راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب میباشد ترک کند، نمازش باطل است.
عنوان مسئله:
اگر
مستحاضه
یکی از کارهایی را که بر او واجب میباشد
ترک
کند، نمازش باطل است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
افرادی هستند که دو یا سه سال در جایی به عنوان درس خواندن یا غیر درس میمانند بفرمائید کدام قسم از آنها در حکم وطن میباشد و نمازش تمام است؟
چیست حکم کسی که ترک کند یک امر احتیاط وجوبی را یا واجب بود بر او اتیان به آن علی الاحوط، و نیاورد؟
اگر مأمومی که در نماز جهریه به امام اقتدا کرده نمازش فرادیََ شود آیا قرائتش را واجب است بلند بخواند یا آهسته؟
نظر مبارک راجع به تحصیل علم و اجتهاد مرقوم فرمائید که آیا اگر کسی مثلاً به وسیله نماز و روزه استیجاری میتواند استرزاق نماید و طلب علم و اجتهاد نماید، آیا تحصیل علم بر او واجب میباشد یا خیر؟ و دیگر آنکه اگر پدر و مادری مخالفند با تحصیل برای فرزند خودشان شخصاً، آیا در این صورت امر آنان مطاع میباشد یا نه؟
منزل مسکونی یا چیزهای دیگری که از مؤونه میباشد، اگر بعد از استفادهء از آنها، فروخته شوند و حال آنکه هنوز احتیاج به آنها باقی است بفرمائید اگر سال بر آن وجوه گذشت، تخمیسش واجب است یا نه؟
اگر شخصی نذر کند که در طول عمرش نماز شب را ترک نکند، و پس از مدتی از نذرش دید این نذر او را در مشقت یا بعضی اوقات در حرج میاندازد، میخواهد این نذر را باطل کند چه باید بکند؟
شخصی در زمان مرجع تقلیدی که در قسمت ارث زوجه از زوج از زمینهای زراعتی و باغ احتیاط واجب داشتند که مصالحه شود با زوجه، فوت نموده است و ما ترک او تا به حال تقسیم نشده. بفرمائید حق زوجه را نسبت به زمینهای زوج متوفی حین الفوت منظور نمایند که مصالحه شود، یا زمان فعلی که محروم باشد؟
اگر حاج تمتع، ترک نماید تصدق به ثلث هدی یا هبه آن را آیا ضامن است هدی دیگری را با قیمت آن را و آیا جایز است برای او بعد از رجوع از حج تقلید نماید از مجتهد دیگری که قائل است به عدم وجوب تصدق و هبه؟
در ایران رسم است که غیر از مهر، شیر بها و طلا قرار میدهند آیا این دو جزء مهر میباشد و دادن آنها واجب است یا نه؟ و در صورتی که جزء مهر نباشد در موقع خواندن عقد ذکر آنها به عنوان ضمیمه و یا شرط لازم است یا نه، و اگر لازم نباشد اگر گفته شود لطمه به عقد میزند یا نه؟
زیدی به قصد ازدواج میباشد و لوازمات خانه در یک سال نمیتواند تهیه نماید، و دو فرش خریداری نموده که فعلاً استفاده نمیکند، تا بقیه لوازمات خانه را گرفته و بعداً ازدواج نماید و خانه هم ندارد، مقتضی است بفرمائید اخراج خمس از این دو فرش که خریداری نموده و بقیه لوازمات از هر قبیل که سال بگذرد واجب است یا نه؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اگر زن مستحاضه (استحاضه کثیره یا متوسطه)، برای نماز غسل نکند و تنها وضو بگیرد؛ آیا نمازش باطل است؟
[سایر] اگر بر زن مستحاضه نماز آیات واجب شود، آیا میتواند به همان کارهایی که برای نماز یومیه انجام داده، اکتفا کند؟
[سایر] آیا کارهایی که برای حائض حرام است، برای زن مستحاضه نیز حرام است؟
[آیت الله بهجت] زن مستحاضه با این که می توانسته خود را وارسی کند اگر پیش از آن که خود را وارسی کند، مشغول نماز شود آیا نمازش باطل است؟
[سایر] آیا زن مستحاضه میتواند نماز قضا بخواند؟ آیا برای انجام آن باید کارهایی را که برای نماز ادا لازم شده، انجام دهد؟
[آیت الله بهجت] مستحاضه ای که برای صحت روزه تحفظ نماید، اگر آن را ترک کند آیا باید روزه هایش را قضا نماید؟
[سایر] انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می کند؟
[سایر] انجام دادن چه کارهایی، اعتکاف را باطل می کند؟
[سایر] مستحاضه کثیره یا متوسطه آیا میتواند قبل از وقت غسل کند و با آن نمازش را بخواند؟
[سایر] آیا پوشاندن برجستگیهای بدن هنگام نماز در برابر نامحرم واجب است؟ اگر نپوشاند؛ آیا نمازش باطل میشود؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زن مستحاضه بخواهد نمازی را که قضای آن مضیق شده بخواند، باید برای هر نماز، کارهائی را که برای نماز ادا بر او واجب است بهجا آورد.
کسی که از روی تقصیر نمیداند با بدن و لباس نجس نماز باطل است، اگر با بدن یا لباس نجس نماز بخواند، نمازش باطل میباشد.
دو سجده روی هم یک رکن است، که اگر کسی در نماز واجب عمداً یا از روی فراموشی در یک رکعت هر دو را ترک کند یا دو سجده دیگر به آنها اضافه نماید، نمازش باطل است.
زنی که عادت حیضش کمتر از ده روز است، اگر بیشتر از روزهای عادتش خون نفاس ببیند، باید به اندازة روزهای عادت خود نفاس قرار دهد، و بعد از آن واجب است یک روز عبادت را ترک نماید، و بعد جائز است احکام مستحاضه را جاری یا عبادت را تا ده روز ترک نماید، و اگر خون از ده روز بگذرد، باید روزهای بعد از عادت تا روز دهم را هم استحاضه قرار دهد، و عبادتهائی را که در آن روزها بهجا نیاورده قضا نماید، مثلًا زنی که عادت او شش روز بوده اگر بیشتر از شش روز خون ببیند، باید شش روز را نفاس قرار دهد و روز هفتم نیز عبادت را ترک کند و در روز هشتم و نهم و دهم مخیر است بین عبادت را ترک کند یا کارهای استحاضه را بهجا آورد، و اگر بیشتر از ده روز خون دید، از روز بعد از عبادت او استحاضه میباشد.
اگر روزهدار سهواً یکی از کارهایی که روزه را باطل میکند انجام دهد و به خیال این که روزهاش باطل شده، عمداً دوباره یکی از آنها را بهجا آورد، روز او باطل میشود.
اگر زن در بین نماز حائض شود، نمازش باطل است.
اگر فراموش کند که مسافر است، یا فراموش کند که روز مسافر باطل میباشد و در سفر روزه بگیرد، روز او باطل است.
اگر برای آن که کار واجبی را ترک کند مسافرت نماید چه غرض دیگری در سفر داشته باشد یا نه نمازش تمام است، پس کسی که بدهکار است اگر بتواند بدهی خود را بدهد و طلبکار هم مطالبه کند، چنانچه در سفر نتواند بدهی خود را بدهد، و برای فرار از دادن قرض مسافرت نماید، باید نماز را تمام بخواند، ولی اگر سفرش برای کار دیگری است اگرچه در سفر ترک واجب نیز بنماید، باید نماز را شکسته بخواند.
اگر غیر از روزه ماه رمضان روزه معین دیگری بر انسان واجب باشد، مثلًا نذر کرده باشد که روز معینی را روزه بگیرد، چنانچه عمداً تا اذان صبح نیت نکند، روزهاش باطل است، و اگر نداند که روزه آن روز بر او واجب است، یا فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، چنانچه کاری که روزه را باطل میکند انجام نداده باشد، و نیت کند روز او صحیح و گرنه باطل میباشد.
اگر در بین نماز به قدری ساکت بماند که نگویند نماز میخواند نمازش باطل میشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اگر مستحاضه یکی از کارهائی را که بر او واجب میباشد، حتّی عوض کردن پنبه را ترک کند نمازش باطل است.
[آیت الله بروجردی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب میباشد، حتی عوض کردن پنبه را ترک کند، نمازش باطل است.
[آیت الله اردبیلی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که برای او واجب میباشد (حتّی مانند عوض کردن پنبه) ترک کند، نمازش باطل است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مستحاضه یکی از کارهائی را که بر او واجب می باشد ترک کند؛ نمازش باطل است.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد ترک کند نمازش باطل است
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند، نمازش باطل است.
[آیت الله سبحانی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند نمازش باطل است.
[آیت الله نوری همدانی] اگر مستحاضه یکی از کارهائی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند ، نمازش باطل است .
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مستحاضه، یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند، نمازش باطل است.
[امام خمینی] اگر مستحاضه یکی از کارهایی را که بر او واجب می باشد حتی عوض کردن پنبه را ترک کند، نمازش باطل است.
مستحاضه
زني که خون استحاضه ميبيند.
ترک
ترک یعنی انجام ندادن، مقابل فعل است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*