ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟ ضرورت اتحاد ملی و انسجام ملی با توجه به تلاش موذیانه دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه میان قومیت ها و طوائف ایرانی و مذاهب اسلامی، که با تثبیت نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت های آن در زمینه های مختلف از جمله دستیابی به انرژی هسته ای و پیروزی حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه با رژیم صهیونیستی و تبلور تشیع در جهان، ابعاد تازه ای به خود گرفته است، ضرورت اتحاد ملی و انسجام اسلامی برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان بیش از پیش آشکارتر می سازد. دشمنان قسم خورده اسلام و ایران اسلامی امروزه دست در دست هم نهاده و در برابر ما صف کشیده اند و انواع و اقسام ابزارها را برای درهم شکستن این دو حقیقت بر حق به کار گرفته اند. این صف بندی شیطانی هر ایرانی وطنخواه را به وحدت و یگانگی با یکدیگر هم میهن مان و هر مسلمان راستین و بیدار را به همگرایی و انسجام با دیگر مسلمانان فرا می خواند. از این رو مقام معظم رهبری با هوشیاری و فراست بالا امسال را سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) نام نهادند و فرمودند: ( امسال، سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) است یعنی در درون ملت ما اتحاد کلمه همه آحاد ملت و قومیتهای گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملی و در سطح بین المللی، انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد امت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها، امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ایران در این راه تا کنون بحمداله پرچمدار بوده است و پرچمدار خواهد بود.) راهکارهای تقویت اتحاد ملی راهکار اصلی تقویت اتحاد ملی، تأکید و تمرکز بر اصول مشترک فیما بین اقوام و گروهها و طوایف مختلف در درون جامعه است مهمترین مبانی و اصول مشترکی که می تواند موجد وحدت و تقویت همگرایی و یکپارچگی ملی تلقی گردد به قرار زیرا است: دین و مذهب واحد، سرزمین مشترک، زبان مشترک، نیازهای اولیه و ثانویه، اصول مشترک انسانی، دشمن مشترک، فرهنگ و آداب و سنن مشترک، نژاد واحد و ... به طور طبیعی تأکید و تمرکز بر این سلسله عوامل موجبات تقویت وحدت و همگرایی ملی را فراهم می آورد. علاوه بر این بازشناسی و عواملی که موجب خدشه دار شدن همگرایی و اتحاد ملی می شوند، مانند تکیه بر قومیتها و طوایف خاص، ترجیح منافع شخصی و جناحی بر منافع ملی، تقویت دلبستگی ها و وابستگی های مادی و تکاثر طلبی ... نیز زمینه افزایش و تقویت اتحاد ملی را فراهم می سازد. بنابراین تأکید و تمرکز بر اصول مشترک بین طوایف و قومیت های مختلف کشور و بازشناسی و تلاش برای برطرف نمودن عواملی که موجب ضربه زدن به اتحاد ملی می شود راهکار اساسی و محوری تقویت اتحاد ملی است و در این راه رسانه ها به ویژه رسانه ملی نقش مهمی را ایفا می کند و باید با پرهیز از پرداختن به اختلاف، قومیت ها و طوایف مختلف کشور را به دست همگرایی و اتحاد ملی سوق دهند و این روحیه را در آنان تقویت کنند. راهکارهای تقویت انسجام اسلامی ساز و کار انسجام اسلامی و تقویت آن همانند اتحاد ملی تأکید و تمرکز بر اصول و ارزشها و آرمانهای مشترک است مقام معظم رهبری فرمودند: ( ما اگر بخواهیم اتحاد ملی و انسجام اسلامی تحقق پیدا کند باید بر اصولی که بین ما مشترک است تکیه کنیم نباید خودمان را سرگرم فروعی بکنیم که مورد اختلاف است).(روزنامه جمهوری اسلامی 86/1/14 ص2 سخنرانی مقام معظم رهبری در اولین روز بهار 86 در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی){
ملت ایران به چه صورتی باید اتحاد ملی و انسجام اسلامی را حفظ کند؟
ضرورت اتحاد ملی و انسجام ملی
با توجه به تلاش موذیانه دشمن برای ایجاد اختلاف و تفرقه میان قومیت ها و طوائف ایرانی و مذاهب اسلامی، که با تثبیت نظام جمهوری اسلامی و پیشرفت های آن در زمینه های مختلف از جمله دستیابی به انرژی هسته ای و پیروزی حزب الله لبنان در جنگ سی و سه روزه با رژیم صهیونیستی و تبلور تشیع در جهان، ابعاد تازه ای به خود گرفته است، ضرورت اتحاد ملی و انسجام اسلامی برای خنثی نمودن توطئه های دشمنان بیش از پیش آشکارتر می سازد. دشمنان قسم خورده اسلام و ایران اسلامی امروزه دست در دست هم نهاده و در برابر ما صف کشیده اند و انواع و اقسام ابزارها را برای درهم شکستن این دو حقیقت بر حق به کار گرفته اند. این صف بندی شیطانی هر ایرانی وطنخواه را به وحدت و یگانگی با یکدیگر هم میهن مان و هر مسلمان راستین و بیدار را به همگرایی و انسجام با دیگر مسلمانان فرا می خواند.
از این رو مقام معظم رهبری با هوشیاری و فراست بالا امسال را سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) نام نهادند و فرمودند: ( امسال، سال (اتحاد ملی و انسجام اسلامی) است یعنی در درون ملت ما اتحاد کلمه همه آحاد ملت و قومیتهای گوناگون و مذاهب گوناگون و اصناف گوناگون ملی و در سطح بین المللی، انسجام میان همه مسلمانان و روابط برادرانه میان آحاد امت اسلامی از مذاهب گوناگون و وحدت کلمه آنها، امروز عظمت اسلام هم وابسته به استقلال ملتها و عزم راسخ ملتهاست و ملت مسلمان ایران در این راه تا کنون بحمداله پرچمدار بوده است و پرچمدار خواهد بود.)
راهکارهای تقویت اتحاد ملی
راهکار اصلی تقویت اتحاد ملی، تأکید و تمرکز بر اصول مشترک فیما بین اقوام و گروهها و طوایف مختلف در درون جامعه است مهمترین مبانی و اصول مشترکی که می تواند موجد وحدت و تقویت همگرایی و یکپارچگی ملی تلقی گردد به قرار زیرا است:
دین و مذهب واحد، سرزمین مشترک، زبان مشترک، نیازهای اولیه و ثانویه، اصول مشترک انسانی، دشمن مشترک، فرهنگ و آداب و سنن مشترک، نژاد واحد و ... به طور طبیعی تأکید و تمرکز بر این سلسله عوامل موجبات تقویت وحدت و همگرایی ملی را فراهم می آورد. علاوه بر این بازشناسی و عواملی که موجب خدشه دار شدن همگرایی و اتحاد ملی می شوند، مانند تکیه بر قومیتها و طوایف خاص، ترجیح منافع شخصی و جناحی بر منافع ملی، تقویت دلبستگی ها و وابستگی های مادی و تکاثر طلبی ... نیز زمینه افزایش و تقویت اتحاد ملی را فراهم می سازد.
بنابراین تأکید و تمرکز بر اصول مشترک بین طوایف و قومیت های مختلف کشور و بازشناسی و تلاش برای برطرف نمودن عواملی که موجب ضربه زدن به اتحاد ملی می شود راهکار اساسی و محوری تقویت اتحاد ملی است و در این راه رسانه ها به ویژه رسانه ملی نقش مهمی را ایفا می کند و باید با پرهیز از پرداختن به اختلاف، قومیت ها و طوایف مختلف کشور را به دست همگرایی و اتحاد ملی سوق دهند و این روحیه را در آنان تقویت کنند.
راهکارهای تقویت انسجام اسلامی
ساز و کار انسجام اسلامی و تقویت آن همانند اتحاد ملی تأکید و تمرکز بر اصول و ارزشها و آرمانهای مشترک است مقام معظم رهبری فرمودند: ( ما اگر بخواهیم اتحاد ملی و انسجام اسلامی تحقق پیدا کند باید بر اصولی که بین ما مشترک است تکیه کنیم نباید خودمان را سرگرم فروعی بکنیم که مورد اختلاف است).(روزنامه جمهوری اسلامی 86/1/14 ص2 سخنرانی مقام معظم رهبری در اولین روز بهار 86 در جمع زائران و مجاوران حرم مطهر رضوی){
- [سایر] مقام معظم رهبری یک سال را سال اتحاد و انسجام اسلامی نامیده اند؛ با این موضوع چگونه تولی و تبری را جمع ببندیم؟ چگونه با برادران سنی و ... انسجام داشته باشیم که دو فرع دین ما فراموش نشود؟
- [سایر] پیرامون تحقق انسجام مذهبی و راهکار وحدت و اتحاد شیعه و سنی راهنمایی بفرمائید ؟
- [سایر] افق آینده ملت ایران در نظام اسلامی چگونه خواهد بود؟
- [سایر] آیا تقابل ملت ایران با دولت آمریکا صرفا به پس از انقلاب اسلامی برمیگردد؟
- [سایر] وحدت و انسجام اسلامی از نگاه رهبر چیست؟ (جهت تحقیق پیرامون موضوع وحدت و انسجام اسلامی از نگاه علما و اندیشمندان دینی)
- [سایر] مکانیزم حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی چیست ؟
- [سایر] چرا راهپیمایی 22 بهمن،مردمی ترین جشن ملی و آینه ی تمام نمای انقلاب اسلامی است؟
- [سایر] کدام مجلس شورای اسلامی تأمین کننده اهداف و آرمانهای ملت انقلابی ایران است؟
- [سایر] علت اصلی دشمنی دولت آمریکا با ملت ایران و جمهوری اسلامی چیست؟
- [سایر] اگر کودتای 28 مرداد سال 32 رخ نمی داد، آیا نهضت ملی می توانست هم چون انقلاب اسلامی تداوم یابد؟
- [آیت الله مظاهری] رفتن در بلاد کفر برای تحصیل یا تجارت و مانند اینها، در صورتی جایز است که بتواند خود و وابستگان را از مفاسد آنجا حفظ کند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چیزی را که پیدا کرده موقع وضو گرفتن ونماز خواندن همراه او باشد در صورتی که او را بعنوان حفظ ونگهداری همراه داشته باشد اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در صورتی که زنی مقید به حفظ حجاب شرعی است نگاه کردن به عکس بدون حجاب او اشکال دارد، مگر این که او را نشناسد و مفسده دیگری از نگاه کردن حاصل نشود.
- [آیت الله علوی گرگانی] دادن قرآن به کافر حرام وگرفتن قرآن از او واجب است در صورتی که موجب هتک یا نجاست آن بشود ولی اگر برای آگاهی بگیرد با حفظ شرائط دادن حرام نیست و گرفتن هم واجب نمیباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مالی را که پیدا کرده موقع وضو گرفتن و نماز خواندن همراه داشته باشد، در صورتی که قصدش این است که آن را به این وسیله حفظ کند تا به دستور شرع درباره آن عمل نماید اشکالی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مثلاً انگشتان دست دزد را بریدند، او میتواند دوباره آنها را پیوند نماید مگر در صورتی که حاکم اسلامی اجازه ندهد.
- [آیت الله اردبیلی] انفال یکی از مهمترین منابع مالی و اقتصادی حکومت اسلامی است و حفظ آن از هر گونه تجاوز و آفت و زیان طبیعی و غیر طبیعی، وظیفه همه مردم بخصوص حکومتها میباشد؛ بنابراین برای استفاده افراد از آن و یا فروش آن توسّط حکومتها به دیگران مخصوصا به اجانب باید کاملاً مصلحت عموم مردم ملاحظه گردد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسب و کار و تلاش برای زندگی از طریق تجارت و زراعت و صنعت و مانند آن برای کسانی که مخارج همسر و فرزند خود را ندارند واجب است، همچنین برای حفظ نظام و تأمین احتیاجات جامعه اسلامی، و در غیر این صورت، مستحب مؤکد است، مخصوصاً برای کمک به فقرا و یا وسعت بخشیدن به زندگی خانواده.
- [آیت الله جوادی آملی] .ارائه طرح و برنامههای علمی و عملی, جهت اصلاح امور امت اسلامی، حفظ استقلال اقتصادی و مانند آن , در مسجد بدون رجحان نخواهد بود؛ چنان که تعلیم امور نظامی برای جهاد و دفاع دینی در غیر وقت نماز, هیچ کراهتی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] زمینهایی که صاحب معیّنی ندارد و آثاری از آبادی در آن نیست چه در اصل بایر باشد مانند بیابانها و کوهها و درّهها و چه بعد از آباد شدن بایر شده باشد مثل زمینهایی که صاحبان آنها از آن اعراض کرده باشند ملک حکومت اسلامی است ولی اگر کسی آن را آباد کند مالک میشود مگر در صورتی که حکومت اسلامی ممانعت نماید.