تسلط کلیسا در تاریخ مسیحیت بر جامعه دقیقا چه زمانی بوده و این کارهای کثیف کلیسا و حکومت ظالمانه آنها کی و کجا بوده؟
تسلط کلیسا در تاریخ مسیحیت بر جامعه دقیقا چه زمانی بوده و این کارهای کثیف کلیسا و حکومت ظالمانه آنها کی و کجا بوده؟ در آغاز قرن چهارم میلادی با مسیحی شدن قسطنطین قیصر روم، اندک اندک کلیسا نیرو گرفت و دخالت در سیاست را آغاز کرد و این دخالت رو به افزایش نهاد. در سال 800 م. پاپ رهبر مسیحیان تاج شارلمانی پادشاه فرانسه را بر سر او گذاشت و با این کار امپراطوری مقدس روم را بنیاد نهاد. ارباب کلیسا و بزرگان دین مسیح٬ کلیسا با تمسک به ظواهر آیات انجیل، از مسیحیت قرائتی ارائه نمودند که با عقل و علم سازگار نبود و این خود زمینه نقد مسیحیت را برای ملحدان به وجود آورد. به عنوان نمونه می‌توان به گناه فطری و مساله فدا، تثلیث ، آمرزش نامه و نقد ناپذیری و عصمت پاپ اشاره کرد.از این زمان، دخالت صریح روحانیون مسیحی در سیاست شروع شد. جنگهای صلیبی و محکمه تفتیش عقاید در این دوره بود. و این دخالتها تا سال 1806 رسما ادامه یافت. یکی از ناگوارترین حوادث چند قرن اخیر این است که هرگاه دانشمندان و اندیشمندان مغرب زمین قدمی به سوی ترقی و پیشرفت برداشتند، فریاد اعتراض ارباب کلیسا بلند شد. دادگاه تفتیش عقاید کلیسا دانشمندانی چون گالیله ٬ هوپاتیا ٬ جوردانو ٬ برونو ٬ راجر بیکن ٬ روسو و... را به جرم طرح اندیشه های ضد مسیحیت محکوم کرد. به گفته ویل دورانت کلیسا در مدت 8 سال ٬ 8800 تن را سوزانده ٬ و 96494 تن را به کیفرهای مختلف محکوم کرد. کشیش‌ها از راه‌های مختلف، مثل فروش آمرزش نامه، همکاری و حمایت از حکومت‌ها و تصرف در اموال و دارایی‌های کلیسا، به انبوه سازی ثروت شخصی پرداختند و از طرف دیگر غرق در فساد و منکرات بودند. ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن، به نمونه‌های متعددی اشاره می کند: (بسیاری از مردم چون پستی و فرومایگی زندگی راهبان و زاهدان و راهبه‌ها و کشیش‌های دنیا دوست را می‌بینند، یکه می‌خورند و چه بسا ایمانشان را از دست می‌دهند. )؛(همه (کشیشان) در شکم‌بارگی و باده خواری اگر نگوئیم در ناپاکی غرق شده‌اند. از این رو، اکنون مجامع راهبان را فاحشه خانه مردمان هرزه و محل بازی‌گران می‌نامند. ) و نتیجه آن (نفرت و تحقیر مردم نسبت‌به روحانیان فاسد در این ارتداد و از دین برگشتگی بزرگ، عامل کوچکی نبود. ). بالطبع این فشار شدید براندیشه‌ها، عکس العمل بسیار بدی را نسبت‌به دین و مذهب به طور کلی ایجاد کرد. این رفتار ناپسند چهره تابناک دین را تیره کرد و مردم را وادار ساخت که بر کلیسا بشورند.
عنوان سوال:

تسلط کلیسا در تاریخ مسیحیت بر جامعه دقیقا چه زمانی بوده و این کارهای کثیف کلیسا و حکومت ظالمانه آنها کی و کجا بوده؟


پاسخ:

تسلط کلیسا در تاریخ مسیحیت بر جامعه دقیقا چه زمانی بوده و این کارهای کثیف کلیسا و حکومت ظالمانه آنها کی و کجا بوده؟

در آغاز قرن چهارم میلادی با مسیحی شدن قسطنطین قیصر روم، اندک اندک کلیسا نیرو گرفت و دخالت در سیاست را آغاز کرد و این دخالت رو به افزایش نهاد. در سال 800 م. پاپ رهبر مسیحیان تاج شارلمانی پادشاه فرانسه را بر سر او گذاشت و با این کار امپراطوری مقدس روم را بنیاد نهاد. ارباب کلیسا و بزرگان دین مسیح٬ کلیسا با تمسک به ظواهر آیات انجیل، از مسیحیت قرائتی ارائه نمودند که با عقل و علم سازگار نبود و این خود زمینه نقد مسیحیت را برای ملحدان به وجود آورد. به عنوان نمونه می‌توان به گناه فطری و مساله فدا، تثلیث ، آمرزش نامه و نقد ناپذیری و عصمت پاپ اشاره کرد.از این زمان، دخالت صریح روحانیون مسیحی در سیاست شروع شد. جنگهای صلیبی و محکمه تفتیش عقاید در این دوره بود. و این دخالتها تا سال 1806 رسما ادامه یافت.
یکی از ناگوارترین حوادث چند قرن اخیر این است که هرگاه دانشمندان و اندیشمندان مغرب زمین قدمی به سوی ترقی و پیشرفت برداشتند، فریاد اعتراض ارباب کلیسا بلند شد. دادگاه تفتیش عقاید کلیسا دانشمندانی چون گالیله ٬ هوپاتیا ٬ جوردانو ٬ برونو ٬ راجر بیکن ٬ روسو و... را به جرم طرح اندیشه های ضد مسیحیت محکوم کرد. به گفته ویل دورانت کلیسا در مدت 8 سال ٬ 8800 تن را سوزانده ٬ و 96494 تن را به کیفرهای مختلف محکوم کرد.
کشیش‌ها از راه‌های مختلف، مثل فروش آمرزش نامه، همکاری و حمایت از حکومت‌ها و تصرف در اموال و دارایی‌های کلیسا، به انبوه سازی ثروت شخصی پرداختند و از طرف دیگر غرق در فساد و منکرات بودند. ویل دورانت در کتاب تاریخ تمدن، به نمونه‌های متعددی اشاره می کند: (بسیاری از مردم چون پستی و فرومایگی زندگی راهبان و زاهدان و راهبه‌ها و کشیش‌های دنیا دوست را می‌بینند، یکه می‌خورند و چه بسا ایمانشان را از دست می‌دهند. )؛(همه (کشیشان) در شکم‌بارگی و باده خواری اگر نگوئیم در ناپاکی غرق شده‌اند. از این رو، اکنون مجامع راهبان را فاحشه خانه مردمان هرزه و محل بازی‌گران می‌نامند. ) و نتیجه آن (نفرت و تحقیر مردم نسبت‌به روحانیان فاسد در این ارتداد و از دین برگشتگی بزرگ، عامل کوچکی نبود. ). بالطبع این فشار شدید براندیشه‌ها، عکس العمل بسیار بدی را نسبت‌به دین و مذهب به طور کلی ایجاد کرد. این رفتار ناپسند چهره تابناک دین را تیره کرد و مردم را وادار ساخت که بر کلیسا بشورند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین