افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ایی نیستند وچیزی را نمیپرستند به روح اعتقاد دارند؟
افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ایی نیستند وچیزی را نمیپرستند به روح اعتقاد دارند؟ افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ای نیستند و چیزی را نمی پرستند به روح اعتقاد ندارند و در واقع ماتریالیست هستند. در رابطه با روح سه دیدگاه وجود دارد: 1- نظریه ماتریالیستی: روح جسمانیة الحدوث و جسمانیة البقاء است. در این نگرش وجود روح مجرد انسانی به کلی نفی شده و حرکات حیاتی آن به فعل و انفعالات فیزیکی شیمیایی تفسیر گردیده ‌است. چنین تفسیری دارای اشکالات زیادی است و الهیون بطلان آن را با دلایل محکمی ثابت کرده‌ اند. 2- نظریه ایده آلیستی: روح روحانیة الحدوث و روحانیة البقاء است. طبق این نگرش روح از قبل وجود داشته و سپس با بدن متحد می شود. این دیدگاه که منسوب به افلاطونیان است نیز اشکالاتی دارد از جمله چگونگی ارتباط یافتن آن با جسم در حال حاضر این دیدگاه نیز منسوخ گردیده است. 3- نظریه رئالیستی: روح جسمانیة الحدوث و روحانیة البقاء است. اولین بیان کننده این دیدگاه ملاصدرا است که بر اساس حرکت جوهری و تأیید گرفتن از آیاتی چند از کلام الله مجید، معتقد است روح بر اثرتکامل جوهری ماده پدید می‌ آید؛ یعنی، وقتی ماده در بستر تکاملی خود قرار گیرد به جایی می‌ رسد که تمام چارچوب‌های مادی را می‌ شکند و وارد مرحله و مرتبه وجودی بالاتری؛ یعنی، (عالم مجردات) می ‌شود. طبق این نگرش اشکالات دو دیدگاه فوق بر طرف گردیده است. برای آگاهی بیشتر ر.ک: اصالت روح در قرآن، جعفرسبحانی.
عنوان سوال:

افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ایی نیستند وچیزی را نمیپرستند به روح اعتقاد دارند؟


پاسخ:

افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ایی نیستند وچیزی را نمیپرستند به روح اعتقاد دارند؟

افرادی که جزو هیچ دین و فرقه ای نیستند و چیزی را نمی پرستند به روح اعتقاد ندارند و در واقع ماتریالیست هستند.
در رابطه با روح سه دیدگاه وجود دارد:
1- نظریه ماتریالیستی: روح جسمانیة الحدوث و جسمانیة البقاء است. در این نگرش وجود روح مجرد انسانی به کلی نفی شده و حرکات حیاتی آن به فعل و انفعالات فیزیکی شیمیایی تفسیر گردیده ‌است. چنین تفسیری دارای اشکالات زیادی است و الهیون بطلان آن را با دلایل محکمی ثابت کرده‌ اند.
2- نظریه ایده آلیستی: روح روحانیة الحدوث و روحانیة البقاء است. طبق این نگرش روح از قبل وجود داشته و سپس با بدن متحد می شود. این دیدگاه که منسوب به افلاطونیان است نیز اشکالاتی دارد از جمله چگونگی ارتباط یافتن آن با جسم در حال حاضر این دیدگاه نیز منسوخ گردیده است.
3- نظریه رئالیستی: روح جسمانیة الحدوث و روحانیة البقاء است. اولین بیان کننده این دیدگاه ملاصدرا است که بر اساس حرکت جوهری و تأیید گرفتن از آیاتی چند از کلام الله مجید، معتقد است روح بر اثرتکامل جوهری ماده پدید می‌ آید؛ یعنی، وقتی ماده در بستر تکاملی خود قرار گیرد به جایی می‌ رسد که تمام چارچوب‌های مادی را می‌ شکند و وارد مرحله و مرتبه وجودی بالاتری؛ یعنی، (عالم مجردات) می ‌شود. طبق این نگرش اشکالات دو دیدگاه فوق بر طرف گردیده است.
برای آگاهی بیشتر ر.ک: اصالت روح در قرآن، جعفرسبحانی.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین