برای آشنایی با فروعات فقهی مذاهب اهل تسنن چه کتابی مناسب است؟ آیا همه ی فرق اهل تسنن، بعد از قرائت سوره ی مبارکه ی حمد در نماز، کلمه ی آمین بر زبان می آورند؟
برای آشنایی با فروعات فقهی مذاهب اهل تسنن چه کتابی مناسب است؟ آیا همه ی فرق اهل تسنن، بعد از قرائت سوره ی مبارکه ی حمد در نماز، کلمه ی آمین بر زبان می آورند؟ منابع مطالعاتی کتابهای فقهی اهل سنت: -فقه السنة - إنکلیزی ، سید السابق. - عمدة السالک - إنکلیزی، أحمد بن نقیب المصری. -(الإقناع) متن أبی شجاع - فقه شافعی، الإمام أبی شجاع. - اللباب فی شرح الکتاب - فقه حنفی، عبد الغنی المیدانی. -الدرر المباحة - فقه حنفی، النحلاوی. -المبسوط - فقه حنفی، الکتاب کامل الإمام السرخسی. -متن الرحبیة فی المواریث الإمام الرحبی . -الحاوی للفتاوی الإمام السیوطی. -بدایة المجتهد ونهایة المقتصد، الإمام ابن رشد القرطبی. -الفقه علی المذاهب الأربعة عبد الرحمن الجزیری. -فقه العبادات علی المذهب الحنفی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة نجاح الحلبی . -فقه العبادات علی المذهب الحنبلی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة سعاد زرزور. -فقه العبادات علی المذهب المالکی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة ، الحاجة کوکب عُبَیْد. -فقه العبادات علی المذهب الشافعی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة درّیة العیطة. -فقه العبادات علی المذهب الشافعی - إنکلیزی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة ، الحاجة درّیة العیطة. - إرشاد السالک - فقه مالکی، عبد الرحمن البغدادی. -مراقی الفلاح، شرح نور الإیضاح - فقه حنفی، الشرنبلالی. -مغنی المحتاج ، الخطیب الشربینی. -نیل الأوطار ،الإمام الشوکانی. - سبل السلام، شرح بلوغ المرام ، الصنعانی . کتب اهل سنت معمولا در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود در برخی کتاب فروشی های قم و دیگر شهرستان ها نیز موجود است. 2- در مذاهب فقهی اهل سنت درباره گفتن آمین بعد از حمد نظرات گوناگونی وجود دارد. آنانی که گفتن آمین را مستحب می دانند به جهت روایتی از ابوهریره این گونه نظر می دهند. این روایت را شیعیان صحیح نمی دانند و در روایات امامان اهل بیت از گفتن آمین پس از پایان سوره حمد نهی شده است. می دانیم که عبادات و چگونگی پرستش و ستایش حق تعالی از امور عادی و معمولی نیست که انسان‌ها خود آنرا ایجاد و اختراع نمایند و هر طور بخواهند رفتار کنند. ما باید خدا را آن گونه که او خواسته است عبادت کنیم و اگر بخواهیم خدا را آن گونه که خودمان میخواهیم عبادت کنیم این دیگر عبادت حق تعالی نیست. آمین گفتن بعد از حمد را امامان شیعه جایز ندانسته‌اند و اهل سنت نیز آن را مستحب میدانند و در بین آنان نظر عدم جواز نیز وجود دارد و در کاری که مردد بین حرمت و مستحب است و ممکن است حرام باشد احتیاط این است که انجام نشود. nbsp;برای اطلاع بیشتر ر.ک: nbsp;1 - الخلاف شیخ طوسی، 332/1 - انتشارات اسلامی. nbsp;2 - الفقه علی مذاهب الخمسه، محمد جواد مغنیه، ص 110.
عنوان سوال:

برای آشنایی با فروعات فقهی مذاهب اهل تسنن چه کتابی مناسب است؟ آیا همه ی فرق اهل تسنن، بعد از قرائت سوره ی مبارکه ی حمد در نماز، کلمه ی آمین بر زبان می آورند؟


پاسخ:

برای آشنایی با فروعات فقهی مذاهب اهل تسنن چه کتابی مناسب است؟ آیا همه ی فرق اهل تسنن، بعد از قرائت سوره ی مبارکه ی حمد در نماز، کلمه ی آمین بر زبان می آورند؟

منابع مطالعاتی کتابهای فقهی اهل سنت:
-فقه السنة - إنکلیزی ، سید السابق.
- عمدة السالک - إنکلیزی، أحمد بن نقیب المصری.
-(الإقناع) متن أبی شجاع - فقه شافعی، الإمام أبی شجاع.
- اللباب فی شرح الکتاب - فقه حنفی، عبد الغنی المیدانی.
-الدرر المباحة - فقه حنفی، النحلاوی.
-المبسوط - فقه حنفی، الکتاب کامل الإمام السرخسی.
-متن الرحبیة فی المواریث الإمام الرحبی .
-الحاوی للفتاوی الإمام السیوطی.
-بدایة المجتهد ونهایة المقتصد، الإمام ابن رشد القرطبی.
-الفقه علی المذاهب الأربعة عبد الرحمن الجزیری.
-فقه العبادات علی المذهب الحنفی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة نجاح الحلبی .
-فقه العبادات علی المذهب الحنبلی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة سعاد زرزور.
-فقه العبادات علی المذهب المالکی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة ، الحاجة کوکب عُبَیْد.
-فقه العبادات علی المذهب الشافعی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة، الحاجة درّیة العیطة.
-فقه العبادات علی المذهب الشافعی - إنکلیزی، لا یسمح باستعماله تجاریا دون موافقة المؤلفة ، الحاجة درّیة العیطة.
- إرشاد السالک - فقه مالکی، عبد الرحمن البغدادی.
-مراقی الفلاح، شرح نور الإیضاح - فقه حنفی، الشرنبلالی.
-مغنی المحتاج ، الخطیب الشربینی.
-نیل الأوطار ،الإمام الشوکانی.
- سبل السلام، شرح بلوغ المرام ، الصنعانی .
کتب اهل سنت معمولا در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران عرضه می شود در برخی کتاب فروشی های قم و دیگر شهرستان ها نیز موجود است.
2- در مذاهب فقهی اهل سنت درباره گفتن آمین بعد از حمد نظرات گوناگونی وجود دارد. آنانی که گفتن آمین را مستحب می دانند به جهت روایتی از ابوهریره این گونه نظر می دهند. این روایت را شیعیان صحیح نمی دانند و در روایات امامان اهل بیت از گفتن آمین پس از پایان سوره حمد نهی شده است. می دانیم که عبادات و چگونگی پرستش و ستایش حق تعالی از امور عادی و معمولی نیست که انسان‌ها خود آنرا ایجاد و اختراع نمایند و هر طور بخواهند رفتار کنند. ما باید خدا را آن گونه که او خواسته است عبادت کنیم و اگر بخواهیم خدا را آن گونه که خودمان میخواهیم عبادت کنیم این دیگر عبادت حق تعالی نیست. آمین گفتن بعد از حمد را امامان شیعه جایز ندانسته‌اند و اهل سنت نیز آن را مستحب میدانند و در بین آنان نظر عدم جواز نیز وجود دارد و در کاری که مردد بین حرمت و مستحب است و ممکن است حرام باشد احتیاط این است که انجام نشود. nbsp;برای اطلاع بیشتر ر.ک: nbsp;1 - الخلاف شیخ طوسی، 332/1 - انتشارات اسلامی. nbsp;2 - الفقه علی مذاهب الخمسه، محمد جواد مغنیه، ص 110.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین