چرا ما با کشورهایی که در جنگ به عراق کمک می کردند دوستی و حتی کمک هم می کنیم؟
چرا ما با کشورهایی که در جنگ به عراق کمک می کردند دوستی و حتی کمک هم می کنیم؟ هر چند سوابق عملکرد دولتها در قبال جنگ تحمیلی ، معیاری در زمینه شناخت جهتگیری آنان در روابط بین المللی است و می تواند نوع روابط با این دولت ها را برای دستگاه دیپلماسی کشور تعیین نماید ، اما علاوه بر سوابق ، وضعیت نیازهای کنونی کشورمان ، مصالح و منافع ملی ، منطقه ای و بین المللی و نحوه تامین آنها و تأثیر گذاری بر سایر کشورها به منظور تحقق اهداف ملی و وظایف ایدئولوژیک ، از اهمیت بسزائی برخوردار می باشد. به عبارت روشن تر گرچه کمک به عراق در زمان جنگ تحمیلی نقطه ای منفی در پرونده چنین کشورهائی است ، اما در کنار آن باید به سایر متغیرهای تآثیرگذار در سیاست خارجی که تامین کننده نیازها و منافع و اهداف ملی و ایدئولوژیکی کنونی نظام اسلامی است و همچنین شرایط و مقتضیات زمان نیز توجه داشت . از این رو حتی در زمان جنگ نیز گرچه بسیاری کشورهای جهان به عراق کمک می کردند ، اما به دلایل مذکور همچنان با آنان رابطه داشتیم . توضیح اینکه : در مورد این که با چه کشورهایی باید روابط سیاسی داشته باشیم و با چه کشورهایی نیاز به ارتباط نیست و این که روابط در چه سطحی قرار بگیرد همه با اصول سیاست خارجی کشورمان که منعکس در قانون اساسی می‌باشند و الهام گرفته از قوانین اصیل اسلامی است. عوامل موثر در شکل‌گیری استراتژی جمهوری اسلامی ایران: دولت‌ها براساس نیازهای داخلی، موقعیت جغرافیایی و ژئوپولوتیکی، مسؤولیت‌های فراملی و نیز تأثیرپذیری از ساختار عملکرد نظام بین‌الملل، تبعیت از قوانین و مقررات بین‌الملل، جهت‌گیری‌ها و استراتژی‌های ویژه‌ای را به منظور تأمین اهداف و منافع ملی خویش برمی‌گزینند.اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران: در فصل دهم قانون اساسی تأکید بسیار بر وحدت ملل اسلامی، جلوگیری از سلطه‌جویی و سلطه‌گری ترویج روابط صلح‌آمیز متقابل، ممنوعیت قراردادهایی که به نوعی باعث سلطه بیگانه گردد، مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین، احترام به اصل منع مداخله در امور داخلی کشورها، شناختن پناهندگی سیاسی است. اصول سیاست خارجی را می‌توان به شرح زیر خلاصه نمود: 1- اتخاذ سیاست خارجی در جهت وحدت ملل اسلامی. اصل 11 قانون اساسی با استفاده از آیه کریمه (إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ) تصریح می‌کند (همه مسلمانان یک امت‌اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتخاذ ملل اسلامی قرار دهد و کوشش پی‌گیر به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد).
عنوان سوال:

چرا ما با کشورهایی که در جنگ به عراق کمک می کردند دوستی و حتی کمک هم می کنیم؟


پاسخ:

چرا ما با کشورهایی که در جنگ به عراق کمک می کردند دوستی و حتی کمک هم می کنیم؟
هر چند سوابق عملکرد دولتها در قبال جنگ تحمیلی ، معیاری در زمینه شناخت جهتگیری آنان در روابط بین المللی است و می تواند نوع روابط با این دولت ها را برای دستگاه دیپلماسی کشور تعیین نماید ، اما علاوه بر سوابق ، وضعیت نیازهای کنونی کشورمان ، مصالح و منافع ملی ، منطقه ای و بین المللی و نحوه تامین آنها و تأثیر گذاری بر سایر کشورها به منظور تحقق اهداف ملی و وظایف ایدئولوژیک ، از اهمیت بسزائی برخوردار می باشد.
به عبارت روشن تر گرچه کمک به عراق در زمان جنگ تحمیلی نقطه ای منفی در پرونده چنین کشورهائی است ، اما در کنار آن باید به سایر متغیرهای تآثیرگذار در سیاست خارجی که تامین کننده نیازها و منافع و اهداف ملی و ایدئولوژیکی کنونی نظام اسلامی است و همچنین شرایط و مقتضیات زمان نیز توجه داشت . از این رو حتی در زمان جنگ نیز گرچه بسیاری کشورهای جهان به عراق کمک می کردند ، اما به دلایل مذکور همچنان با آنان رابطه داشتیم .
توضیح اینکه : در مورد این که با چه کشورهایی باید روابط سیاسی داشته باشیم و با چه کشورهایی نیاز به ارتباط نیست و این که روابط در چه سطحی قرار بگیرد همه با اصول سیاست خارجی کشورمان که منعکس در قانون اساسی می‌باشند و الهام گرفته از قوانین اصیل اسلامی است. عوامل موثر در شکل‌گیری استراتژی جمهوری اسلامی ایران: دولت‌ها براساس نیازهای داخلی، موقعیت جغرافیایی و ژئوپولوتیکی، مسؤولیت‌های فراملی و نیز تأثیرپذیری از ساختار عملکرد نظام بین‌الملل، تبعیت از قوانین و مقررات بین‌الملل، جهت‌گیری‌ها و استراتژی‌های ویژه‌ای را به منظور تأمین اهداف و منافع ملی خویش برمی‌گزینند.اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران: در فصل دهم قانون اساسی تأکید بسیار بر وحدت ملل اسلامی، جلوگیری از سلطه‌جویی و سلطه‌گری ترویج روابط صلح‌آمیز متقابل، ممنوعیت قراردادهایی که به نوعی باعث سلطه بیگانه گردد، مبارزه حق‌طلبانه مستضعفین در برابر مستکبرین، احترام به اصل منع مداخله در امور داخلی کشورها، شناختن پناهندگی سیاسی است. اصول سیاست خارجی را می‌توان به شرح زیر خلاصه نمود: 1- اتخاذ سیاست خارجی در جهت وحدت ملل اسلامی. اصل 11 قانون اساسی با استفاده از آیه کریمه (إِنَّ هذِهِ أُمَّتُکُمْ أُمَّةً واحِدَةً وَ أَنَا رَبُّکُمْ فَاعْبُدُونِ) تصریح می‌کند (همه مسلمانان یک امت‌اند و دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است سیاست کلی خود را بر پایه ائتلاف و اتخاذ ملل اسلامی قرار دهد و کوشش پی‌گیر به عمل آورد تا وحدت سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جهان اسلام را تحقق بخشد).





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین