژاد پیروزی ایشان را تبریک گفتند؟!
ضمن تشکر از مکاتبه با این مرکز و طرح سوالات و ابهامات خویش در پاسخ به موضوع فوق گفتنی است ؛ مقام معظم رهبری پس از برگزاری انتخابات پر شور دهمین دوره ریاست جمهوری درپیامی خطاب به ملت ایران از حضور حماسی و خیره کننده مردم در انتخابات و آگاهی و زمان شناسی ملت ایران تشکر نموده و برگزاری چنین انتخابات شور انگیز وشکوهمند را که مایه مباهات و سربلندی نظام جمهوری اسلامی بود را به ملت بزرگ ایران و رئیس جمهور منتخب تبریک گفتند . و این روال عادی و معمولی است که همواره در انتخابات گذشته نیز وجود داشته و اختصاص با این دوره ندارد و چنین پیامی به معنای تایید صحت انتخابات نیست زیرا مرجع رسیدگی به انتخابات وتایید صحت انتخابات شورای نگهبان است که در قانون مشخص شده و پس از برگزاری هر انتخابات وظیفه و مسئولیت خویش را در بررسی انتخابات و رسیدگی به شکایات انجام داده و پس از انجام مراحل رسیدگی صحت انتخابات را اعلام می کند . بدیهی است که بررسی انتخابات و رسیدگی به شکایات نیازمند زمان است و چندین روز طول خواهد کشید در این میان صدور پیام و تبریک حضور مردم امری معمول و مرسوم است به ویژه انتخابات اخیر که حضور چشمگیر و حماسی مردم و مشارکت بسیار بالایی را بهمراه داشت و نصاب تازه ای را به نام جمهوری اسلامی به ثبت رساند آیا منطقی است که تا زمان تایید انتخابات این قضیه مسکوت بماند و از حضور چشمگیر مردم قدردانی نشود؟ علاوه بر اینکه در صورت بروز هرگونه حادثه ای که صحت اصل انتخابات را مخدوش می سازد کلیت این قضیه در همان ساعات اولیه و در خلال انتخابات و گزارشات واصله مشخص بوده و ایشان از آن اطلاع خواهند یافت. و البته همانگونه که گذشت چنین موضوعی به هیچ وجه اختصاص به این دوره از انتخابات نداشته و روال عادی و معمولی همه انتخابات در گذشته می باشد به عنوان نمونه ایشان در سوم خرداد 1376 یعنی تنها یک روز پس از برگزاری انتخابات در پیامی از حضور پرشور مردم در انتخابات تشکر و به کاندیدای منتخب تبریک می گویند : (...به رئیس جمهور منتخب مردم، جناب حجةالاسلام آقای حاج سیّد محمّد خاتمی، توفیق خدمتگزاری ملت عظیمالشأن ایران و تحمل این امانت بزرگ را صمیمانه تبریک میگویم و ایشان را به وظیفهی شکر و اهتمام و آمادگی متذکر میگردم. و همچنین از سایر نامزدهای محترم ریاست جمهوری که با آمادگی و حضور خود در میدان این آزمایش الهی، بزرگترین کمک را به ایجاد رقابت انتخاباتی و انگیزه بخشیدن به مردم کردند، صمیمانه تشکر میکنم. بیشک بدون حضور افکار و سلیقهها و منشهای متنوع در صحنهی نامزدی ریاست جمهوری، این موج عظیم حضور ملی پدیدار نمیگشت و این افتخار برای ملت ایران به ثبت نمیرسید.)( پیام به ملت ایران، پس از انتخاب حجةالاسلام والمسلمین محمّد خاتمی به ریاست جمهوری اسلامی ایران ، 3 خرداد 1376 ، پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری) و همچنین سایر انتخابات که جهت اطلاع می توانید به پایگاه پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، قسمت آرشیو خبر (پیامها )مراجعه نمائید . آدرس پایگاه : http://www.leader.ir/langs/fa/ (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 16/100125566)
- [آیت الله مکارم شیرازی] حکم شرعی تخریب کاندیدای ریاست جمهوری که مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفته، چیست؟
- [سایر] با توجه به اینکه شورای نگهبان را رهبر انتخاب میکند و شورای نگهبان صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری را تأیید میکنند و آنها هم مجلس خبرگان را که مجلس خبرگان رهبر را. گویا که رهبر میتواند با انتخاب افراد خاص برای شورای نگهبان و آنها هم انتخاب افراد خاص برای کاندیدا شدن در خبرگان زمینه پایداری حکومت خود را فراهم کند و نوعی دیکتاتوری ایجاد کند، آیا چنین است؟
- [سایر] برخی مطرح می کنند وجود نظارت استصوابی که بر اساس آن شورای نگهبان در هر مرحله از انتخابات با بهانه های عدم التزام عملی با اسلام و ... اقدام به رد صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری، مجلس و یا خبرگان رهبری
- [سایر] چرا تعداد شرکتکنندگان در انتخابات ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی معمولا بیشتر از مجلس خبرگان است؟
- [سایر] لطفا علت اختلاف رهبر معظم انقلاب با آقای موسوی را در اوایل انقلاب بگویید؟
- [سایر] در شورای نگهبان چگونه صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری احراز می شود؟ چه ضوابط و معیارهایی ملاک قرار می گیرد؟ با تشکر
- [سایر] تشکیل (نظام جمهوری اسلامی) قبل از پیروزی انقلاب تا چه حد مدنظر انقلابیون و رهبر انقلاب بوده است؟ایدهی حکومت اسلامی چه زمانی طرح شد؟
- [سایر] مفهوم (انتخابات) از نظر حضرت امام (ره)، به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی، چه بود؟ این واژه از چه زمانی وارد ادبیات حضرت امام (ره) و انقلاب اسلامی شد؟ اساسا آیا ایشان قبل از پیروزی انقلاب به انتخابات ا
- [آیت الله مظاهری] با توجه به درپیش بودن انتخابات ریاست جمهوری و مهم بودن آن در سرنوشت ایران عزیز، سؤالاتی را خدمت معظّم له بیان می کنم.
- [سایر] آیا منظور مقام رهبری از شاه سلطان حسین در یکی از سخنرانیهای قبل از انتخابات دهم ریاست جمهوری خود، آقای سیدمحمد خاتمی بوده است؟