راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
آیا فرو دادن و خوردن خلط بینی و سینه که در دهان آمده جایز است؟
خیر.
عنوان سوال:
آیا فرو دادن و
خوردن
خلط
بینی
و
سینه
که در
دهان
آمده جایز است؟
پاسخ:
خیر.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
روزه داری که خلط سینه به فضای دهانش آمده، آن را نگه می دارد تا پس از مدّت کوتاهی به بیرون دهان بریزد. امّا ناگهان بدون اختیار آن را فرو می دهد، آیا روزه اش صحیح است؟
اگر خلطی که از دهان و یا بینی خارج می شود خونی باشد تمام محل تماس با آن خلط نجس است؟
فرو دادن خونی که از لثه خارج می شود جایز است؟ آیا در صورت مستهلک شدن در آب دهان، خوردن آن جایز است؟
موقعی که بینی و دهان انسان خون می افتد، آیا لازم است که داخل بینی و دهان را آب بکشیم یا فقط بیرون آن کافی است؟
اگر بین نماز در دهان روزه دار اخلاط سر و سینه جمع شود، به صورتی که اگر فرو دهد، روزه اش باطل می شود و اگر بخواهد بریزد، باید نماز را قطع کند. وظیفه اش چیست؟
آیا پس از خوردن یا آشامیدن چیزی که نجس است، آب کشیدن دهان واجب است؟
خوردن خونی که به واسطه ی دندان کشیدن وارد دهان می شود، چه حکمی دارد؟
اگر خون لثه با دندان پرشده یا دندان مصنوعی تماس پیدا کند، فرو دادن آب دهان و یا غذاخوردن در این حال، چه حکمی دارد؟
آیا خوردن غذای اهل کتاب جایز است؟
آیا خوردن گوشت پرستو جایز است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] در ماه رمضان و هنگام روزه گرفتن اغلب دچار حساسیت فصلی میشوم و دچار آب ریزش بینی و خلط گلو. آیا فرو بردن خلط گلو و بالا کشیدن آب بینی مبطل روزه است؟ با توجه به این که در بعضی مکانها امکان تمیز کردن یا بیرون ریختن خلط وجود ندارد.
[آیت الله مظاهری] آیا فرو بردن قهری و ناخواسته اخلاط سینه که به فضای دهان رسیده است، روزه را باطل میکند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا فرو بردن عمدی اخلاط سر و سینه جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] اخلاط سر و سینه وقتی وارد محوطه دهان می شود، اگر قهراً فرو داده شود، روزه را باطل می کند؟
[سایر] اگر هنگام خوردن غذا، دهان خونی شود ؛ آیا خوردن لقمهای که در دهان است، جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا فرو بردن خلط گلو باعث بطلان روزه می شود؟
[سایر] سلام، آیا خلط جزو خبائث بوده و فرو بردن آن در صورتیکه به فضای دهان برسد حرام است؟ اگر پاسخ مثبت است، آیا با فرو بردن عمدی خلطی که در حال روزه به دهان آمده (از باب اینکه با حرام افطار کردهایم) کفاره جمع بر ما واجب میشود؟
[سایر] آیا فرو بردن خلط، روزه را باطل می کند؟
[آیت الله مظاهری] اگر در حین خواندن نماز، اخلاط سینه به دهان روزهدار بیاید، چه وظیفهای دارد؟ آیا باید نماز را باطل کند و یا اینکه میتواند آن را فرو برد؟
[آیت الله مظاهری] اگر در حین خواندن نماز، اخلاط سینه به دهان روزهدار بیاید، چه وظیفهای دارد؟ آیا باید نماز را باطل کند و یا اینکه میتواند آن را فرو برد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
جواز فرو بردن اخلاط سر و سینه، در صورتی که در غیر حال روزه امری عادی باشد و به فضای دهان نرسیده باشد، خالی از وجه نیست و اگر به فضای دهان رسید و آن را فرو برد، بنابر احتیاط واجب روزه را باطل میکند.
اگر آب دهان یا بینی یا رطوبت دیگری از حیوان حرامگوشت مانند گربه بر بدن یا لباس نمازگزار باشد، باید در حال نماز از آن اجتناب کرد.
اگر بدن حیوانی و یا منقار مرغی به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس ، آلوده شود ، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود ؛ و همچنین است باطن بدن انسان ، مثل داخل دهان و بینی ، مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود ، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست ، ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود ، باید آن را آب بکشند .
مضمضه کردن، یعنی آب در دهان گردانیدن، برای روزهدار جایز است، حتی اگر برای غیر وضو، مثل خنک شدن باشد، و بهتر است در غیر وضو این کار را انجام ندهد، و مستحب است بعد از مضمضه، سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد، ولی اگر برای غیر وضوی واجب و غیر مداوا مضمضه یا استنشاق کرد، و بدون اختیار آب در حلق او فرو رفت، بنابر احتیاط واجب باید قضای این روزه را بگیرد.
خوردن ماهی زنده، بنابر احوط جایز نیست.
اخلاطی که از بینی یا گلو می آید ، اگر خون داشته باشد ، جایی که خون دارد نجس و بقیه آن پاک است پس اگر به بیرون دهان یا بینی برسد ، مقداری را که انسان یقین دارد جای نجسِ اخلاط به آن رسیده نجس است ؛ و محلی را که شک دارد جای نجس به آن رسیده یا نه، پاک می باشد.
مسواک کردن برای روزهدار، مانند مضمضه جایز و بلکه مستحب است، ولی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره در دهان وارد کند، نگذارد آب آن داخل حلق شود، ولی اگر آب مسواک بهقدری کم باشد که در آب دهان مستهلک میشود، مانعی ندارد.
خوابیدن در مسجد، اگر انسان ناچار نباشد، و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد در مسجد مکروه است؛ و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند و در هر صورت باید از کارهایی که با احترام مسجد منافات دارد یا مزاحم نمازگزاران است، اجتناب کند؛ ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
اگر موقعی که مشغول غذا خوردن است، بفهمد صبح شده، باید لقمه را از دهان بیرون آورد و چنانچه عمداً فرود برد روزهاش باطل است و به دستوری که بعداً گفته خواهد شد کفّاره هم بر او واجب میشود.
اگر از بواسیری که دانههای آن بیرون نباشد یا زخمی که توی دهان و بینی و مانند اینها است، خونی به بدن یا لباس برسد، بنابر اظهر نمیتواند با آن نماز بخواند، مگر اینکه عرفاً مضطر و مجبور باشد با همین بدن یا لباس نماز بخواند یا برای شخص او آب کشیدن یا تعویض آنها مشکل و سخت باشد. و اما خون بواسیری که دانههای آن بیرون است و یا اینکه در داخل بوده، ولی مثل بواسیری که در بیرون است بدن یا لباسش را نجس میکند، بدون اشکال نماز خواندن با آن جایز است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست. و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن؛ از لای دندان بیرون می آید؛ اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست، و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده است ، حرام نیست . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون میآید ، اشکال ندارد .
[آیت الله شبیری زنجانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که در موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اشکال ندارد.
[امام خمینی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده، حرام نیست. و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهان آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که هنگام خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهان نیامده حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده است از فرو بردن آن در صورت توجّه و التفات اجتناب شود . و نیز فرو بردن غذائی که موقع خلال کردن ، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفّر نباشد اشکال ندارد . خوردن چیزی که برای انسان ضرردارد حرام است ولی اگر ضرر کم باشد که عقلاء به آن اعتنا نکنند ، حرام نیست .
[آیت الله فاضل لنکرانی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در فضای دهن نیامده باشد حرام نیست ولی اخلاط بینی و سینه که در فضای دهن وارد شده احتیاط واجب ترک فرو بردن آنست و فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون می آید اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
[آیت الله بروجردی] فرو بردن آب بینی و خلط سینه که در دهن آمده حرام نیست و نیز فرو بردن غذایی که موقع خلال کردن، از لای دندان بیرون میآید، اگر طبیعت انسان از آن متنفر نباشد اشکال ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . فرو بردن اخلاط سر و سینه، تا به فضای دهان نرسیده اشکال ندارد، ولی اگر داخل فضای دهان شود، احتیاط واجب آن است که آن را فرو نبرد.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
دهان
دهان:از اعضاى بدن است .به اوّلین قسمت دستگاه گوارش؛ شامل لب ها، زبان، دندان ها و غدد بزاقى، دهان گویند.
سینه
سینه در دو معنای بخش بالایى تنه و پستان به کار میرود که از آن به معناى نخست در بابهاى طهارت، صلات، حدود و دیات سخن گفتهاند.
بینی
بينى عضو داراى حسّ بويايى است که از آن در بابهاى طهارت، صلات، قصاص و دیات سخن رفته است.
خلط
به ترشحات مخاطی خارج شده از راه دهان ، خلط می گویند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*