چند نمونه از بارزترین لوایحی که در مجلس ششم به تصویب رسید و از سوی شورای نگهبان با اشکالات قانون اساسی یا شارع مقدس مواجه بود را نام ببرید و در صورت امکان توضیح دهید.
چند نمونه از بارزترین لوایحی که در مجلس ششم به تصویب رسید و از سوی شورای نگهبان با اشکالات قانون اساسی یا شارع مقدس مواجه بود را نام ببرید و در صورت امکان توضیح دهید. به عنوان نمونه سه مورد از مصوبات مجلس ششم که مورد اختلاف شورای نگهبان بود به استحضار می رسد: یکم . کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض علیه زنان در سال 82 مجلس طرح الحاق جمهوری اسلامی را به این کنوانسیون تصویب کرد.این مصوبه که در کمال ناباوری که موجبات حیرت مراجع نیز بود با برداشت های فمنیستی ،سکولاری و لیبرلیستی در کشوری به تصویب رسید که خود داعیه دار حمایت از حقوق زنان متناسب با موازین شرع اسلام است . شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت کرد. با مطالعه مفاد این معاهده، تعارض آن با احکام شرعی زیر کاملا مشهود است: 1 . وجوب حجاب برای زنان 2 . حرمت نظر به جنس مخالف 3 . تفاوت زن و مرد در میزان مجازات اسلامی 4 . تفاوت زن و مرد در نحوه اجرای حکم رجم 5 . تفاوت زن و مرد در ارث بردن . دوم . اصلاح قانون مطبوعات یکی از اقدامات خطرناک و انحرافی در مجلس ششم، مجلس پنجم اصلاحیه ای را برای هدف مند کردن حرکت مطبوعات ترسیم نمود.که در آن مطبوعات اجازه توهین به مقدسات و استهزاء قانون اساسی را نداشتند اما با شروع کار مجلس ششم، اعلام گردید: اولویت اول ما، اصلاح قانون مطبوعات است هدف از این حرکت روشن بود . در طرح جدید، دست ضد انقلاب برای نویسندگی و مقاله نویسی باز گذاشته شده بود . روزنامه‌نگار آزاد بود تا زمانی که علیه او حکمی صادر نشده، بر ضد دین و ارزشها هتاکی کند . در این طرح، بیشتر مصوبات مجلس پنجم در خصوص اصلاح قانون مطبوعات حذف می‌گردید، نشر مطلب علیه رهبری، مراجع تقلید و قانون اساسی آزاد می‌شد، نویسنده از بند تعقیب رها می‌گردید، حکم هیئت منصفه بر حکم دادگاه حکومت داشت و در صورت عدم حضور اکثریت هیئت منصفه در جلسه رای، متخلف به عنوان بی‌گناه شناخته می‌شد.شورای نگهبان مخالفت خود را با این اصلاحیه به دلیل مغایرت با شرع و قانون اساسی اعلام نمود ولی مجلس برای فشار بر شورای نگهبان روند تدریجی این اصلاحیه را ادامه داد. این طرح با فرمان مقام معظم رهبری از دستور جلسه خارج گردید . ایشان در سخنرانی خود در قزوین با اشاره به این طرح، فرمودند: (رهبری در مسئولیت های قوا دخالت نمی‌کند، مگر احساس کند که اگر تذکر ندهد، یک زاویه بسیار خطرناک در مسیر عمومی ملت پیش می‌آید.) که در مجلس ششم یک بار در تغییر قانون مطبوعات، این مسئله رخ داد که رهبری با احساس تکلیف شرعی، تذکر داد .شورای نگهبان نیز تلویحاً مخالفت خود را با این اقدام مجلس اعلام نمود. سوم . فروش خدمت سربازی ؛ پس از فروش خدمت سربازی، که در آغاز به کار مجلس ششم(78-79) به تصویب رسید.مشخص شد این مصوبه موجبات تبعیض را در بین جوانان و خانوادهای ایشان فراهم آورده است.به این معنا که هر که توان اقتصادی داشت خدمت سربازی را می خرید و هر خانواده ای که از توان اقتصادی برخوردار نبود باید فرزند خود را در اختیار نیروهای مسلح قرار می داد. این تبعیض واضح باعث شد که این طرح پس از اجرای ملغی گردد.ولی اواخر عمر مجلس ششم در سال 1381 با طرح دوباره فروش خدمت سربازی در مقابل شورای نگهبان قرار گرفت.شورای نگهبان قانون فروش خدمت سربازی مجلس را مغایر با قانون اساسی دانست. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 6/100119312)
عنوان سوال:

چند نمونه از بارزترین لوایحی که در مجلس ششم به تصویب رسید و از سوی شورای نگهبان با اشکالات قانون اساسی یا شارع مقدس مواجه بود را نام ببرید و در صورت امکان توضیح دهید.


پاسخ:

چند نمونه از بارزترین لوایحی که در مجلس ششم به تصویب رسید و از سوی شورای نگهبان با اشکالات قانون اساسی یا شارع مقدس مواجه بود را نام ببرید و در صورت امکان توضیح دهید.

به عنوان نمونه سه مورد از مصوبات مجلس ششم که مورد اختلاف شورای نگهبان بود به استحضار می رسد:
یکم . کنوانسیون محو کلیه اشکال تبعیض علیه زنان در سال 82 مجلس طرح الحاق جمهوری اسلامی را به این کنوانسیون تصویب کرد.این مصوبه که در کمال ناباوری که موجبات حیرت مراجع نیز بود با برداشت های فمنیستی ،سکولاری و لیبرلیستی در کشوری به تصویب رسید که خود داعیه دار حمایت از حقوق زنان متناسب با موازین شرع اسلام است . شورای نگهبان با این مصوبه مخالفت کرد. با مطالعه مفاد این معاهده، تعارض آن با احکام شرعی زیر کاملا مشهود است: 1 . وجوب حجاب برای زنان 2 . حرمت نظر به جنس مخالف 3 . تفاوت زن و مرد در میزان مجازات اسلامی 4 . تفاوت زن و مرد در نحوه اجرای حکم رجم 5 . تفاوت زن و مرد در ارث بردن .

دوم . اصلاح قانون مطبوعات یکی از اقدامات خطرناک و انحرافی در مجلس ششم، مجلس پنجم اصلاحیه ای را برای هدف مند کردن حرکت مطبوعات ترسیم نمود.که در آن مطبوعات اجازه توهین به مقدسات و استهزاء قانون اساسی را نداشتند اما با شروع کار مجلس ششم، اعلام گردید: اولویت اول ما، اصلاح قانون مطبوعات است هدف از این حرکت روشن بود . در طرح جدید، دست ضد انقلاب برای نویسندگی و مقاله نویسی باز گذاشته شده بود . روزنامه‌نگار آزاد بود تا زمانی که علیه او حکمی صادر نشده، بر ضد دین و ارزشها هتاکی کند . در این طرح، بیشتر مصوبات مجلس پنجم در خصوص اصلاح قانون مطبوعات حذف می‌گردید، نشر مطلب علیه رهبری، مراجع تقلید و قانون اساسی آزاد می‌شد، نویسنده از بند تعقیب رها می‌گردید، حکم هیئت منصفه بر حکم دادگاه حکومت داشت و در صورت عدم حضور اکثریت هیئت منصفه در جلسه رای، متخلف به عنوان بی‌گناه شناخته می‌شد.شورای نگهبان مخالفت خود را با این اصلاحیه به دلیل مغایرت با شرع و قانون اساسی اعلام نمود ولی مجلس برای فشار بر شورای نگهبان روند تدریجی این اصلاحیه را ادامه داد. این طرح با فرمان مقام معظم رهبری از دستور جلسه خارج گردید . ایشان در سخنرانی خود در قزوین با اشاره به این طرح، فرمودند: (رهبری در مسئولیت های قوا دخالت نمی‌کند، مگر احساس کند که اگر تذکر ندهد، یک زاویه بسیار خطرناک در مسیر عمومی ملت پیش می‌آید.) که در مجلس ششم یک بار در تغییر قانون مطبوعات، این مسئله رخ داد که رهبری با احساس تکلیف شرعی، تذکر داد .شورای نگهبان نیز تلویحاً مخالفت خود را با این اقدام مجلس اعلام نمود.

سوم . فروش خدمت سربازی ؛ پس از فروش خدمت سربازی، که در آغاز به کار مجلس ششم(78-79) به تصویب رسید.مشخص شد این مصوبه موجبات تبعیض را در بین جوانان و خانوادهای ایشان فراهم آورده است.به این معنا که هر که توان اقتصادی داشت خدمت سربازی را می خرید و هر خانواده ای که از توان اقتصادی برخوردار نبود باید فرزند خود را در اختیار نیروهای مسلح قرار می داد. این تبعیض واضح باعث شد که این طرح پس از اجرای ملغی گردد.ولی اواخر عمر مجلس ششم در سال 1381 با طرح دوباره فروش خدمت سربازی در مقابل شورای نگهبان قرار گرفت.شورای نگهبان قانون فروش خدمت سربازی مجلس را مغایر با قانون اساسی دانست. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 6/100119312)





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین