پیشنهاد شما برای بیدار شدن برای نماز صبح چیست؟ در خواب احساس می‌کنم که دارم وضو می‌گیرم و نماز می‌خوانم، اما حوصله بلند شدن را ندارم؟!
پیشنهاد شما برای بیدار شدن برای نماز صبح چیست؟ در خواب احساس می‌کنم که دارم وضو می‌گیرم و نماز می‌خوانم، اما حوصله بلند شدن را ندارم؟! پاسخ: دیر خوابیدن و عادت به خواب صبح، از جمله مواردی است که ممکن است موجب قضای نماز صبح شود. همچنین بعضی از گناهان توفیق نماز صبح را از انسان سلب می‌کند. مراعات موارد زیر، می‌تواند در قضا نشدن نماز صبح مؤثر باشد: 1. زود خوابیدن شب‌ها؛ 2. خواندن آیه آخر سوره کهف، جهت بیدار شدن در ساعتی معین؛ 3. نخوابیدن با شکم پر؛ 4. با وضو خوابیدن؛ 5. ترک معصیت. علاوه بر موارد یاد شده، تنظیم چرخه خواب، نقش مؤثری در عملکرد کار روزانه انسان و به موقع بیدار شدن دارد. چند نوع چرخه خواب وجود دارد: یک نوع آن بدین صورت است که افراد، تا دیر هنگام بیدار هستند. در عوض صبح‌ها دیر از خواب بیدار می‌شوند و بخشی از روز را نیز در خواب هستند. معمولاً افرادی که دارای شغل آزادند، بیشتر این نوع چرخه خواب را دارند. نوع دیگر افرادی‌اند که شب‌ها زود می‌خوابند و صبح نیز زود از خواب بیدار می‌شوند. معمولاً افراد اداری این گونه هستند و از چرخه نوع دوم بیشتر تبعیت می‌کنند. افرادی هم هستند که چرخه خواب منظمی ندارند و وقت خواب و بیداری آنها، دائما تغییر می‌کند. گاهی زود می‌خوابند و دیر هم بلند می‌شوند و یا برعکس. این افراد معمولاً دچار اختلال خواب هستند؛ یا به تدریج دچار اختلال خواب می‌شوند. دو نوع اول، گرچه موجب اختلال خواب نمی‌شود؛ اما آنچه با فرهنگ دینی ما سازگارتر و مناسب‌تر است، این است که ما کارهای خودمان را به گونه‌ای تنظیم کنیم که شب زود بخوابیم و صبح‌ها نیز حداقل یک ساعت مانده به طلوع آفتاب بیدار شویم. اگر بتوانیم قبل از اذان صبح بیدار شویم، خیلی مطلوب‌تر است. در هر حال خواب کافی و به اندازه، برای ترمیم انرژی‌های از دست رفته و آمادگی برای فعالیت‌های مجدد روز بعد، ضروری است و راهی وجود ندارد جز تنظیم یک برنامه دقیق و رعایت راه‌کارهایی که در بالا به آنها اشاره شد. نویسنده:ابوالقاسم بشیری
عنوان سوال:

پیشنهاد شما برای بیدار شدن برای نماز صبح چیست؟ در خواب احساس می‌کنم که دارم وضو می‌گیرم و نماز می‌خوانم، اما حوصله بلند شدن را ندارم؟!


پاسخ:

پیشنهاد شما برای بیدار شدن برای نماز صبح چیست؟ در خواب احساس می‌کنم که دارم وضو می‌گیرم و نماز می‌خوانم، اما حوصله بلند شدن را ندارم؟!

پاسخ:
دیر خوابیدن و عادت به خواب صبح، از جمله مواردی است که ممکن است موجب قضای نماز صبح شود. همچنین بعضی از گناهان توفیق نماز صبح را از انسان سلب می‌کند. مراعات موارد زیر، می‌تواند در قضا نشدن نماز صبح مؤثر باشد:
1. زود خوابیدن شب‌ها؛
2. خواندن آیه آخر سوره کهف، جهت بیدار شدن در ساعتی معین؛
3. نخوابیدن با شکم پر؛
4. با وضو خوابیدن؛
5. ترک معصیت.
علاوه بر موارد یاد شده، تنظیم چرخه خواب، نقش مؤثری در عملکرد کار روزانه انسان و به موقع بیدار شدن دارد.
چند نوع چرخه خواب وجود دارد: یک نوع آن بدین صورت است که افراد، تا دیر هنگام بیدار هستند. در عوض صبح‌ها دیر از خواب بیدار می‌شوند و بخشی از روز را نیز در خواب هستند. معمولاً افرادی که دارای شغل آزادند، بیشتر این نوع چرخه خواب را دارند.
نوع دیگر افرادی‌اند که شب‌ها زود می‌خوابند و صبح نیز زود از خواب بیدار می‌شوند. معمولاً افراد اداری این گونه هستند و از چرخه نوع دوم بیشتر تبعیت می‌کنند.
افرادی هم هستند که چرخه خواب منظمی ندارند و وقت خواب و بیداری آنها، دائما تغییر می‌کند. گاهی زود می‌خوابند و دیر هم بلند می‌شوند و یا برعکس. این افراد معمولاً دچار اختلال خواب هستند؛ یا به تدریج دچار اختلال خواب می‌شوند. دو نوع اول، گرچه موجب اختلال خواب نمی‌شود؛ اما آنچه با فرهنگ دینی ما سازگارتر و مناسب‌تر است، این است که ما کارهای خودمان را به گونه‌ای تنظیم کنیم که شب زود بخوابیم و صبح‌ها نیز حداقل یک ساعت مانده به طلوع آفتاب بیدار شویم. اگر بتوانیم قبل از اذان صبح بیدار شویم، خیلی مطلوب‌تر است. در هر حال خواب کافی و به اندازه، برای ترمیم انرژی‌های از دست رفته و آمادگی برای فعالیت‌های مجدد روز بعد، ضروری است و راهی وجود ندارد جز تنظیم یک برنامه دقیق و رعایت راه‌کارهایی که در بالا به آنها اشاره شد.
نویسنده:ابوالقاسم بشیری





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین