سلام چرا حامیان عراق درجنگ باایران به عراق سلاح اتمی ندادن تاعلیه ایران استفاده کند؟چرا امریکا یا اسراییل که متحدان این کشوربودن مستقلا درهمان دوران به ایران حمله اتمی نکردندالبته به نام دولت عراق؟
سلام چرا حامیان عراق درجنگ باایران به عراق سلاح اتمی ندادن تاعلیه ایران استفاده کند؟چرا امریکا یا اسراییل که متحدان این کشوربودن مستقلا درهمان دوران به ایران حمله اتمی نکردندالبته به نام دولت عراق؟ با سلام و تحیت و قدردانی از مکاتبه ی شما با این مرکز پیش از پاسخ به پرسش شما تذکر دو نکته به عنوان مقدمه ضروری است : اولا لازم است توجه داشته باشید که قدرت های غربی و رژیم اشغالگر قدس در جنگ تحمیلی با تمام قوا در کنار عراق قرار گرفته و با پشتیبانی تسلیحاتی، اطلاعاتی و مالی، نهایت سعی خود را برای شکست جمهوری اسلامی ایران انجام دادند. بمب های شیمیایی، موشک های دور برد، سامانه های دفاعی و .... همه و همه کمک هایی بودند که این قدرت ها در اختیار رژیم بعثی عراق قرار دادند و هنوز که هنوز است اثرات برخی از این تجهیزات جنگی مانند بمب های شیمیایی، بر روی تن های رنجور جانبازان جنگ تحمیلی مشاهده می گردد. بنابراین قدرت های سلطه گر نهایت توان خود را برای حمایت از صدام در برابر ایران در جریان جنگ تحمیلی انجام دادند. ثانیا درباره ی بمب اتمی شایان ذکر است که اینگونه بمب ها غیر از موردی که در جنگ جهانی دوم توسط ایالات متحده ی آمریکا علیه ژاپن استفاده گردید، در حال حاضر تنها به عنوان یک قدرت بازدارنده و برای ایجاد توازن در قدرت دفاعی بین قدرت های بزرگ و سلطه گر مطرح بوده وبه همین نیت تولید می گردد. اما در پاسخ به پرسش شما باید عرض نماییم : با توجه به نکات پیشگفته، در مورد استفاده از بمب اتم در دوران معاصر نوعی توافق نانوشته بین قدرت ها وجود دارد که برای حفظ منافع دراز مدت خود هیچگاه از این بمب ها استفاده ننمایند .علاوه ی بر این ، لازم است توجه داشته باشید که منطقه ی خاورمیانه برای قدرت های سلطه گر ، منطقه ای ژئوپلیتیک می باشد که در تامین منافع آنان ، نقش بی بدیلی دارد، بدیهی است که هرگونه استفاده از بمب اتم در این منطقه موجب بروز و ظهور ناآرامی های فوق العاده ای خواهد گردید و بدون تردید در چنین صورتی منافع همین کشور ها با خطرات جدی مواجه خواهد شد. البته در کنار تمامی این نکات لازم به ذکر است که دولت آمریکا در اواخر جنگ تحمیلی ، دست به اقداماتی زد – مانند انهدام هواپیمای مسافر بری ایران یا حمله به نفتکش های ایرانی در خلیج فارس یا حمله به سکوهای نفتی ایران - که برخی تحلیل گران احتمال می دادند که در صورت ادامه ی جنگ و تغییر وضعیت جنگ به نفع ایران ، احتمال هر اقدام نظامی از سوی آمریکا مانند حمله ی نظامی مستقیم به ایران یا کاربرد سلاح اتمی را چندان هم خالی از وجه تصور نمیشد. علاوه بر این ، قدرت های غربی در دوران جنگ تحمیلی زمینه هایی را در جهت ساخت سلاح های اتمی در عراق فراهم آورده بودند (سیری در جنگ ایران و عراق، جلد 5، ص 212) و با توجه به این مطلب بعید نبود که در صورت ادامه ی جنگ ، سلاح های کشتار جمعی پیشرفته تری نظیر بمب اتمی نیز از سوی عراق و با کمک و پشتیبانی قدرت های غربی و اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد. در پایان از مکاتبه ی شما با این مرکز قدردانی می نماییم. منتظر سوالات بعدی شما هستیم. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون جنگ تحمیلی به منابع زیر مراجعه نمایید : 1. پایگاه اطلاع رسانی دانشنامه جامع ایثار و شهادت به آدرس اینترنتی http://www.isarnameh.ir 2. مجموعه ی 5 جلدی سیری در جنگ ایران و عراق، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، چاپ سوم، تهران،1379 .
عنوان سوال:

سلام چرا حامیان عراق درجنگ باایران به عراق سلاح اتمی ندادن تاعلیه ایران استفاده کند؟چرا امریکا یا اسراییل که متحدان این کشوربودن مستقلا درهمان دوران به ایران حمله اتمی نکردندالبته به نام دولت عراق؟


پاسخ:

سلام چرا حامیان عراق درجنگ باایران به عراق سلاح اتمی ندادن تاعلیه ایران استفاده کند؟چرا امریکا یا اسراییل که متحدان این کشوربودن مستقلا درهمان دوران به ایران حمله اتمی نکردندالبته به نام دولت عراق؟

با سلام و تحیت و قدردانی از مکاتبه ی شما با این مرکز
پیش از پاسخ به پرسش شما تذکر دو نکته به عنوان مقدمه ضروری است :
اولا لازم است توجه داشته باشید که قدرت های غربی و رژیم اشغالگر قدس در جنگ تحمیلی با تمام قوا در کنار عراق قرار گرفته و با پشتیبانی تسلیحاتی، اطلاعاتی و مالی، نهایت سعی خود را برای شکست جمهوری اسلامی ایران انجام دادند.
بمب های شیمیایی، موشک های دور برد، سامانه های دفاعی و .... همه و همه کمک هایی بودند که این قدرت ها در اختیار رژیم بعثی عراق قرار دادند و هنوز که هنوز است اثرات برخی از این تجهیزات جنگی مانند بمب های شیمیایی، بر روی تن های رنجور جانبازان جنگ تحمیلی مشاهده می گردد.
بنابراین قدرت های سلطه گر نهایت توان خود را برای حمایت از صدام در برابر ایران در جریان جنگ تحمیلی انجام دادند.
ثانیا درباره ی بمب اتمی شایان ذکر است که اینگونه بمب ها غیر از موردی که در جنگ جهانی دوم توسط ایالات متحده ی آمریکا علیه ژاپن استفاده گردید، در حال حاضر تنها به عنوان یک قدرت بازدارنده و برای ایجاد توازن در قدرت دفاعی بین قدرت های بزرگ و سلطه گر مطرح بوده وبه همین نیت تولید می گردد.
اما در پاسخ به پرسش شما باید عرض نماییم :
با توجه به نکات پیشگفته، در مورد استفاده از بمب اتم در دوران معاصر نوعی توافق نانوشته بین قدرت ها وجود دارد که برای حفظ منافع دراز مدت خود هیچگاه از این بمب ها استفاده ننمایند .علاوه ی بر این ، لازم است توجه داشته باشید که منطقه ی خاورمیانه برای قدرت های سلطه گر ، منطقه ای ژئوپلیتیک می باشد که در تامین منافع آنان ، نقش بی بدیلی دارد، بدیهی است که هرگونه استفاده از بمب اتم در این منطقه موجب بروز و ظهور ناآرامی های فوق العاده ای خواهد گردید و بدون تردید در چنین صورتی منافع همین کشور ها با خطرات جدی مواجه خواهد شد.
البته در کنار تمامی این نکات لازم به ذکر است که دولت آمریکا در اواخر جنگ تحمیلی ، دست به اقداماتی زد – مانند انهدام هواپیمای مسافر بری ایران یا حمله به نفتکش های ایرانی در خلیج فارس یا حمله به سکوهای نفتی ایران - که برخی تحلیل گران احتمال می دادند که در صورت ادامه ی جنگ و تغییر وضعیت جنگ به نفع ایران ، احتمال هر اقدام نظامی از سوی آمریکا مانند حمله ی نظامی مستقیم به ایران یا کاربرد سلاح اتمی را چندان هم خالی از وجه تصور نمیشد. علاوه بر این ، قدرت های غربی در دوران جنگ تحمیلی زمینه هایی را در جهت ساخت سلاح های اتمی در عراق فراهم آورده بودند (سیری در جنگ ایران و عراق، جلد 5، ص 212) و با توجه به این مطلب بعید نبود که در صورت ادامه ی جنگ ، سلاح های کشتار جمعی پیشرفته تری نظیر بمب اتمی نیز از سوی عراق و با کمک و پشتیبانی قدرت های غربی و اسرائیل مورد استفاده قرار گیرد.
در پایان از مکاتبه ی شما با این مرکز قدردانی می نماییم.
منتظر سوالات بعدی شما هستیم.
برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون جنگ تحمیلی به منابع زیر مراجعه نمایید :
1. پایگاه اطلاع رسانی دانشنامه جامع ایثار و شهادت به آدرس اینترنتی http://www.isarnameh.ir
2. مجموعه ی 5 جلدی سیری در جنگ ایران و عراق، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ، چاپ سوم، تهران،1379 .





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین