اسماعیلیه بر پایه چه عقایدی استوار است؟
اسماعیلیه بر پایه چه عقایدی استوار است؟ اسماعیلیه معتقدند که زمین هرگز خالی از حجّت نمی شود وحجت خدا بر دو گونه است: ناطق و صامت، ناطق، (پیغمبر) و صامت، (ولیّ و امام) است که وصی پیغمبر می باشد و در هر حال حجت مظهر تمام ربوبیت است. اساس حجت، پیوسته روی عدد هفت می چرخد به این ترتیب که یک نبی مبعوث می شود که دارای نبوت (شریعت) و ولایت است و پس از وی هفت وصی دارای وصایت بوده و همگی دارای یک مقام می باشند جز این که وصی هفتمین، دارای نبوت نیز هست و سه مقام دارد: (نبوت و وصایت و ولایت). باز پس از وی هفت وصی که هفتمین دارای سه مقام می باشد و به همین ترتیب. می گویند: آدم(علیه السلام) مبعوث شد با نبوت و ولایت. هفت وصیّ داشت که هفتمین آنان نوح و دارای نبوت و وصایت و ولایت بود، و ابراهیم(علیه السلام) وصی هفتمین نوح، و موسی وصی هفتمین ابراهیم، و عیسی وصی هفتمین موسی، و محمد(صلی الله علیه وآله) وصی هفتمین عیسی، و محمد بن اسماعیل وصی هفتمین محمد(صلی الله علیه وآله) به این ترتیب محمد(صلی الله علیه وآله) و علی و حسین و علی بن حسین (امام سجاد) و محمد باقر و جعفر صادق و اسماعیل و محمد بن اسماعیل (امام دوم حضرت حسن بن علی(علیه السلام) را امام نمی دانند) و پس از محمد بن اسماعیل، هفت نفر از اعقاب محمد بن اسماعیل که نام آن ها پوشیده و مستور است و پس از آن هفت نفر اولی از ملوک فاطمیّین مصر، که اول آن ها (عبیداللّه مهدی) بنیانگذار سلطنت فاطمیین مصر می باشد. اسماعیلیه معتقدند که علاوه بر حجت خدا، پیوسته در روی زمین دوازده نفر نقیب که حواریین و خواص حجت اند وجود دارد ولی بعضی از شعب باطنیه (دروزیه)، شش نفر از نقباء را از ائمه می گیرند و شش نفر از دیگران.(1) 1-شیعه در اسلام، ص 68.
عنوان سوال:

اسماعیلیه بر پایه چه عقایدی استوار است؟


پاسخ:

اسماعیلیه بر پایه چه عقایدی استوار است؟

اسماعیلیه معتقدند که زمین هرگز خالی از حجّت نمی شود وحجت خدا بر دو گونه است: ناطق و صامت، ناطق، (پیغمبر) و صامت، (ولیّ و امام) است که وصی پیغمبر می باشد و در هر حال حجت مظهر تمام ربوبیت است.
اساس حجت، پیوسته روی عدد هفت می چرخد به این ترتیب که یک نبی مبعوث می شود که دارای نبوت (شریعت) و ولایت است و پس از وی هفت وصی دارای وصایت بوده و همگی دارای یک مقام می باشند جز این که وصی هفتمین، دارای نبوت نیز هست و سه مقام دارد: (نبوت و وصایت و ولایت). باز پس از وی هفت وصی که هفتمین دارای سه مقام می باشد و به همین ترتیب.
می گویند: آدم(علیه السلام) مبعوث شد با نبوت و ولایت. هفت وصیّ داشت که هفتمین آنان نوح و دارای نبوت و وصایت و ولایت بود، و ابراهیم(علیه السلام) وصی هفتمین نوح، و موسی وصی هفتمین ابراهیم، و عیسی وصی هفتمین موسی، و محمد(صلی الله علیه وآله) وصی هفتمین عیسی، و محمد بن اسماعیل وصی هفتمین محمد(صلی الله علیه وآله) به این ترتیب محمد(صلی الله علیه وآله) و علی و حسین و علی بن حسین (امام سجاد) و محمد باقر و جعفر صادق و اسماعیل و محمد بن اسماعیل (امام دوم حضرت حسن بن علی(علیه السلام) را امام نمی دانند) و پس از محمد بن اسماعیل، هفت نفر از اعقاب محمد بن اسماعیل که نام آن ها پوشیده و مستور است و پس از آن هفت نفر اولی از ملوک فاطمیّین مصر، که اول آن ها (عبیداللّه مهدی) بنیانگذار سلطنت فاطمیین مصر می باشد.
اسماعیلیه معتقدند که علاوه بر حجت خدا، پیوسته در روی زمین دوازده نفر نقیب که حواریین و خواص حجت اند وجود دارد ولی بعضی از شعب باطنیه (دروزیه)، شش نفر از نقباء را از ائمه می گیرند و شش نفر از دیگران.(1)

1-شیعه در اسلام، ص 68.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین