انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می کند؟ آیات عظام امام، خامنه ای و فاضل: هر کاری که مبطل روزه است و نیز تماس و آمیزش (هرچند در شب باشد)، اعتکاف را باطل میسازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن سایر محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است امام و فاضل، تعلیقات علی العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 و دفتر: خامنه ای.. آیات عظام بهجت و صافی: هر کاری که مبطل روزه است و نیز آمیزش (هرچند در شب باشد) اعتکاف را باطل می سازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است صافی، هدایةالعباد، ج 1، م 1423 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 1210.. آیة اللَّه تبریزی: هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را نیز باطل می سازد؛ ولی انجام دادن محرمات اعتکاف - به جز آمیزش - مبطل اعتکاف نیست تبریزی، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080.. آیات عظام سیستانی، مکارم، نوری و وحید: انجام دادن محرمات اعتکاف و هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را باطل می سازد نوری و مکارم، تعلیقات علی العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 ؛ سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080 (احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد: 56/500034)
انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می کند؟
آیات عظام امام، خامنه ای و فاضل: هر کاری که مبطل روزه است و نیز تماس و آمیزش (هرچند در شب باشد)، اعتکاف را باطل میسازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن سایر محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است امام و فاضل، تعلیقات علی العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 و دفتر: خامنه ای..
آیات عظام بهجت و صافی: هر کاری که مبطل روزه است و نیز آمیزش (هرچند در شب باشد) اعتکاف را باطل می سازد و بنابر احتیاط واجب، انجام دادن محرمات اعتکاف نیز مبطل اعتکاف است صافی، هدایةالعباد، ج 1، م 1423 و بهجت، وسیلة النجاة، ج 1، م 1210..
آیة اللَّه تبریزی: هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را نیز باطل می سازد؛ ولی انجام دادن محرمات اعتکاف - به جز آمیزش - مبطل اعتکاف نیست تبریزی، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080..
آیات عظام سیستانی، مکارم، نوری و وحید: انجام دادن محرمات اعتکاف و هر کاری که مبطل روزه است، اعتکاف را باطل می سازد نوری و مکارم، تعلیقات علی العروة، ج 2، احکام الاعتکاف م 3 ؛ سیستانی و وحید، منهاج الصالحین، الاعتکاف، م 1080 (احکام اعتکاف، سیدمجتبی حسینی، کد: 56/500034)
- [سایر] انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می کند؟
- [سایر] کسی که نمی تواند در اعتکاف شرکت کند با چه کارهایی می تواند ثوابش را کسب کند؟
- [سایر] در هنگام اعتکاف اگر در جمع معتکفین غیبت شخصی شود آیا اعتکاف باطل می شود؟
- [آیت الله سیستانی] خارج شدن از محل اعتکاف یا باطل کردن اعتکاف برای کسی که به نیت رجاء در مسجدی اعتکاف کرده چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر مباحثه علمی در حال اعتکاف به جرّ و بحث منجر شود، آیا موجب باطل شدن اعتکاف است؟
- [آیت الله مظاهری] آیا اگر معتکف در روز سوم اعتکاف جهت انجام غسل مستحبی از مسجد خارج شود، اعتکاف او باطل است؟
- [آیت الله مظاهری] اگر به علتی روزه کسی باطل شود، آیا اعتکاف او هم باطل میشود؟
- [آیت الله بهجت] آیا اگر روزه کسی باطل شود، اعتکاف او نیز باطل می گردد؟
- [آیت الله نوری همدانی] کدامیک از محرّمات اعتکاف، باطل کننده آن نیز میباشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] کدامیک از محرمات اعتکاف، باطل کننده آن نیز میباشد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] تمام کارهایی که وضو را باطل می کند تیمم بدل از وضو را هم باطل می کند و تمام کارهایی که غسل را باطل می کند تیمم بدل از غسل را هم باطل می نماید.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه در حال اعتکاف به خرید و فروش بپردازد، معامله او درست و اعتکاف او باطل است.
- [آیت الله سبحانی] هرگاه برای انجام کار لازمی مسجد را ترک گفت، و ناخواسته آن قدر طول کشید که صورت اعتکاف به هم خورد، اعتکاف او باطل می شود.
- [آیت الله سیستانی] - جماع و آمیزش با همسر در حال اعتکاف جایز نیست هرچند موجب انزال و خروج منی نشود، و ارتکاب عمدی آن اعتکاف را باطل میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مواردی که مستحب است انسان از کارهایی که روزه را باطل میکند خودداری نماید
- [آیت الله خوئی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب میباشد ترک کند، نمازش باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر به خاطر ضرورتی ناچار گردد که از مسجد خارج شود و به قدری طول بکشد که صورت اعتکاف به هم بخورد، اعتکاف او باطل میشود.
- [آیت الله سیستانی] - اگر شخص معتکف به وسیله ارتکاب یکی از مُفسداتی که در مسائل پیش بیان شد، اعتکافش را باطل کند، پس اگر اعتکاف واجبِ معین باشد، بنا بر احتیاط واجب باید اعتکاف را قضاء کند، و اگر اعتکاف واجبِ غیر معین باشد مثل آنکه اعتکاف را بدون آنکه در وقت معیّنی باشد نذر کند، واجب است که اعتکاف را دوباره از سر گیرد، و اگر در اعتکاف مستحب باشد و بعد از اتمام روز دوّم اعتکاف را باطل کند، بنا بر احتیاط وجوبی اعتکاف را قضاء کند و اگر قبل از اتمام روز دوم، اعتکاف مستحب را باطل کند، چیزی بر عهده او نیست و قضاء ندارد. دهم: معتکف در مکان اعتکاف باقی بماند و از آن خارج نشود مگر در مواردی که خروج شرعاً جایز است.
- [آیت الله سیستانی] اگر مستحاضه یکی از کارهائی را که بر او واجب میباشد ترک کند ، نمازش باطل است .
- [آیت الله سبحانی] هر چیزی که روزه را باطل می کند، مایه بطلان اعتکاف می شود، به شرط این که در روز انجام بگیرد، زیرا روزه یکی از ارکان اعتکاف است. و بطلان روزه، مایه باطل شدن اعتکاف می شود، ولی برخی از چیزها مطلقاً مایه بطلان اعتکاف است، مانند جماع و معاشرت های جنسی با زن و بوسیدن و دست دادن. و احتیاط آن است که اگر در اعتکاف خرید و فروش غیر ضروری انجام داد و یا بوی خوش به کاربرد اعتکاف خود را به پایان برساند و اگر واجب بود، قضا کند. هرگاه یکی از محرمات ، از فرد معتکف از روی سهو سر زد، اعتکاف او صحیح است، ولی اگر سهواً با همسر خود نزدیکی کرد، اعتکاف او باطل می شود، و اگر اعتکاف واجب بوده، باید قضا کند، و اگر مستحب بود، آن را به پایان برساند.