من در دوران نامزدی هستم. آیا میتوانم با همسرم نزدیکی و رابطه جنسی داشته باشم؟ پرسشگر گرامی، از این که مهمترین مسایل زندگی خود را با دقت و اهتمام پیگیری کرده، درصدد افزایش آگاهی هایتان هستید و در این راه به ما اعتماد نمودید، خوشحالیم. همانگونه که می دانید، از نظر آموزه های دینی، همبستر شدن زن و شوهر و ارضای غریزه جنسی از این راه، عبادت محسوب می شود و حتی در روایتی آمده است اگر کسی عمل نزدیکی با همسرش را همراه با آداب و رسوم آن زود به زود انجام دهد به یکی از سنت های پیامبران (صل الله علیه و آله) عمل کرده است. بهره بردن جنسی از همسر، مراتبی دارد. هرچند پس از محرمیت دختر و پسر، شرعا زن و شوهر محسوب شده و امکان بهرهگیری هرگونه لذتی را از یکدیگر دارند. بطور کلی دوره نامزدی، تعاملات عاطفی و عاشقانه از رنگ و بوی بیشتری برخوردار است هرچند مانعی برای روابط خفیف جنسی وجود ندارد. خوب است در آغاز این روابط عجله نکنید تا تصور ترجیح روابط جنسی بر عاطفی از شما نشود. در ادامه کمی بیشتر در این مورد با شما سخن خواهیم گفت. از دیدگاه عرفی و فرهنگ عمومی بهتر است سکس و آمیزش کامل جنسی تا زمان ازدواج و شروع رسمی زندگی مشترک به تاخیر افتد. تجربه نیز نشان داده که این کار باعث تشدید علاقه زوجین نسبت به هم شده و از سوی دیگر انگیزه زوجین را در برداشتن موانع ازدواج و شروع زندگی مستقل تقویت می کند. ضمن اینکه عدم رعایت این آداب و نزدیکی جنسی، احتمال آبستنی را فراهم می آورد که انعکاس خبر آن در فامیل و کم شدن فاصله بین عروسی و تولد، خود موجب بروز مشکلات دیگری می گردد. گاه برخی خانواده ها به این علت مخالف این موضوع هستند که شاهد شکست بعضی از ازدواج ها در دوران عقد بوده اند لذا می خواهند در این صورت آسیبهای وارد شده به دختر کاهش یابد. در دوران نامزدی، زن و شوهر می توانند با بازی و ملاعبه از لذایذ جنسی نسبت به همدیگر برخوردار شوند و در انجام کار اصلی خیلی عجله نکنند و اگر بتوانند انجام عمل اصلی را به عروسی موکول کنند خیلی مناسبتر و بهتر است زیرا در هر مرحله ای از ازدواج لذتهای ویژه و خاص خود را دارد و دوران عقد و نامزدی بهتر است به بازیهای عاشقانه و ملاعبه (لمس قسمت های حسی بدن، بوسیدن و عشق ورزیدن و ارتباط کلامی-عاطفی) اکتفا شود، یا با دست یکدیگر را ارضا کنید. که در این صورت استمنا محسوب نمی شود و کاملا حلال است. در این میان، همسرتان نیز از لذت این معاشقه بهره خواهند برد و مطمئن باشید مشکلی پیش نخواهد آمد. دوره نامزدی (دوران عقد) موفق، سازنده یک زندگی موفق خواهد بود. این موفقیت را با آموختن مهارتهای زندگی و ارتقاء ارتباط عاطفی، تضمین نمایید. منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.
من در دوران نامزدی هستم. آیا میتوانم با همسرم نزدیکی و رابطه جنسی داشته باشم؟
پرسشگر گرامی، از این که مهمترین مسایل زندگی خود را با دقت و اهتمام پیگیری کرده، درصدد افزایش آگاهی هایتان هستید و در این راه به ما اعتماد نمودید، خوشحالیم.
همانگونه که می دانید، از نظر آموزه های دینی، همبستر شدن زن و شوهر و ارضای غریزه جنسی از این راه، عبادت محسوب می شود و حتی در روایتی آمده است اگر کسی عمل نزدیکی با همسرش را همراه با آداب و رسوم آن زود به زود انجام دهد به یکی از سنت های پیامبران (صل الله علیه و آله) عمل کرده است.
بهره بردن جنسی از همسر، مراتبی دارد. هرچند پس از محرمیت دختر و پسر، شرعا زن و شوهر محسوب شده و امکان بهرهگیری هرگونه لذتی را از یکدیگر دارند. بطور کلی دوره نامزدی، تعاملات عاطفی و عاشقانه از رنگ و بوی بیشتری برخوردار است هرچند مانعی برای روابط خفیف جنسی وجود ندارد. خوب است در آغاز این روابط عجله نکنید تا تصور ترجیح روابط جنسی بر عاطفی از شما نشود. در ادامه کمی بیشتر در این مورد با شما سخن خواهیم گفت.
از دیدگاه عرفی و فرهنگ عمومی بهتر است سکس و آمیزش کامل جنسی تا زمان ازدواج و شروع رسمی زندگی مشترک به تاخیر افتد. تجربه نیز نشان داده که این کار باعث تشدید علاقه زوجین نسبت به هم شده و از سوی دیگر انگیزه زوجین را در برداشتن موانع ازدواج و شروع زندگی مستقل تقویت می کند. ضمن اینکه عدم رعایت این آداب و نزدیکی جنسی، احتمال آبستنی را فراهم می آورد که انعکاس خبر آن در فامیل و کم شدن فاصله بین عروسی و تولد، خود موجب بروز مشکلات دیگری می گردد. گاه برخی خانواده ها به این علت مخالف این موضوع هستند که شاهد شکست بعضی از ازدواج ها در دوران عقد بوده اند لذا می خواهند در این صورت آسیبهای وارد شده به دختر کاهش یابد.
در دوران نامزدی، زن و شوهر می توانند با بازی و ملاعبه از لذایذ جنسی نسبت به همدیگر برخوردار شوند و در انجام کار اصلی خیلی عجله نکنند و اگر بتوانند انجام عمل اصلی را به عروسی موکول کنند خیلی مناسبتر و بهتر است زیرا در هر مرحله ای از ازدواج لذتهای ویژه و خاص خود را دارد و دوران عقد و نامزدی بهتر است به بازیهای عاشقانه و ملاعبه (لمس قسمت های حسی بدن، بوسیدن و عشق ورزیدن و ارتباط کلامی-عاطفی) اکتفا شود، یا با دست یکدیگر را ارضا کنید. که در این صورت استمنا محسوب نمی شود و کاملا حلال است. در این میان، همسرتان نیز از لذت این معاشقه بهره خواهند برد و مطمئن باشید مشکلی پیش نخواهد آمد.
دوره نامزدی (دوران عقد) موفق، سازنده یک زندگی موفق خواهد بود. این موفقیت را با آموختن مهارتهای زندگی و ارتقاء ارتباط عاطفی، تضمین نمایید.
منتظر مکاتبات بعدی شما هستیم.
- [سایر] لطفاً در مورد رابطه جنسی و نزدیکی در دوران نامزدی (بعد از عقد) به طور مفصل توضیح دهید. در این دوران رابطه تا چه حدی باید باشد؟ لطفاً بدون سانسور و کامل جواب دهید، و اعمالی که در این دوران برای لذت بردن باید انجام داد را بفرمایید.
- [سایر] فوائددوران نامزدی چیست؟آیامی توان دراین دوران نزدیکی کرد؟
- [آیت الله بهجت] در دوران نامزدی بدون صیغه محرمیت، بسیاری از دختر و پسرها با یکدیگر تماس های بدنی دارند (غیر از نزدیکی)، آیا عمل آن ها اشکال دارد؟
- [سایر] آیا در دوران حاملگی می توان نزدیکی انجام داد؟ اگر نه، پس در این دوران چطور می توانیم بر هوس های جنسی خود غلبه کنیم؟
- [سایر] سلام لطفا چند کتاب برای بهبود روابط و بینش در دوران نامزدی معرفی کنین (نامزدی های بلند مدت)
- [سایر] آیا در دوره نامزدی میتوانم به همسر آیندهام اظهار عشق کنم و دست او را بگیرم؟
- [سایر] اگر مرد دارای شهوت جنسی بالایی باشد و علاقه به نزدیکی داشته باشه، در دوران بارداری خانم چکار باید بکند؟
- [سایر] حداقل و حداکثر دوران نامزدی چه مدت باید باشد؟
- [سایر] چکار کنم که در اولین آمیزش جنسی و نزدیکی (هنگام دخول) با همسرم، او درد کمتری متحمل شود؟
- [سایر] من مدت شش سال است ازدواج کردم و به همسرم قول وفاداری دادم، حال اگر بدون اجازه همسرم با کسی رابطه جنسی داشته باشم چگونه است؟ چون احساس می کنم از جانب همسرم کاملا ارضا نمی شوم.
- [آیت الله شبیری زنجانی] زنی که یقین دارد شوهرش مرده، اگر بعد از عدّه وفات که مقدار آن در احکام طلاق گفته خواهد شد، شوهر کند و بعد معلوم شود که شوهرش نمرده، باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اوّل حلال است؛ ولی اگر شوهر دوم با او نزدیکی کرده باشد، زن باید عدّه وطی شبهه که مقدار آن همچون مقدار عدّه طلاق است، نگهدارد و در دوران عدّه، شوهر اوّل نباید با او نزدیکی کند ولی دیگر بهرهگیریهای جنسی جایز است و نفقه او بر شوهر اوّل است. آغاز عدّه وطی شبهه، از آخرین نزدیکی شوهر دوم با زن میباشد و شوهر دوم به جهت نزدیکی با وی باید مهر او را بدهد و اگر مهر المسمّی (یعنی مهری که در عقد تعیین شده) با مهر المثل (یعنی مهر زنانی که همچون وی میباشند) تفاوت دارد، در تفاوت آن بنا بر احتیاط با هم مصالحه کنند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی هم در قسمت اوّل و هم در قسمت دوم و هم در قسمت سوم دوران حیض با زن خود جماع کند، مستحب است هر سه کفاره را که روی هم سی و یک نخود و نیم میشود بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غیر از نزدیکی کردن با زن حائض سایر بهرهگیریهای جنسی؛ مانند بوسیدن و ملاعبه نمودن، مانعی ندارد، ولی بهرهگیری از ما بین ناف تا زانو مکروه و خلاف احتیاط استحبابی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] انسان با دو چیز جنب می شود: اول جماع (آمیزش جنسی) دوم بیرون آمدن منی، چه در خواب باشد یا بیداری، کم باشد یا زیاد، با شهوت باشد یا بی شهوت.
- [آیت الله سیستانی] زنی که یقین دارد شوهرش در سفر مرده ، اگر بعد از عدّه وفات که مقدار آن در احکام طلاق گفته خواهد شد شوهر کند و شوهر اول از سفر برگردد ، باید از شوهر دوم جدا شود و به شوهر اول حلال است ، ولی اگر شوهر دوم با او نزدیکی کرده باشد ، زن باید عدّه وطی شبهه ، که همان مقدار عدّه طلاق است ، نگهدارد ، و در دوران عدّه ، شوهر اول نباید با او نزدیکی کند ، ولی سایر استمتاعات جایز است و نفقه او بر شوهر اول است ، و شوهر دوم باید مهر او را مطابق زنهائی که مثل او هستند بدهد .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] زن نیز می تواند در چهار صورت عقد را به هم بزند: اوّل: دیوانه بودن شوهر، اگر زن بعد از عقد بفهمد که شوهرش پیش از عقد دیوانه بوده یا آنکه بعد از عقد چه پیش از نزدیکی یا بعد از آن دیوانه شود می تواند عقد را بهم بزند. دوّم: نداشتن آلت مردی، چنانچه زن بعد از عقد بفهمد که شوهرش پیش از عقد آلت مردی نداشته یا بعد از عقد پیش از نزدیکی آلت او بریده شده می تواند عقد را بهم بزند. سوّم: ناتوانی از نزدیکی جنسی، اگر زن بعد از عقد بفهمد که شوهرش مرضی دارد که نمی تواند وطی و نزدیکی نماید هر چند آن مرض بعد از عقد و پیش از نزدیکی عارض شده باشد می تواند عقد را بهم بزند. چهارم: بیضه های او را کشیده باشند، چنانچه زن بعد از عقد بفهمد که بیضه های شوهرش را قبل از عقد کشیده اند می تواند عقد را بهم بزند. در تمام چهار صورتی که ذکر شد زن می تواند بدون طلاق عقد را بهم بزند. ولی در صورت سوّم که ناتوانی جنسی دارد لازم است که زن به مجتهد جامع الشرائط یا به وکیل او مراجعه نماید و مجتهد جامع الشرائط شوهر را تا یک سال مهلت می دهد چنانچه شوهر نتوانست به آن زن یا زنی دیگر نزدیکی کند، پس از آن زن می تواند عقد را بهم بزند، و اگر آلت مردی بعد از نزدیکی بریده شود و زن عقد ازدواج را فسخ کند، فسخ اثری ندارد اگر چه احتیاط مستحب آنستکه شوهر او را طلاق دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زن نیز می تواند در چند صورت عقد را به هم زند: 1 دیوانه بودن شوهر 2 نداشتن آلت مردی 3 ناتوانی از نزدیکی جنسی 4 بیضه های او را کشیده باشند (تفصیل این مسأله و مسأله سابق در کتابهای مفصل فقهی آمده است).
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج موقت هر چند برای لذت بردن هم نباشد بلکه به قصد محرم شدن نزدیکان آن دختر باشد جائز است مشروط بر این که دختری را که به ازدواج موقت در می آورند در حدی باشد که قابل لذت جنسی باشد، مثلاً اگر کوچک است باید وقت را به اندازه ای زیاد کنند که دوران آمادگی دختر را شامل شود، هرچند بعد از عقد مدت را ببخشند.
- [آیت الله مظاهری] چهار چیز برای معتکف حرام است: 1 - هرگونه استمتاع از غریزه جنسی نظیر جماع، لمس، استمناء، نگاه و مانند اینها. 2 - استعمال بوی خوش نظیر عطر و گل و ادکلن و مانند اینها. 3 - خرید و فروش برای استفاده، ولی خرید و فروش برای رفع حوائج اشکال ندارد. 4 - مجادله یعنی گفتگو به عنوان غلبه یا اظهار فضل، امّا گفتگو به عنوان اثبات حقّ یا رفع باطل مانعی ندارد.
- [آیت الله نوری همدانی] زنی که عقد دائمی شده نباید ندون اجازة شوهر از خانه بیرون رود وباید خود را برای هر کامیابی جنسی که او می خواهد تسلیم نماید وبدون عذر شرعی از نزدیکی او جلوگیری نکند واگر در اینها از شوهر اطاعت کند ، تهیّة غذا ولباس ومنزل او ولوازم دیگری که در کُتُب دیگر تفصیلاً ذکر شده بر شوهر واجب است واگر تهیّه نکند چه توانائی داشته با شد ، مدیون زن است .