دیدگاه آیت الله سید محمد صادق روحانی پیرامون حکومت اسلامی و ولایت فقیه؟
دیدگاه آیت الله سید محمد صادق روحانی پیرامون حکومت اسلامی و ولایت فقیه؟ درباره زندگی نامه و تحصیلات وتالیفات و مبارزات سیاسی ایت الله روحانی، شما را به پایگاه اطلاع رسانی ایشان ارجاع می دهیم . می توانید با مراجعه به این ادرس www.rohani.ir اطلاعات لازم را کسب نمایید . اما درباره اعتقاد ایشان به ولایت فقیه باید گفت وی در زمره کسانی است که از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ضمن تالیفاتی – که به انها اشاره خواهد شد – اقدام به توضیح وتبیین ابعاد مختلف نظام حکومت در اسلام از جمله بحث ولایت فقیه پرداختند . به این معنا ایشان از افراد مدافع ولایت فقیه در عصر غیبت به معنای عام ان هستند . ایشان فقیه را در دوران غیبت امام معصوم (عج ) دارای ولایت عامه در امور مربوط به ریاست و حکومت و اداره شوون امت اسلامی می دانند . توجه شما را به چند استفتا در این زمینه که در پایگاه اطلاع رسانی ایشان موجود است جلب می کنم : سوال 1 : نظر جنابعالی در مورد ولایت فقیه چیست؟ ولایت چند معنی دارد: 1) ولایت تکوینیه 2) وجوب اطاعت و قبول قول ولی در احکام شرعیه 3 )ولایت تصرف در اموال و انفس مردم 4) وجوب اطاعت در اوامر شخصیه عرفیه 5) حکومت و ریاست دنیویه به اداره شئون امت; همه این اقسام بر حضرات معصومین علیهم السلام ثابت است و در زمان غیبت، خود امام زمان ارواحنا فداه دارای همه آنها است ولی مجتهدین خصوص آن قسم پنجم را واجدند. سوال 2 : چرا ولی فقیه، مستقیماً با رأی مردم انتخاب نمی شود ؟ در حالی که در زمان حضرت علی (ع) این رویه که مردم خبرگانی را انتخاب کنند و آنان ولی را انتخاب کنند،نبود. با وجود اینکه ولایت حق مسلم علی (ع) بود، ولی ایشان بعد از بیعت با مردم حکومت را پذیرفتند ؟ جواب: باسمه جلت اسمائه در ولی فقیه مجتهد بودن ، عدالت وقدرت بر اداره مملکت شرط است و این امور را هر کسی تشخیص نمی دهد ، مگر فقهاء؛ لذا مجلس خبرگان بر این امر تعیین شده اند. حضرت علی ( علیه آلاف التحیه والثناء) که ولایتشان چندین مرتبه بالاتر از ولایت فقیه بود و از طرف خدا به ایشان عنایت شده بود ، مردم با حضرت بیعت نکردند بلکه برای حکومت که مرتبه آن خیلی پائین تر است بیعت گرفته شد . به هرحال بحث ولایت ومراتب آن بحث مفصلی است و احتیاج به بحث طولانی دارد که دراین مختصر نمی گنجد. فرق بین مرجع تقلید و ولایت فقیه در چیست؟ سوال 3 : ولایت فقیه به معنای حکومت فقیه است.مرجع تقلید کسی است که در فروع دین قول او حجت‌است، بنابراین فرق واضح است با توجه به استفتائات فوق و با توجه به تالیفات ایشان در زمینه حکومت در اسلام به این نتیجه می رسیم که ایشان از مدافعین جدی نظریه ولایت فقیه می باشند و از نظر ایشان فقیه در امر حکومت داری و ریاست اداره امت بر دیگران ولایت دارد.
عنوان سوال:

دیدگاه آیت الله سید محمد صادق روحانی پیرامون حکومت اسلامی و ولایت فقیه؟


پاسخ:

دیدگاه آیت الله سید محمد صادق روحانی پیرامون حکومت اسلامی و ولایت فقیه؟

درباره زندگی نامه و تحصیلات وتالیفات و مبارزات سیاسی ایت الله روحانی، شما را به پایگاه اطلاع رسانی ایشان ارجاع می دهیم . می توانید با مراجعه به این ادرس www.rohani.ir اطلاعات لازم را کسب نمایید .

اما درباره اعتقاد ایشان به ولایت فقیه باید گفت وی در زمره کسانی است که از قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در ضمن تالیفاتی – که به انها اشاره خواهد شد – اقدام به توضیح وتبیین ابعاد مختلف نظام حکومت در اسلام از جمله بحث ولایت فقیه پرداختند . به این معنا ایشان از افراد مدافع ولایت فقیه در عصر غیبت به معنای عام ان هستند . ایشان فقیه را در دوران غیبت امام معصوم (عج ) دارای ولایت عامه در امور مربوط به ریاست و حکومت و اداره شوون امت اسلامی می دانند . توجه شما را به چند استفتا در این زمینه که در پایگاه اطلاع رسانی ایشان موجود است جلب می کنم :

سوال 1 : نظر جنابعالی در مورد ولایت فقیه چیست؟

ولایت چند معنی دارد: 1) ولایت تکوینیه 2) وجوب اطاعت و قبول قول ولی در احکام شرعیه 3 )ولایت تصرف در اموال و انفس مردم 4) وجوب اطاعت در اوامر شخصیه عرفیه 5) حکومت و ریاست دنیویه به اداره شئون امت; همه این اقسام بر حضرات معصومین علیهم السلام ثابت است و در زمان غیبت، خود امام زمان ارواحنا فداه دارای همه آنها است ولی مجتهدین خصوص آن قسم پنجم را واجدند.

سوال 2 : چرا ولی فقیه، مستقیماً با رأی مردم انتخاب نمی شود ؟ در حالی که در زمان حضرت علی (ع) این رویه که مردم خبرگانی را انتخاب کنند و آنان ولی را انتخاب کنند،نبود. با وجود اینکه ولایت حق مسلم علی (ع) بود، ولی ایشان بعد از بیعت با مردم حکومت را پذیرفتند ؟

جواب: باسمه جلت اسمائه

در ولی فقیه مجتهد بودن ، عدالت وقدرت بر اداره مملکت شرط است و این امور را هر کسی تشخیص نمی دهد ، مگر فقهاء؛ لذا مجلس خبرگان بر این امر تعیین شده اند. حضرت علی ( علیه آلاف التحیه والثناء) که ولایتشان چندین مرتبه بالاتر از ولایت فقیه بود و از طرف خدا به ایشان عنایت شده بود ، مردم با حضرت بیعت نکردند بلکه برای حکومت که مرتبه آن خیلی پائین تر است بیعت گرفته شد . به هرحال بحث ولایت ومراتب آن بحث مفصلی است و احتیاج به بحث طولانی دارد که دراین مختصر نمی گنجد.

فرق بین مرجع تقلید و ولایت فقیه در چیست؟ سوال 3 :

ولایت فقیه به معنای حکومت فقیه است.مرجع تقلید کسی است که در فروع دین قول او حجت‌است، بنابراین فرق واضح است

با توجه به استفتائات فوق و با توجه به تالیفات ایشان در زمینه حکومت در اسلام به این نتیجه می رسیم که ایشان از مدافعین جدی نظریه ولایت فقیه می باشند و از نظر ایشان فقیه در امر حکومت داری و ریاست اداره امت بر دیگران ولایت دارد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین