اگر زن احتمال بدهد که وسط یا پایان وقت حائض میشود، آیا باید نماز را اول وقت بخواند؟ آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیحالمسائل، م 476 و 477 و دفتر: بهجت و خامنهای. آیةاللَّه تبریزی: اگر بداند یا احتمال دهد که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 آیات عظام سیستانی و وحید: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر در حد احتمال باشد، بنابر احتیاط واجب باید نماز را فوری بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیحالمسائل، م 476 و 477. آیةاللَّه مکارم: اگر بداند یا گمان داشته باشد که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 105/500032)
اگر زن احتمال بدهد که وسط یا پایان وقت حائض میشود، آیا باید نماز را اول وقت بخواند؟
آیات عظام امام، بهجت، خامنهای، صافی، فاضل و نوری: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیحالمسائل، م 476 و 477 و دفتر: بهجت و خامنهای.
آیةاللَّه تبریزی: اگر بداند یا احتمال دهد که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471
آیات عظام سیستانی و وحید: اگر بداند که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر در حد احتمال باشد، بنابر احتیاط واجب باید نماز را فوری بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 و وحید، توضیحالمسائل، م 476 و 477.
آیةاللَّه مکارم: اگر بداند یا گمان داشته باشد که نماز را به تأخیر اندازد حائض میشود، باید فوری نماز را بخواند و اگر نخواند و از اول وقت به اندازه انجام واجبات یک نماز بگذرد و سپس حائض شود، باید آن نماز را قضا کند. توضیحالمسائل مراجع، م 470 و 471 (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 105/500032)
- [آیت الله بهجت] زن حائض می تواند نماز میّت بخواند؟
- [سایر] اگر وقت نماز داخل شود آنگاه زن قبل از خواندن نماز حائض شود، تکلیفش چیست؟
- [سایر] آیا زن حائض میتواند به انگیزه یاد دادن نماز به فرزند خود، نماز صوری بخواند؟
- [آیت الله بهجت] زن حائض که می خواهد غسل حیض کند چه وقت باید وضو بگیرد؟
- [سایر] آیا زن حائض پس از پاک شدن، باید تمام لباسهای زمان قاعدگی را بشوید یا اینکه میتواند با همان لباسها نماز بخواند؟
- [سایر] اگر زن حائض از دبر با مرد خود نزدیکی کند، می تواند با تیمم قرآن بخواند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا زن در حمّام میتواند برهنه نماز بخواند البتّه با فرض این که وقت ضیق است؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مادری برای نماز اول وقت آماده شده است و فرزند او احتیاج به شیر داشته باشد، آیا نماز اول وقت بخواند یاباید به فرزند شیر بدهد؟
- [آیت الله بهجت] وقت اقامه ی نماز عید از کی شروع می شود و در چه زمانی وقت آن به پایان می رسد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا بیمار یا زن حائض می تواند بلافاصله نایب بگیرد و محل شود. یا باید تا آخر وقت صبر کند؟
- [آیت الله مظاهری] اگر انسان احتمال بدهد که تاآخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند نمیتواند اوّل وقت نماز را نشسته بخواند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند یا احتمال دهد که اگر نماز را تاخیر بیندازد حائض می شود؛ باید فورا نماز بخواند.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگز زن حائض شک کند که برای نماز وقت دارد یا نه، باید نمازش را بخواند.
- [آیت الله بروجردی] اگر زن حائض شک کند که برای نماز وقت دارد یا نه، باید نمازش را بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] هر گاه وقت نماز داخل شود و بداند و یا احتمال دهد که اگر نماز را تاخیر بیندازد حائض می شود ، باید فوراً نماز بخواند .
- [آیت الله خوئی] هرگاه وقت نماز داخل شود و بداند یا احتمال دهد که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود، باید فوراً نماز بخواند.
- [آیت الله سیستانی] هر گاه وقت نماز داخل شود ، و بداند که اگر نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود ، باید فوراً نماز بخواند ، و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر احتمال دهد که چنانچه نماز را تأخیر بیندازد حائض میشود .
- [امام خمینی] اگر انسان احتمال بدهد که تا آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند میتواند اول وقت نماز بخواند اگرچه احتیاط آن است که نماز را تأخیر بیندازد.
- [آیت الله مظاهری] اگر زن حائض بعد از پاک شدن شک کند که برای نماز وقت دارد یا نه، باید نمازش را بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر زن حائض بعد از پاک شدن ، شک کند که برای نماز وقت دارد یا نه ، باید نمازش را بخواند .