وذی، مذی و ودی را توضیح دهید؟
وذی، مذی و ودی را توضیح دهید؟ همه مراجع: (مذی) به آبی گویند که گاه بعد از ملاعبه و بازی کردن از انسان بیرون می‌آید. (وذی) به آبی گویند که گاه بعد از منی بیرون می‌آید. (ودی) به آبی گویند که گاه بعد از بول بیرون می‌آید و کمی سفید و چسبنده است. همه این آب‌ها در صورتی که مجرا آلوده به بول و منی نباشد، پاک است. توضیح المسائل مراجع، م 73 و 348 ؛ العروة الوثقی، ج 1، مستحبات غسل الجنابه، م 2 و 3 ؛ نوری، توضیح المسائل، م 349 و 73 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 74 و 354 و دفتر: خامنه‌ای. تبصره. فایده استبرا از بول این است که اگر آب مشکوکی بعد از آن خارج شود، پاک است و وضو را هم باطل نمی‌کند ؛ اما اگر استبرا نکرده، باید وضو را اعاده کند و محل را بشوید. فایده استبرا از منی این است که اگر رطوبت مشکوکی از او خارج شود و نداند منی است یا یکی از آب‌های پاک، غسل ندارد و اگر استبرا نکند و احتمال دهد ذرات منی در مجرا باقی بوده و همراه بول یا رطوبت دیگری خارج شده، باید دوباره غسل کند. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 63/500016)
عنوان سوال:

وذی، مذی و ودی را توضیح دهید؟


پاسخ:

وذی، مذی و ودی را توضیح دهید؟

همه مراجع: (مذی) به آبی گویند که گاه بعد از ملاعبه و بازی کردن از انسان بیرون می‌آید.
(وذی) به آبی گویند که گاه بعد از منی بیرون می‌آید.
(ودی) به آبی گویند که گاه بعد از بول بیرون می‌آید و کمی سفید و چسبنده است.
همه این آب‌ها در صورتی که مجرا آلوده به بول و منی نباشد، پاک است. توضیح المسائل مراجع، م 73 و 348 ؛ العروة الوثقی، ج 1، مستحبات غسل الجنابه، م 2 و 3 ؛ نوری، توضیح المسائل، م 349 و 73 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 74 و 354 و دفتر: خامنه‌ای.
تبصره. فایده استبرا از بول این است که اگر آب مشکوکی بعد از آن خارج شود، پاک است و وضو را هم باطل نمی‌کند ؛ اما اگر استبرا نکرده، باید وضو را اعاده کند و محل را بشوید. فایده استبرا از منی این است که اگر رطوبت مشکوکی از او خارج شود و نداند منی است یا یکی از آب‌های پاک، غسل ندارد و اگر استبرا نکند و احتمال دهد ذرات منی در مجرا باقی بوده و همراه بول یا رطوبت دیگری خارج شده، باید دوباره غسل کند. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 63/500016)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین