ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟
ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟ ضرورت اتحاد ملی و انسجام ملی با توجه به تلاش موذیانه دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه میان قومیت ها و طوائف ایرانی و مذاهب اسلامی، که با تثبیت نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت های آن در زمینه های مختلف از جمله دستیابی به انرژی هسته ای و پیروزی حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه با رژیم صهیونیستی و تبلور تشیع در جهان، ابعاد تازه ای به خود گرفته است،‌ ضرورت اتحاد ملی و انسجام اسلامی برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان بیش از پیش آشکارتر می سازد. دشمنان قسم خورده اسلام و ایران اسلامی امروزه دست در دست هم نهاده و در برابر ما صف کشیده اند و انواع و اقسام ابزارها را برای درهم شکستن این دو حقیقت بر حق به کار گرفته اند. این صف بندی شیطانی هر ایرانی وطنخواه را به وحدت و یگانگی با یکدیگر هم میهن مان و هر مسلمان راستین و بیدار را به همگرایی و انسجام با دیگر مسلمانان فرا می خواند. از این رو مقام معظم رهبری با هوشیاری و فراست بالا امسال را سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) نام نهادند و فرمودند: ( امسال،‌ سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) است یعنی در درون ملت ما اتحاد کلمه همه آحاد ملت و قومیتهای گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملی و در سطح بین المللی،‌ انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد امت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها، امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ایران در این راه تا کنون بحمداله پرچمدار بوده است و پرچمدار خواهد بود.) راهکارهای تقویت اتحاد ملی راهکار اصلی تقویت اتحاد ملی، تأکید و تمرکز بر اصول مشترک فیما بین اقوام و گروهها و طوایف مختلف در درون جامعه است مهمترین مبانی و اصول مشترکی که می تواند موجد وحدت و تقویت همگرایی و یکپارچگی ملی تلقی گردد به قرار زیرا است: دین و مذهب واحد، سرزمین مشترک، زبان مشترک، نیازهای اولیه و ثانویه، اصول مشترک انسانی،‌ دشمن مشترک، فرهنگ و آداب و سنن مشترک، نژاد واحد و ... به طور طبیعی تأکید و تمرکز بر این سلسله عوامل موجبات تقویت وحدت و همگرایی ملی را فراهم می آورد. علاوه بر این بازشناسی و عواملی که موجب خدشه دار شدن همگرایی و اتحاد ملی می شوند، مانند تکیه بر قومیتها و طوایف خاص، ترجیح منافع شخصی و جناحی بر منافع ملی، تقویت دلبستگی ها و وابستگی های مادی و تکاثر طلبی ... نیز زمینه افزایش و تقویت اتحاد ملی را فراهم می سازد. بنابراین تأکید و تمرکز بر اصول مشترک بین طوایف و قومیت های مختلف کشور و بازشناسی و تلاش برای برطرف نمودن عواملی که موجب ضربه زدن به اتحاد ملی می شود راهکار اساسی و محوری تقویت اتحاد ملی است و در این راه رسانه ها به ویژه رسانه ملی نقش مهمی را ایفا می کند و باید با پرهیز از پرداختن به اختلاف، قومیت ها و طوایف مختلف کشور را به دست همگرایی و اتحاد ملی سوق دهند و این روحیه را در آنان تقویت کنند. راهکارهای تقویت انسجام اسلامی ساز و کار انسجام اسلامی و تقویت آن همانند اتحاد ملی تأکید و تمرکز بر اصول و ارزشها و آرمانهای مشترک است مقام معظم رهبری فرمودند: ( ما اگر بخواهیم اتحاد ملی و انسجام اسلامی تحقق پیدا کند باید بر اصولی که بین ما مشترک است تکیه کنیم نباید خودمان را سرگرم فروعی بکنیم که مورد اختلاف است).(روزنامه جمهوری اسلامی 86/1/14 ص2 سخنرانی مقام معظم رهبری در اولین روز بهار 86 در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی){
عنوان سوال:

ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟


پاسخ:

ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟
ضرورت اتحاد ملی و انسجام ملی
با توجه به تلاش موذیانه دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه میان قومیت ها و طوائف ایرانی و مذاهب اسلامی، که با تثبیت نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت های آن در زمینه های مختلف از جمله دستیابی به انرژی هسته ای و پیروزی حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه با رژیم صهیونیستی و تبلور تشیع در جهان، ابعاد تازه ای به خود گرفته است،‌ ضرورت اتحاد ملی و انسجام اسلامی برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان بیش از پیش آشکارتر می سازد. دشمنان قسم خورده اسلام و ایران اسلامی امروزه دست در دست هم نهاده و در برابر ما صف کشیده اند و انواع و اقسام ابزارها را برای درهم شکستن این دو حقیقت بر حق به کار گرفته اند. این صف بندی شیطانی هر ایرانی وطنخواه را به وحدت و یگانگی با یکدیگر هم میهن مان و هر مسلمان راستین و بیدار را به همگرایی و انسجام با دیگر مسلمانان فرا می خواند.
از این رو مقام معظم رهبری با هوشیاری و فراست بالا امسال را سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) نام نهادند و فرمودند: ( امسال،‌ سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) است یعنی در درون ملت ما اتحاد کلمه همه آحاد ملت و قومیتهای گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملی و در سطح بین المللی،‌ انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد امت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها، امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ایران در این راه تا کنون بحمداله پرچمدار بوده است و پرچمدار خواهد بود.)
راهکارهای تقویت اتحاد ملی
راهکار اصلی تقویت اتحاد ملی، تأکید و تمرکز بر اصول مشترک فیما بین اقوام و گروهها و طوایف مختلف در درون جامعه است مهمترین مبانی و اصول مشترکی که می تواند موجد وحدت و تقویت همگرایی و یکپارچگی ملی تلقی گردد به قرار زیرا است:
دین و مذهب واحد، سرزمین مشترک، زبان مشترک، نیازهای اولیه و ثانویه، اصول مشترک انسانی،‌ دشمن مشترک، فرهنگ و آداب و سنن مشترک، نژاد واحد و ... به طور طبیعی تأکید و تمرکز بر این سلسله عوامل موجبات تقویت وحدت و همگرایی ملی را فراهم می آورد. علاوه بر این بازشناسی و عواملی که موجب خدشه دار شدن همگرایی و اتحاد ملی می شوند، مانند تکیه بر قومیتها و طوایف خاص، ترجیح منافع شخصی و جناحی بر منافع ملی، تقویت دلبستگی ها و وابستگی های مادی و تکاثر طلبی ... نیز زمینه افزایش و تقویت اتحاد ملی را فراهم می سازد.
بنابراین تأکید و تمرکز بر اصول مشترک بین طوایف و قومیت های مختلف کشور و بازشناسی و تلاش برای برطرف نمودن عواملی که موجب ضربه زدن به اتحاد ملی می شود راهکار اساسی و محوری تقویت اتحاد ملی است و در این راه رسانه ها به ویژه رسانه ملی نقش مهمی را ایفا می کند و باید با پرهیز از پرداختن به اختلاف، قومیت ها و طوایف مختلف کشور را به دست همگرایی و اتحاد ملی سوق دهند و این روحیه را در آنان تقویت کنند.
راهکارهای تقویت انسجام اسلامی
ساز و کار انسجام اسلامی و تقویت آن همانند اتحاد ملی تأکید و تمرکز بر اصول و ارزشها و آرمانهای مشترک است مقام معظم رهبری فرمودند: ( ما اگر بخواهیم اتحاد ملی و انسجام اسلامی تحقق پیدا کند باید بر اصولی که بین ما مشترک است تکیه کنیم نباید خودمان را سرگرم فروعی بکنیم که مورد اختلاف است).(روزنامه جمهوری اسلامی 86/1/14 ص2 سخنرانی مقام معظم رهبری در اولین روز بهار 86 در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی){





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین