به طور کلی حکم طهارت و نجاست انواع الکلها چیست؟ آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: هر کدام از این الکلها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، نجس است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633. آیات عظام تبریزی و خامنهای: هر کدام از این الکلها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است. خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 301 و تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633. آیات عظام سیستانی و وحید: تمامی انواع الکلها پاک است. البته اگر اصل آن مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط مستحب نجس است. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633 و وحید، منهاج الصالحین، الاعیان النجسه، الثامن. آیةاللَّه مکارم: هر الکلی که به صورت فعلی آن قابل نوشیدن نباشد و باید آن را رقیق کرد، نجس نیست ؛ ولی اگر به صورت کنونی آن قابل نوشیدن باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است. مکارم، استفتاءات، س 42. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 469/500016)
به طور کلی حکم طهارت و نجاست انواع الکلها چیست؟
آیات عظام امام، بهجت، صافی، فاضل و نوری: هر کدام از این الکلها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، نجس است. توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633.
آیات عظام تبریزی و خامنهای: هر کدام از این الکلها، اگر اصلشان مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است. خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 301 و تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633.
آیات عظام سیستانی و وحید: تمامی انواع الکلها پاک است. البته اگر اصل آن مایع مست کننده باشد، بنابر احتیاط مستحب نجس است. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 111 و 2633 و وحید، منهاج الصالحین، الاعیان النجسه، الثامن.
آیةاللَّه مکارم: هر الکلی که به صورت فعلی آن قابل نوشیدن نباشد و باید آن را رقیق کرد، نجس نیست ؛ ولی اگر به صورت کنونی آن قابل نوشیدن باشد، بنابر احتیاط واجب نجس است. مکارم، استفتاءات، س 42. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 469/500016)
- [سایر] موارد اجرای اصل استصحاب در طهارت و نجاست کدام است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا اهل کتاب ذاتاً محکوم به طهارت هستند یا نجاست؟
- [آیت الله مظاهری] آیا اهل کتاب ذاتاً محکوم به طهارت هستند یا نجاست؟
- [سایر] تحقیقی پیرامون طهارت و نجاست اهل کتاب دارم که نظر حضرت آیت الله هادوی تهرانی را پیرامون طهارت یا نجاست اهل کتاب می خواستم؛ لطفا ادله طهارت یا نجاست اهل کتاب را اگر ممکن هست بیان کنید. حال اگر اهل کتاب (خصوصا مسیحیان) قائل به تثلیث باشند آنگاه حکم آنان چیست؟ (تثلیث در الوهیت و ربوبیت). لطفاًً در صورتی که کتبی پیرامون دلالت طهارت یا نجاست اهل کتاب وجود دارد بیان نمائید.
- [سایر] فلسفه (طهارت) چیست؟ چرا در مورد مسائل مربوط به طهارت و نجاست و کیفیت و کمیت آن ، این قدر دقت و سخت گیری می شود؟
- [آیت الله مظاهری] آیا اصلاً از نظر شرع، احتیاط در نجاست و طهارت، مطلوب است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] شخص وسواسی در طهارت و نجاست، چه حکمی دارد و آیا وسواس داشتن اشکال شرعی دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آبی که در هنگام طهارت به بدن ترشّح میکند آیا پاک است یا نجس؟
- [سایر] محل اجرای (قاعده اصالة الطهاره) در باب طهارت و نجاست اشیا، کجاست؟
- [سایر] پیوند قسمتی از بدن میت به انسان زنده، از نظر طهارت و نجاست چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] به طور کلّی برخورد با عین نجس در داخل دهان موجب نجس شدن غذا، دندان مصنوعی و مسواک و آب دهان نمی شود و با زوال عین نجاست غذا و دندان پاک است و نیاز به تطهیر ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط زیاد از حد در مسأله طهارت و نجاست از نظر شرع کار پسندیده ای نیست، بلکه اگر سبب وسواس گردد اشکال دارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مرتدّ از لحاظ نجس و پاکی حکم گروهی را دارد که به دین آنها در آمده است بنابراین اگر مشرک شده باشد نجس و اگر به دین یهودی و نصرانی گرویده باشد محکوم به طهارت است.
- [آیت الله بهجت] سرکه ای که از انگور و کشمش وخرمای نجس درست کنند نجس است. و در طهارت آن بعد از انقلاب به شراب و انقلاب شراب به سرکه ، تأمل است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدن یا لباس مسلمان یا چیز دیگری مانند ظرف و فرشی که در اختیار او است نجس شود و آن مسلمان غائب گردد اگر انسان احتمال بدهد که آن چیز را آب کشیده اجتناب از آن لازم نیست به شرط این که عالم به نجاست آن باشد و آن را در چیزی که می داند طهارت در آن شرط است استعمال کند و نیز بنا بر احتیاط واجب بالغ باشد و بی مبالات به طهارت و نجاست نباشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] فروش وعاریه دادن چیز نجس که استفاده از آن مشروط به طهارت نیست مانعی ندارد ودر این فرض لازم نیست نجس بودن آن را به مشتری اطلاع دهد. امّا فروش و عاریه دادن چیز نجس که استفاده از آن مشروط به طهارت واقعیه است در صورتی صحیح است که امکان تطهیر آن باشد و به مشتری اطلاع دهد. وفروش وعاریه دادن چیزنجس که استفاده متعدد داردبدون اطلاع به مشتری اشکالی نداردوصحیح است ولی اگرمی داندمشتری ازآن استفاده هایی می کندکه مشروط به طهارت است بایدبه اواطلاع دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر بدن و لباس یا وسائل شخصی فرد مسلمانی نجس شود و او از ما جدا شود بعد از اینکه مجدّداً او را دیدیم لباس و بدن و وسائل او با شرایط زیر محکوم به طهارت است: 1 بداند که لباس یا بدن یا وسائل او نجس شده است. 2 استفاده از آن وسائل مشروط به طهارت باشد. 3 احتمال اینکه او بدن و لباس و وسائل را تطهیر کرده، وجود داشته باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چیزی را که عاریه کرده نجس شود، چنان چه صاحبش آن چیز را در کاری که شرط آن پاکی و طهارت واقعی است استعمال می کند مثل وضو و غسل، احتیاط واجب آن است که نجس شدن آن را به او بگوید. و اگر در کاری که شرط آن طهارت ظاهری است استعمال می کند مثل لباس نمازگزار، گفتن به او واجب نیست اگر چه مطابق با احتیاط است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] افراد وسواسی نباید به علم و یقین خود در طهارت و نجاست توجه کنند، بلکه باید ببینند افراد معمولی درچه مورد یقین به طهارت یانجاست پیدا می کنند و به همان ترتیب عمل کنندوبرای ترک وسواس،بهترین راه، بی اعتنایی است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 46 کشیدن سیگار، انواع دخانیات ومواد مخدر مطلقاً حرام است.