ایا این سخن که سیاست ما عین دیانت ماست از مدرس است؟ چون عده ای میگویند پسر مدرس تکذیب کرده است که این سخن از مدرس است دانشجوی محترم ضمن تشکر از اینکه این مرکز را به منظور دریافت پاسخ سوالات خویش انتخاب کرده اید ، در پاسخ به این سوال لازم است چند نکته را متذکر شویم : 1 – یکی از قوانینی که بر شخصیت های شناخته شده و مشهور و به ویژه رجال سیاسی حاکم است این است که این شخصیت ها از حصارهای تنگ مناسبات خانوادگی خارج شده و جنبه هایی فراخانوادگی پیدا می کنند ، به گونه ای که در مورد برخی از آنها می توان گفت که دیگر تعلق به اعضای خانواده نداشته و در نتیجه نباید صرفا خانواده را معیار تشخیص صحت و سقم آنچه پیرامونشان گفته می شود بدانیم ، با توجه به این نکته ، حتی اگر عضوی از خانواده مرحوم شهید مدرس ، انتساب این جمله به آن شهید بزرگوار را تکذیب کرده باشد ، نمی توان به صرف اینکه آن فرد ،عضوی از خانواده تلقی می شود سخن وی را تلقی به قبول نماییم ، بلکه به منظور دریافت صحت و سقم آن دیدگاه باید به مجموعه اسناد و شواهدی که در این زمینه بر جای مانده است مراجعه نموده و از دریچه ای فراتر از مناسبات خانوادگی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم . 2 – سرتاسر عمر با عزت و پر برکت شهید مدرس حاکی از اعتقاد راسخ وی به عینیت دیانت با سیاست بوده و این حقیقت را می توان از مطالعه سیره عملی و نظری آن شهید بزرگوار به راحتی دریافت و به همین دلیل حتی اگر سندی مبنی بر واقعی بودن این سخن وجود نداشت باز هم ایرادی نداشت ، چرا که آن چه مهم است واقعیت این مساله و اعتقاد آن شهید بزرگوار به عنوان فقیهی برجسته و وارسته به این واقعیت می باشد که در لحظه لحظه زندگی آن شهید متجلی بود . 3 – علیرغم تمامی آنچه در نکات بالا گذشت ، در باره این سخن شهید که می فرمود : (سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست) باید بگوییم که اسناد معتبر و شواهد به اندازه ای است که می توان گفت هیچ شک و شبهه ای در انتساب این جملات به ایشان وجود ندارد ، به عنوان مثال در میان آثار غیر رسمی که در این زمینه منتشر شده است می توان به این سه منبع اشاره کرد : مدرس در پنج دوره تقنینیه مجلس شورای ملی ، محمد ترکمان ، ج2 ، ص 464 مدرس قهرمان آزادی ، حسین مکی ، ج1 ، چاپ اول ، انتشارات ترجمه و نشر کتاب ، تهران ، 1358 ، ص209 نطق ها و مکتوبات مدرس ، انتشارات ابوذر ، ص138 اما علاوه بر منابع غیر رسمی که ویژگی شان این است که ممکن است نویسندگان آن ، بر اساس حب و بغض ها دیدگاه هایی را به آن اضافه یا از آن کم نمایند ، در منابع رسمی نیز که معمولا هیچ تحریف و تغییری در آن رخ نمی دهد ، می توان این دیدگاه را به دست آورد که یکی از این منابع عبارت است از روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی که عین مذاکرات مجلس را در خود جای داده است و در آن مرحوم مدرس چندین بار به این جمله تصریح می کنند از جمله در جلسه استیضاح مستوفی الممالک که عین همین جمله را ذکر می کنند . (رک : روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ، ص1983) علاوه بر این در لوح های فشرده حاوی مذاکرات مجلس شورای ملی نیز می توان همین دیدگاه مرحوم مدرس را به خوبی مشاهده کرد .
ایا این سخن که سیاست ما عین دیانت ماست از مدرس است؟ چون عده ای میگویند پسر مدرس تکذیب کرده است که این سخن از مدرس است
ایا این سخن که سیاست ما عین دیانت ماست از مدرس است؟ چون عده ای میگویند پسر مدرس تکذیب کرده است که این سخن از مدرس است
دانشجوی محترم ضمن تشکر از اینکه این مرکز را به منظور دریافت پاسخ سوالات خویش انتخاب کرده اید ، در پاسخ به این سوال لازم است چند نکته را متذکر شویم : 1 – یکی از قوانینی که بر شخصیت های شناخته شده و مشهور و به ویژه رجال سیاسی حاکم است این است که این شخصیت ها از حصارهای تنگ مناسبات خانوادگی خارج شده و جنبه هایی فراخانوادگی پیدا می کنند ، به گونه ای که در مورد برخی از آنها می توان گفت که دیگر تعلق به اعضای خانواده نداشته و در نتیجه نباید صرفا خانواده را معیار تشخیص صحت و سقم آنچه پیرامونشان گفته می شود بدانیم ، با توجه به این نکته ، حتی اگر عضوی از خانواده مرحوم شهید مدرس ، انتساب این جمله به آن شهید بزرگوار را تکذیب کرده باشد ، نمی توان به صرف اینکه آن فرد ،عضوی از خانواده تلقی می شود سخن وی را تلقی به قبول نماییم ، بلکه به منظور دریافت صحت و سقم آن دیدگاه باید به مجموعه اسناد و شواهدی که در این زمینه بر جای مانده است مراجعه نموده و از دریچه ای فراتر از مناسبات خانوادگی این موضوع را مورد بررسی قرار دهیم . 2 – سرتاسر عمر با عزت و پر برکت شهید مدرس حاکی از اعتقاد راسخ وی به عینیت دیانت با سیاست بوده و این حقیقت را می توان از مطالعه سیره عملی و نظری آن شهید بزرگوار به راحتی دریافت و به همین دلیل حتی اگر سندی مبنی بر واقعی بودن این سخن وجود نداشت باز هم ایرادی نداشت ، چرا که آن چه مهم است واقعیت این مساله و اعتقاد آن شهید بزرگوار به عنوان فقیهی برجسته و وارسته به این واقعیت می باشد که در لحظه لحظه زندگی آن شهید متجلی بود . 3 – علیرغم تمامی آنچه در نکات بالا گذشت ، در باره این سخن شهید که می فرمود : (سیاست ما عین دیانت ماست و دیانت ما عین سیاست ماست) باید بگوییم که اسناد معتبر و شواهد به اندازه ای است که می توان گفت هیچ شک و شبهه ای در انتساب این جملات به ایشان وجود ندارد ، به عنوان مثال در میان آثار غیر رسمی که در این زمینه منتشر شده است می توان به این سه منبع اشاره کرد : مدرس در پنج دوره تقنینیه مجلس شورای ملی ، محمد ترکمان ، ج2 ، ص 464 مدرس قهرمان آزادی ، حسین مکی ، ج1 ، چاپ اول ، انتشارات ترجمه و نشر کتاب ، تهران ، 1358 ، ص209 نطق ها و مکتوبات مدرس ، انتشارات ابوذر ، ص138 اما علاوه بر منابع غیر رسمی که ویژگی شان این است که ممکن است نویسندگان آن ، بر اساس حب و بغض ها دیدگاه هایی را به آن اضافه یا از آن کم نمایند ، در منابع رسمی نیز که معمولا هیچ تحریف و تغییری در آن رخ نمی دهد ، می توان این دیدگاه را به دست آورد که یکی از این منابع عبارت است از روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی که عین مذاکرات مجلس را در خود جای داده است و در آن مرحوم مدرس چندین بار به این جمله تصریح می کنند از جمله در جلسه استیضاح مستوفی الممالک که عین همین جمله را ذکر می کنند . (رک : روزنامه رسمی کشور شاهنشاهی ، ص1983) علاوه بر این در لوح های فشرده حاوی مذاکرات مجلس شورای ملی نیز می توان همین دیدگاه مرحوم مدرس را به خوبی مشاهده کرد .
- [سایر] علت آن صحبت تاریخی مدرس در آن سالها چه بود؟( سیاست ما عین دیانت ماست ...)
- [سایر] سیاست ما عین دیانت ما است، یعنی چه؟
- [سایر] چرا دیانت ما عین سیاست ما می باشد؟
- [سایر] به نام خدا و با سلام آیا اینکه گفته می شود امام جعفر صادق (ع) در دوران زندگی شان فعالیت سیاسی نمی کردند و فقط فعالیت فرهنگی داشتند درست است؟آن جمله معروف از عالمی که می گفت سیاست ما عین دیانت ماست با سخن فوق الذکر تطابق میکند؟ و اگر درست است بفرمایید که این چگونه با همه جانبه بودن اسلام جور در می آید ؟و درچه شرایطی از جامعه باید اینگونه بود ؟
- [سایر] با سلام . من بمدت 6 سال ازدواج کرده ام . در ابتدا خیلی دید مثبتی نسبت به خانواده همسرم داشتم ولی هر چه که میگذره بیشتر می فهمم که آنها نیت خیری ندارند . مادر شوهرم خیلی سعی داره که روی زندگی بچه هایش که همه ازدواج کرده اند تسلط داشته باشه. برخی حرفهایی از آنها شنیدم که باعث انزجار من از خانواده همسرم شده است. همسرم هم خیلی به خانواده اش وابسته است و میگه که آنها با تو شوخی میکنند. اما من نمیتوانم این حرفها را برای خودم هضم کنم و وقتی یادم میاد بدنم می لرزه و ناراحت میشم. مثلا وقتی که من باردار بودم و وقتی بچه ام بدنیا اومد مادر شوهر و پدر شوهرم چندین بار به من گفتند که این بچه مال تو نیست تو دایه ای هستی که بچه را نگه میداری و در واقع این بچه مال ماست و این حرفی بوده که قبلا مادبزرگ شوهرم به مادر شوهر من می گفته است. تا اینکه یک ماه قبل با آنها صحبت کردم و گفتم که من ناراحتم و حرف را به جاهایی کشاندندکه خیلی بحث های دیگر هم پیش آمد و مشکلات زیادی برای من و شوهرم پیش آمد. به نظر شما من باید چه کاری کنم که هم خودم آسیب نبینم و هم اجازه ندهم که آنها به من توهین کنند و در عین حال همسرم هم بفهمه که مادرش به اون خوبی که اون فکر میکنه نیست و فقط قصد آزار دادن دیگران را دارد. باز هم یادآوری میکنم که مادرشوهر من زن سیاستمداری است که تسلط زیادی روی 3 پسر و همسرش داره.
- [سایر] سلام عذاداری هاتان قبول. استاد ارجمند ما عموما وقتی یا علی می گوییم که قصد همت برای همکای داریم . شما به من یا علی گفتید ولی من پاسخی دریافت نکردم البته از اینکه با این همه مشغله وقت گذاشتید و پیامم را خواندید متشکرم قدر دان شما هستم اما دوست داشتم شرایط ازدواج با روحانی را از زبان شما بشنوم شما که فردی موجه برایم هستید اما انسان به هر آنجه دوست دارد لزوما نمیرسد . میدانم تا فردا نباید سوالی ارسال کنیم اما شرمنده شرایط برای من از حیث ارسال اکنون مهیا بود خواهش میکنم مطالب داخل پرانتز در سایت قرار نگیرد .من خانوادهای 4نفره دارم(متولد فروردین67هستم پدر و مادرم پسر عمه دختر دایی هستند)برادرم 11 ساله است او از بدو تولد بیمار بود و من همیشه نگران بودم که اورا از دست ندهیم اما در عین حال به او به تعبیر دیگران زور میگفتم خوب از یک دختر 10 ساله چه توقعی دارند از درست رفتار کردن -اختلاف سنی برای بچه ها فاجعه است-مادرم بعد از فوت مادر بزرگم از داروی اعصاب و قلب استفاده کرد دیگر آن مادر همیشگی نبود پدرم هم به دلیل شرایط سخت و سنگین کاری بسیار عصبی بود و فریاد زدن ایشان یک امر عادی بود از طرفی من در بهترین مدارس تهران درس خواندم اما در مدرسه همیشه فقط درس مطرح بود نه چیز دیگر به همین خاطر من اصلا در باغ نبودم تا مدرسه ام به پایان رسید تازه متوجه شدم چه اخلاق بدی دارم همه را دوست دارم و بدی ها اصلا در یادم نمی ماند اما در صحبت عادی میگویند -خودم هم بعد از ضبط صدایم در بین دوستان به این نتیجه رسیدم-لحن خصمانه و جنگ طلبانه ای دارم نمیدانم چگونه صحبت کنم زبانم نیش دارد خواندن گلستان را امتحان کردم اما تاثیر به سزایی نداشت با پدرم اصلا نمیتوانم رابطه برقرار کنم -البته از صحبتهای چند شب پیش شما مبنی برامربه معروف ونهی از منکر برای خود بسیار استفاده کردم_برادرم در سن نوجوانی وبلوغ به سر میبرد ولی چون همیشه توجه به او بوده است و در خانواده امر و نهی زیاد میشود ذهنش شرطی است از طرفی هنوز ما با مسئله بهداشت او و وقت شناسی و به جا حرف زدنش مشکل داریم و از طرفی باید من به عنوان خواهرش رفتاری را برای فراهم آوردن شرایط بلوغی سالم برایش باید انجام دهم شایان ذکر است او در حال حفظ قرآن و حتی آموزش درسهایش در مدرسه برای بچه هاست از لطف شما سپاسگذارم ومنتظر پاسخ مسائلم هستم.
- [سایر] سلام به کاربران محترم سایت امروز چند صفحه آخر پیامها را مطالعه کردم و مطالب زیر بنظرم رسید: دلیل سرچ نکردن همه ما اینست که فکر میکنیم مشکلات هر کدام از ما خاص است یعنی مشکل من که یک درگیری عاطفی است با مسئله کاربر دیگر از همین نوع ،متفاوت است!! در واقع ما ته دلمون میخواهیم کسی به ما بگوید که اشتباه نکردیم! و ایرادی بر ما نیست در واقع این ناخودآگاه هر آدمی است که نسبت به خودش منصف و منتقد عادل نیست ما فکر میکنیم که تقصیر ما نیست که که با خانواده نمیتوانیم کنار بیاییم یکی مثل آقای مرادی باید در عین محق دانستن ما آن را اصلاح کند! ما تصور میکنیم تقصیر ما نیست که در ایجاد یک رابطه زیاده خواستیم و درگیر حوادث واتفاقات بد بعد ازآن شدیم! بنابراین مرتب پیام میدهیم ،گله میکنیم که چرا جواب نداریم چون من بابقیه فرق دارم و مشکل من خاص تر از بقیه است. "لطفا کمی واقع بین نسبت به خود و با انصاف نسبت به بقیه باشیم و با سرچ کردن کمی با خودمان رو راست" نکته بعدی؛ سطح توقع بالای ماست! خیلی از مشکلات قابل طرح و پاسخ در فضای وب نیست برخی نیز نیاز به مراجعه به مشاور و پیگیری مکرر دارد. طرح یک سوال مثل اینکه"من امروز خواستگار دارم چند توصیه فوری"و انتظار پاسخ کافی و مدون و مدلل داشتن کاملا بیهوده و نشانه کوتاه فکری است و آخر اینکه این یک فضای شخصی است و سلیقه شما و انتظارات همه تا حد امکان در نظر گرفته میشود. باید به گرداننده آن حق داد که به میل خود آن را اداره کند. اما جناب آقای مرادی: خستگی در پاسخ به سوالات و گاهی ناراحتی جنابعالی در بعضی از موارد مشهود است.باید بدانیم از یک چهره اجتماعی و یک روحانی آشنا به اینترنت؛ کامپیوتر؛ مباحث روانشناسی و مسائل روز جامعه، انتظار دیگری است. شما موعظه نمیکنید ،نصیحت و اداهای عارفانه وووو ندارید بلکه به زبان قلب جوانان سخن میگویید مصداق "لاجرم بر دل نشیند". به بیان دیگر بدلیل عدم آموزش کافی در خانواده ها و عدم تعامل درست بین آنها ؛ارتباط با شما برای کاربران وسیله نجات تلقی میشود چه اینکه افرادی برای شما پیام میدهند که ظاهرا نباید به این سایت مراجعه کنند. صبور بودن شما قطعا برای ادامه حیات منطقی این سایت ضروری است. و از کاربران درخواست میکنم که در پرسش و بیان مشکلات کمی دقت کنند و از سبک های تکراری پرهیز نمایندهمینطور میتوانید نظرات خود را نسبت به سخنرانیها؛مصاحبه ها،حتی پاسخ بقیه سوالات با رعایت ادب و انصاف و ""به دور از تملق""بگویید که حتماموثر و مفید خواهد بود. درخواست ایشان از شما در انجام طرح پژوهشی نشان از توجه و ایمان به افکار و کار آمدی نسل جوان دارد پس لطفا با هم به ؛به هم کمک کنیم.