آیاکسی رو که واسه ازدواج می خوای باید بهش خودت بگی یا دیگران من 18 سالمه و اون 19 سال لطفا من را در این زمینه راهنمایی کنید. با تشکر
آیاکسی رو که واسه ازدواج می خوای باید بهش خودت بگی یا دیگران من 18 سالمه و اون 19 سال لطفا من را در این زمینه راهنمایی کنید. با تشکر همانگونه که شما هم به خوبی می دانید، ازدواج بزرگترین و مهم ترین اتفاق در زندگی هر انسان است. موفقیت یا شکست در آن، در سرنوشت هر یک از زن و مرد اثری ژرف و تعیین کننده بر جای می نهد و چه بسا اصلی‌ترین و برجسته‌ترین خطوط سیر زندگی ایشان را رقم می زند. پیوند ازدواج میثاقی است که دامنه آن می تواند تا جهان آخرت گسترده باشد، به شرطی که بر اساس دستور خدا و همراه با تفکر و دوراندیشی باشد. بر اساس فرهنگ دینی و ایرانی ما، والدین تأثیری عمیق و مهم دارند؛ زیرا بعد از تشکیل خانواده، پشتوانه و حامی خانواده تازه شکل گرفته محسوب می‌شوند؛ لذا همراهی نکردن آنها با زوجین شکستی برای آن دو محسوب می شود. حال با عنایت به این جایگاه برجسته والدین و وابستگی روحی و عاطفی فرزندان در تمام سنین به والدین پس موافقت والدین یک عنصر ضروری در ازدواج موفق است و چه بسا شرط انجام یک ازدواج موفق، رضایت و همراهی مستمر والدین با فرزندان است. فرزندان ایرانی و مسلمان، با وجود فراهم بودن تمام شرایط یک ازدواج موفق، چون رضایت والدین را به همراه خود ندارند، کمتر می‌توانند یک زندگی شیرین و همراه با پیشرفتی را پیش روی داشته باشند. ازدواج کردن- بدون توجه به عوامل دیگر مرتبط با آن- خود به خود همراه با دل نگرانی و اضطراب است و به واسطه مبهم بودن آینده آن و ناآشنا بودن دو طرف برای همدیگر، عملی رازآلود و معماگونه است. پس با تکیه بر جایگاه والدین در خانواده‌های مسلمان ایرانی و از دیدگاه روان‌شناختی، جلب رضایت آنان در ازدواج یک ضرورت بی‌تردید است و حضور این عامل، موجب دلگرمی جوانان به ازدواج و برخورداری آنها از اطمینان به خود و جرأت به عمل و آرامش و سکون می‌گردد. همچنین راه بهره‌مندی از پشتوانه‌ای محکم و تجارب آنها و دلسوزی و نیک‌اندیشی آنان را هموار می‌کند و خرمنی از خوبی‌ها و علم، دانش، تجربه و مصلحت‌اندیشی دلسوزانه و حتی‌پشتوانه اقتصادی فراروی دو جوان نیازمند می‌گذارد. پرسشگر محترم، همۀ این مقدمه را عرض کردم تا بر این نکته تاکید کنم که رضایت والدین هردوی شما برای تشکیل یک کانون آرامشبخش و سالم، لازم است. همانگونه که می دانید، حضور والدین بویژه مادر در مراسم خواستگاری و سایر مراحل ازدواج و همراهی او در ادامه زندگی مشترک، نقش بسزایی در موفقیت و برکت آن خواهد داشت. لذا در گام اول توصیه می شود با رفتاری مناسب و توأم با احترام این موضوع را با مادرتان در میان بگذارید و به صورت سنتی که هم مورد قبول شرع است هم عرف اقدام کنید. مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جای این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر می‌شود. ضمنا اگر دختر مورد نظر دختر خوبی باشد از بیان مستقیم و خواستگاری بی واسطه ناراحت میشود و این را به حساب ضعف دینی شما می گذارد. زهرا محمدی
عنوان سوال:

آیاکسی رو که واسه ازدواج می خوای باید بهش خودت بگی یا دیگران من 18 سالمه و اون 19 سال لطفا من را در این زمینه راهنمایی کنید. با تشکر


پاسخ:

آیاکسی رو که واسه ازدواج می خوای باید بهش خودت بگی یا دیگران من 18 سالمه و اون 19 سال لطفا من را در این زمینه راهنمایی کنید. با تشکر

همانگونه که شما هم به خوبی می دانید، ازدواج بزرگترین و مهم ترین اتفاق در زندگی هر انسان است. موفقیت یا شکست در آن، در سرنوشت هر یک از زن و مرد اثری ژرف و تعیین کننده بر جای می نهد و چه بسا اصلی‌ترین و برجسته‌ترین خطوط سیر زندگی ایشان را رقم می زند. پیوند ازدواج میثاقی است که دامنه آن می تواند تا جهان آخرت گسترده باشد، به شرطی که بر اساس دستور خدا و همراه با تفکر و دوراندیشی باشد.
بر اساس فرهنگ دینی و ایرانی ما، والدین تأثیری عمیق و مهم دارند؛ زیرا بعد از تشکیل خانواده، پشتوانه و حامی خانواده تازه شکل گرفته محسوب می‌شوند؛ لذا همراهی نکردن آنها با زوجین شکستی برای آن دو محسوب می شود. حال با عنایت به این جایگاه برجسته والدین و وابستگی روحی و عاطفی فرزندان در تمام سنین به والدین پس موافقت والدین یک عنصر ضروری در ازدواج موفق است و چه بسا شرط انجام یک ازدواج موفق، رضایت و همراهی مستمر والدین با فرزندان است.
فرزندان ایرانی و مسلمان، با وجود فراهم بودن تمام شرایط یک ازدواج موفق، چون رضایت والدین را به همراه خود ندارند، کمتر می‌توانند یک زندگی شیرین و همراه با پیشرفتی را پیش روی داشته باشند. ازدواج کردن- بدون توجه به عوامل دیگر مرتبط با آن- خود به خود همراه با دل نگرانی و اضطراب است و به واسطه مبهم بودن آینده آن و ناآشنا بودن دو طرف برای همدیگر، عملی رازآلود و معماگونه است.
پس با تکیه بر جایگاه والدین در خانواده‌های مسلمان ایرانی و از دیدگاه روان‌شناختی، جلب رضایت آنان در ازدواج یک ضرورت بی‌تردید است و حضور این عامل، موجب دلگرمی جوانان به ازدواج و برخورداری آنها از اطمینان به خود و جرأت به عمل و آرامش و سکون می‌گردد. همچنین راه بهره‌مندی از پشتوانه‌ای محکم و تجارب آنها و دلسوزی و نیک‌اندیشی آنان را هموار می‌کند و خرمنی از خوبی‌ها و علم، دانش، تجربه و مصلحت‌اندیشی دلسوزانه و حتی‌پشتوانه اقتصادی فراروی دو جوان نیازمند می‌گذارد.
پرسشگر محترم، همۀ این مقدمه را عرض کردم تا بر این نکته تاکید کنم که رضایت والدین هردوی شما برای تشکیل یک کانون آرامشبخش و سالم، لازم است.
همانگونه که می دانید، حضور والدین بویژه مادر در مراسم خواستگاری و سایر مراحل ازدواج و همراهی او در ادامه زندگی مشترک، نقش بسزایی در موفقیت و برکت آن خواهد داشت. لذا در گام اول توصیه می شود با رفتاری مناسب و توأم با احترام این موضوع را با مادرتان در میان بگذارید و به صورت سنتی که هم مورد قبول شرع است هم عرف اقدام کنید.
مذاکره مستقیم و بدون اطلاع خانواده دختر و پسر مطلوب عرف و در اکثر موارد مورد پسند شرع و عقل نیست و به جای این که زوج جوان را به حقیقت برساند، مایه انحراف و مشکلات دیگر می‌شود. ضمنا اگر دختر مورد نظر دختر خوبی باشد از بیان مستقیم و خواستگاری بی واسطه ناراحت میشود و این را به حساب ضعف دینی شما می گذارد.
زهرا محمدی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین