هر دو کشور ایران و عراق، روابط اقتصادی‌یی که قبل از جنگ با برخی کشورها داشتند، در طی جنگ نیز ادامه دادند. عمده‌ترین خریداران نفت ایران، ژاپن و کشورهای اروپایی و سوریه و برخی کشورهای آسیایی جنوب شرقی بودند. برزیل، هند، چکسلواکی، بلغارستان و آلمان شرقی نیز از خریداران عمده‌ی نفت عراق بودند. در دوره‌ی جنگ به ویژه هنگامی که شکست عراق در جنگ محرز شد و کشورهای غربی ایران را برای پذیرش آتش بس تحت فشار قرار دادند، کشورهای اروپایی و ژاپن نیز از خرید نفت ایران سر باز زدند. البته به نظر می‌رسید که کشورهای اروپایی و ژاپن به خاطر بعضی رقابت‌های دیرینه اقتصادی با آمریکا احتمالا حاضر به خرید نفت ایران به قیمت ارزان باشند، اما ژاپنی‌ها و آلمانی‌ها در ملاقات‌هایشان می‌گفتند که تا ایران مسئله‌اش را با آمریکا یعنی پذیرش صلح حل نکند، نفت نخواهند خرید. منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
هر دو کشور ایران و عراق، روابط اقتصادییی که قبل از جنگ با برخی کشورها داشتند، در طی جنگ نیز ادامه دادند. عمدهترین خریداران نفت ایران، ژاپن و کشورهای اروپایی و سوریه و برخی کشورهای آسیایی جنوب شرقی بودند. برزیل، هند، چکسلواکی، بلغارستان و آلمان شرقی نیز از خریداران عمدهی نفت عراق بودند.
در دورهی جنگ به ویژه هنگامی که شکست عراق در جنگ محرز شد و کشورهای غربی ایران را برای پذیرش آتش بس تحت فشار قرار دادند، کشورهای اروپایی و ژاپن نیز از خرید نفت ایران سر باز زدند. البته به نظر میرسید که کشورهای اروپایی و ژاپن به خاطر بعضی رقابتهای دیرینه اقتصادی با آمریکا احتمالا حاضر به خرید نفت ایران به قیمت ارزان باشند، اما ژاپنیها و آلمانیها در ملاقاتهایشان میگفتند که تا ایران مسئلهاش را با آمریکا یعنی پذیرش صلح حل نکند، نفت نخواهند خرید.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسشها و پاسخها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ
- [سایر] قیمت نفت ایران و عراق در طی سالهای جنگ تحمیلی چقدر بوده است؟
- [سایر] فروش نفت ایران و عراق در طول 8 سال جنگ تحمیلی بین دو کشور چگونه بود؟
- [سایر] چرا در ایران به جنگ عراق و ایران، جنگ تحمیلی گفته می شود؟
- [سایر] در جنگ ایران با عراق چه کشورهایی به ایران کمک کردند و چه کمکی کردند؟
- [سایر] در طول جنگ تحمیلی، شیوه ها و ابزارهای تبلیغاتی ایران قوی تر بود یا عراق؟ چرا؟
- [سایر] وضعیت اقتصادی ایران و عراق در هنگام خاتمه جنگ تحمیلی چگونه بود؟
- [سایر] وضعیت اقتصادی ایران و عراق در جریان جنگ تحمیلی چگونه بود؟
- [سایر] وضعیت اقتصادی ایران و عراق در آستانه ی شروع جنگ تحمیلی چگونه بود؟
- [سایر] کدامیک از دو کشور ایران و عراق در اوایل جنگ تحمیلی، وضعیت اقتصادی بهتر و با ثبات تری داشتند؟ چرا؟
- [سایر] نوسانات قیمت نفت در دوران جنگ تحمیلی چه تأثیری بر روند جنگ و اجرای عملیاتها داشت؟
- [آیت الله مظاهری] توبه فرار از جنگ یا کمک نکردن به آن، علاوه بر پشیمانی از این گناه بزرگ، شرکت و کمک در جنگ است، مگر اینکه جنگ تمام شده باشد که تصمیم بر ترک آن گناه کفایت میکند.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیز پاکی مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود، چنانچه آن را برای کاری بخواهند که شرطش پاک بودن است مثلاً روغن نجس را برای خوردن بخواهند فروش آن حرام است و اگر برای کاری بخواهند که شرط آن پاک بودن نیست مثلاً بخواهند نفت نجس را بسوزانند فروش آن اشکال ندارد.
- [امام خمینی] اگر چیز پاکی مانند روغن و نفت که آب کشیدن آن ممکن نیست نجس شود ، چنانچه مثلا روغن نجس را برای خوردن به خریدار بدهند معامله باطل و عمل حرام است و اگر برای کاری بخواهد که شرط آن پاک بودن نیست، مثلا بخواهند نفت نجس را بسوزانند فروش آن اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] جنگ با کسانی که بر امام معصوم علیهالسلام خروج کنند جایز است ولی اگر ناصبی نباشند اموال آنها را بدون جنگ نمیتوان تصاحب کرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر معدن در زمین آبادی باشد که مسلمین آن را به زور و غلبه بدست آورده اند مانند اکثر اراضی ایران و عراق، چنانچه مسلمانی آن معدن را اخراج کند مالک می شود، و احتیاط واجب این است که به اذن ولی امر باشد، و باید خمس آن را بپردازد، و اگر غیر مسلمان اخراج کند مالک نمی شود. و اگر کافر معدنی را از زمینی که در حال فتح مسلمین موات است اخراج کند مالک می شود. 3 گنج
- [آیت الله علوی گرگانی] از معدن طلا، نقره، سرب، مس، آهن، نفت، ذغال سنگ، فیروزه، عقیق، زاج، نمک ومعدنهای دیگر چیزی به دست آورد، در صورتی که به مقدار نصاب باشد باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] .معادنی که در اعماق هزاران متری زمین وجود دارد مانند معادن نفت، گاز و مواد معدنی دیگر جزء انفال است و استخراج آنها منوط به اذن امام معصوم(ع) یا ولیّ فقیه است.
- [آیت الله سبحانی] اگر از معدن طلا، نقره، سرب، مس، آهن، نفت، زغال سنگ، فیروزه، عقیق، زاج، نمک و معدن های دیگر چیزی به دست آورد، در صورتی که به مقدار نصاب باشد، باید خمس آن را بدهد.
- [امام خمینی] اگر از معدن طلا، نقره، سرب، مس، آهن، نفت، ذغال سنگ، فیروزه،عقیق، زاج، نمک و معدنهای دیگر چیزی به دست آورد، در صورتی که به مقدار نصاب باشد، باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر از معدن طلا، نقره، سرب، مس، آهن، نفت، زغال سنگ، فیروزه، عقیق، زاج، نمک و معدنهای دیگر چیزی به دست آورد، در صورتی که به مقدار نصاب باشد، باید خمس آن را بدهد.