آیا صدا و سیما در انعکاس برخی اخبار مربوط به غرب بزرگنمای نمیکند؟ تلاش صدا و سیما بر این است که در فضا و شرایطی که تبلیغات غرب , تمدن غربی و غرب را به عنوان یگانه الگوی موفق پیشرفت و توسعه معرفی می کند , واقعیات فرهنگ و تمدن غرب را به تصویر کشیده و چهره زشت آن را که در پس ظاهر فریبنده آن پنهان گشته است را نمایان سازد . هر چند تمرکز بر ترسیم چالش ها و نارسائیهای فرهنگ غرب از سوی صدا وسیما ممکن است تصور بزرگ نمایی در این خصوص را , ایجاد کند , ولی آنچه توسط رسانه ملی به تصویر کشیده می شود بیانگر واقعیات پنهان غرب می باشد که البته این واقعیات در بسیاری از فیلم ها و سریالهای خارجی که از همین رسانه پخش می شود ، کاملاً مغفول است . فرهنگ غرب با محور قرار دادن اومانیسم و لیبرالیسم که برایند سکولاریسم و کنار نهادن دین از عرصه اجتماعی زندگی انسان بود هر چند شعار اومانیسم ( انسان محوری ) را سرلوحه کار خویش قرار داد ولی به دلیل نگاه مادی به انسان و نادیده گرفتن حقیقت او که همان روح او بود , نه تنها انسان را در جایگاه شایسته خویش قرار نداده که به دلیل همین نگاه مادی او را در حد یک حیوان تنزل داده و خواهشها و خواسته های او را تنها در امور مادی او خلاصه نمودند . در حقیقت غرب هر چند از نظر تکنولوژی و رفاه مادی پیشرفت نمود اما درکنار این پیشرفت , پس رفت و عقب گرد از نظر اخلاق و ایمان و معنویت را به دنبال داشت و از این رو نمی تواند به عنوان یک الگوی جامع و کامل پیشرفت و توسعه همه جانبه شایسته انسان مطرح گردد . انچه در غرب شاهدیم از جمله مشکلات و بحرانهای اخلاقی و اجتماعی و از هم گسیختگی بنیان خانواده ها و بحران معنویت ، بحران امنیت داخلی جوامع و جهان ، بحران های زیست محیطی ، تهدید آینده بشریت و... نمود تمدن غرب در این عرصه است البته پیشرفت و توسعه مادی غرب قابل انکار نیست ولی سخن اینجاست که غرب این پیشرفت و تمدن را به قیمت از دست دادن گوهر اخلاق و معنویت و روح انسانی از یکسو ، و غارت منابع طبیعی و استثمار سایر ملت ها از جمله کشور خودمان به دست آورده است که به هیچ وجه نمی تواند مطلوب و مقصود باشد . توسعه و پیشرفت در صورتی می تواند به نقظطه مطلوب و آرمانی نزدیک شود که به تمام ابعاد مادی و معنوی و جسمی و روحی زندگی انسان و پیشرفت کل بشریت توجه نماید و ما معتقدیم که چنین نگاه جامع و کاملی در فرهنگ اسلامی وجود دارد و بر پایه فرهنگ غنی و متعالی اسلام می توان به سعادت مادی و معنوی و نقطه آرمانی دست یافت . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100128232)
آیا صدا و سیما در انعکاس برخی اخبار مربوط به غرب بزرگنمای نمیکند؟
تلاش صدا و سیما بر این است که در فضا و شرایطی که تبلیغات غرب , تمدن غربی و غرب را به عنوان یگانه الگوی موفق پیشرفت و توسعه معرفی می کند , واقعیات فرهنگ و تمدن غرب را به تصویر کشیده و چهره زشت آن را که در پس ظاهر فریبنده آن پنهان گشته است را نمایان سازد . هر چند تمرکز بر ترسیم چالش ها و نارسائیهای فرهنگ غرب از سوی صدا وسیما ممکن است تصور بزرگ نمایی در این خصوص را , ایجاد کند , ولی آنچه توسط رسانه ملی به تصویر کشیده می شود بیانگر واقعیات پنهان غرب می باشد که البته این واقعیات در بسیاری از فیلم ها و سریالهای خارجی که از همین رسانه پخش می شود ، کاملاً مغفول است . فرهنگ غرب با محور قرار دادن اومانیسم و لیبرالیسم که برایند سکولاریسم و کنار نهادن دین از عرصه اجتماعی زندگی انسان بود هر چند شعار اومانیسم ( انسان محوری ) را سرلوحه کار خویش قرار داد ولی به دلیل نگاه مادی به انسان و نادیده گرفتن حقیقت او که همان روح او بود , نه تنها انسان را در جایگاه شایسته خویش قرار نداده که به دلیل همین نگاه مادی او را در حد یک حیوان تنزل داده و خواهشها و خواسته های او را تنها در امور مادی او خلاصه نمودند . در حقیقت غرب هر چند از نظر تکنولوژی و رفاه مادی پیشرفت نمود اما درکنار این پیشرفت , پس رفت و عقب گرد از نظر اخلاق و ایمان و معنویت را به دنبال داشت و از این رو نمی تواند به عنوان یک الگوی جامع و کامل پیشرفت و توسعه همه جانبه شایسته انسان مطرح گردد . انچه در غرب شاهدیم از جمله مشکلات و بحرانهای اخلاقی و اجتماعی و از هم گسیختگی بنیان خانواده ها و بحران معنویت ، بحران امنیت داخلی جوامع و جهان ، بحران های زیست محیطی ، تهدید آینده بشریت و... نمود تمدن غرب در این عرصه است البته پیشرفت و توسعه مادی غرب قابل انکار نیست ولی سخن اینجاست که غرب این پیشرفت و تمدن را به قیمت از دست دادن گوهر اخلاق و معنویت و روح انسانی از یکسو ، و غارت منابع طبیعی و استثمار سایر ملت ها از جمله کشور خودمان به دست آورده است که به هیچ وجه نمی تواند مطلوب و مقصود باشد . توسعه و پیشرفت در صورتی می تواند به نقظطه مطلوب و آرمانی نزدیک شود که به تمام ابعاد مادی و معنوی و جسمی و روحی زندگی انسان و پیشرفت کل بشریت توجه نماید و ما معتقدیم که چنین نگاه جامع و کاملی در فرهنگ اسلامی وجود دارد و بر پایه فرهنگ غنی و متعالی اسلام می توان به سعادت مادی و معنوی و نقطه آرمانی دست یافت . (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد رهبری، کد: 3/100128232)
- [آیت الله سبحانی] معمولاً گوینده اخبار صدا و سیما در آغاز خبر سلام می دهند آیا رد سلام وی بر شنوندگان واجب است؟
- [سایر] سوال من این است که چرا صدا و سیما در پوشش کامل تر اخبار جهت کسب رضایت حداکثری مردم تغییر چندانی نکرده و باعث شده بسیاری از مردم برای کسب اخبار و اطلاعات به اینترنت و ماهواره روی آورند؟
- [سایر] چه روزنامه هایی در طول جنگ تحمیلی در انتشار اخبار و تصاویر صحنه های نبرد فعالیت داشتند و به چه میزان در انعکاس اخبار موفق بودند؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا پخش شدن برنامههایی از صدا و سیما میتواند دلیل بر جایز بودن آن باشد، به عبارت دیگر آیا در حال حاضر تمام برنامههای صدا و سیما موافق با شرع مقدس است؟
- [سایر] با توجه به نظارت رهبری بر سازمان صدا و سیما، موسیقی آن چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] شنیدن موسیقی هایی که از صدا و سیما پخش می شود چه صورت دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] نظر شما در مورد ارتباطات جمعی مانند هنر، سینما، صدا و سیما و.... چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا استماع تمام برنامههای صدا و سیما از نظر شرعی جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] سرودهایی که در صدا و سیما پخش میشود و همراه با موسیقی و غناء است چه حکمی دارند؟
- [آیت الله نوری همدانی] شنیدن موسیقی پاپ یا عدنی که اخیراً از صدا و سیما زیاد پخش میشود چه حکمی دارد؟