افرادی که اسمشان (عبداللّه) و (حبیب اللّه) و... است، اگر بدون وضو آن را بنویسند و مس کنند، چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی و نوری: مس اسم (اللّه) بدون وضو جایز نیست ؛ هر چند جزئی از اسم مرکب باشد. امام، استفتاءات، ج 1، وضو، س 82 ؛ نوری، استفتاءات، ج 1، س 53 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 152 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 54 و دفتر: بهجت. آیات عظام تبریزی، سیستانی و فاضل: اشکال ندارد ؛ هر چند بهتر است که مس نکنند. فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 184 ؛ تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 990 و دفتر: سیستانی. آیات عظام مکارم و وحید: بنابر احتیاط واجب، مس اسم (اللّه) بدون وضو جایز نیست ؛ هر چند جزئی از اسم مرکب باشد. دفتر: مکارم و وحید. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 102/500016)
افرادی که اسمشان (عبداللّه) و (حبیب اللّه) و... است، اگر بدون وضو آن را بنویسند و مس کنند، چه حکمی دارد؟
افرادی که اسمشان (عبداللّه) و (حبیب اللّه) و... است، اگر بدون وضو آن را بنویسند و مس کنند، چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی و نوری: مس اسم (اللّه) بدون وضو جایز نیست ؛ هر چند جزئی از اسم مرکب باشد. امام، استفتاءات، ج 1، وضو، س 82 ؛ نوری، استفتاءات، ج 1، س 53 ؛ خامنهای، اجوبة الاستفتاءات، س 152 ؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 54 و دفتر: بهجت.
آیات عظام تبریزی، سیستانی و فاضل: اشکال ندارد ؛ هر چند بهتر است که مس نکنند. فاضل، جامعالمسائل، ج 1، س 184 ؛ تبریزی، صراط النجاة، ج 5، س 990 و دفتر: سیستانی.
آیات عظام مکارم و وحید: بنابر احتیاط واجب، مس اسم (اللّه) بدون وضو جایز نیست ؛ هر چند جزئی از اسم مرکب باشد. دفتر: مکارم و وحید. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 102/500016)
- [سایر] افرادی که اسمشان (عبدالله) و (حبیبالله) و... است، اگر بدون وضو آن را بنویسند و مس کنند، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا افرادی که اسمشان عبداللّه، حبیباللّه،...اگر بدون وضوء آنرا بنویسند و یا مسح کنند چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] مس کلمه عبداللّه و حبیب اللّه بدون وضو چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا اسم مشتمل بر کلمه (الله) مانند عبدالله و حبیب الله و امثال آن را می توان بدون وضو مسّ کرد و همچنین برای زنانی که وضو ندارند و گردنبندی که روی آن کلمه مبارکه الله نقش بسته به گردن می آویزند و گاهی لفظ الله روی بدنشان قرار می گیرد چگونه است؟ و نیز اسم پیامبران و ائمه (علیهم السلام) چطور؟
- [آیت الله خوئی] مس بدون وضو اسماء و القاب مثل (عبداللََّه) و (خداداد) و (خداقلی) و آقای (خدایی) و آقای (الهی) جایز است یا نه؟
- [سایر] چرا عبدالله جعفر، امام حسین را در سفر به کربلا همراهی نکرد؟ 1. دلیل نابینا بودن عبدالله صحیح نمی باشد؛ چون روایت است که وقتی کاروان کربلا بر می گردند عبدالله حضرت زینب را نمی شناسد و می بیند چقدر خانم شکسته شدند. 2. کهولت سن هم نمی تواند دلیل دیگر باشد؛ چون حبیب و عوسجه و انس هم پیر بودند و امام سجاد مریض بودند، ولی رفتند. 3. از همه اینها گذشته، امان خواهی عبدالله از بنی امیه جهت ممانعت و نگهداری حضرت از قیام. آیا انسان به مقام عبدالله شک نمی کند؟!
- [سایر] محمد بن عبدالله نفس زکیّه کیست؟
- [آیت الله سبحانی] اگر اسم شخصی، عبدالله باشد آیا بدون وضو می توان به این اسم دست زد؟
- [سایر] قتل نفس زکیه به عنوان نشانههای ظهور امام زمان(عج)؛ به چه معناست؟ آیا (نفس زکیه) نام مستعار است و معنای دیگری دارد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا جایز است به صرف احتمال مسّ لفظ جلاله (الله) توسط افراد بدون وضو، از نوشتن آن خودداری نموده و یا بصورت (ا...) نوشته شود؟
- [آیت الله سبحانی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد، مس نماید. و مسّ اسم مبارک پیغمبر و امامان و حضرت زهرا(علیهم السلام)هم اگر هتک حرمت و بی احترامی باشد حرام است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید و احتیاط واجب آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله بهجت] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را، به هر زبانی که نوشته شده باشد، مس نماید. و احتیاط واجب آن است که اسم پیغمبر صلیاللهعلیهوآله و امام علیهالسلام و حضرت زهرا علیهاالسلام را هم مس ننماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که وضو ندارد بنا بر احتیاط حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد؛ مس نماید. و بهتر آن است که اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (ع) را هم مس ننماید.
- [امام خمینی] کسی که وضو ندارد، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید. و همچنین است بنابر احتیاط واجب مس اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا علیهمالسلام.
- [آیت الله بهجت] مس میت اجمالاً ناقض وضو میباشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . غسل مس میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند ولی کسی که غسل مس میت کرده اگر بخواهد نماز بخواند. باید اگر وضو نداشته وضو هم بگیرد و اگر وضو داشته چون باطل شدن وضو به مس میت محل تأمل است بنابر احتیاط وضو هم بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول اللّه صلیاللهعلیهوآلهوسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند . و نیز بهتر است هر وقت آن حضرت را یاد میکنند صلوات بفرستند .
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که وضو ندارد ، حرام است اسم خداوند متعال را به هر زبانی نوشته شده باشد مس نماید . و مس اسم مبارک پیغمبر و امام و حضرت زهرا (علیهم السلام ) هم اگر هتک و بی احترامی باشد ، حرام است . و بنابر احتیاط مستحب چنانچه بی احترامی هم نباشد ، مّس ننماید .
- [آیت الله وحید خراسانی] موقع نوشتن اسم مبارک حضرت رسول صلی الله علیه واله وسلم مستحب است صلوات را هم بنویسند و نیز بهتر است هر وقت ان حضرت را یاد می کنند صلوات بفرستند