فلسفه و فواید پرداخت فطره چیست؟ (زکات فطره) به اتفاق شیعه و سنی، واجب است و در متون دینی برای آن، فلسفه و فواید متعددی برشمرده است که مهم ترین آنها عبارت است از: 1. زکات فطره مکمل و تمام کننده روزه است؛ همان گونه که درود و صلوات بر پیامبر اسلامصلی الله علیه وآله مکمل و تمام کننده نماز است.من لایحضره الفقیه، ج2، باب الفطرة، ص 183. 2. باعث قبولی روزه ماه مبارک رمضان میگردد.همان، ص 183. 3. موجب حفظ انسان از مرگ در آن سال میشود.کافی، ج 4، باب الفطره، ص 174. 4. باعث سلامتی جسم و پاکسازی روح از رزایل اخلاقی است.در روایتی در تفسیر آیه شریفه (قد افلح من زکیها) آمده است: منظور از تزکیه زکات فطره است. مستدرک وسائل الشیعه، ج 7، ابواب زکاة الفطره، ص 137. 5. مکمل و تمام کننده زکات مال استی.وسائل الشیعه، ج 9، ابواب زکاة الفطره، ص 318. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 178/500017)
فلسفه و فواید پرداخت فطره چیست؟
فلسفه و فواید پرداخت فطره چیست؟
(زکات فطره) به اتفاق شیعه و سنی، واجب است و در متون دینی برای آن، فلسفه و فواید متعددی برشمرده است که مهم ترین آنها عبارت است از:
1. زکات فطره مکمل و تمام کننده روزه است؛ همان گونه که درود و صلوات بر پیامبر اسلامصلی الله علیه وآله مکمل و تمام کننده نماز است.من لایحضره الفقیه، ج2، باب الفطرة، ص 183.
2. باعث قبولی روزه ماه مبارک رمضان میگردد.همان، ص 183.
3. موجب حفظ انسان از مرگ در آن سال میشود.کافی، ج 4، باب الفطره، ص 174.
4. باعث سلامتی جسم و پاکسازی روح از رزایل اخلاقی است.در روایتی در تفسیر آیه شریفه (قد افلح من زکیها) آمده است: منظور از تزکیه زکات فطره است. مستدرک وسائل الشیعه، ج 7، ابواب زکاة الفطره، ص 137.
5. مکمل و تمام کننده زکات مال استی.وسائل الشیعه، ج 9، ابواب زکاة الفطره، ص 318. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 178/500017)
- [سایر] فلسفه و فواید پرداخت فطره چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید تیمم چیست؟
- [سایر] فلسفه پرداخت زکات فطریه و دلایل وجوب آن چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید تیمم چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید نماز جماعت در چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید تقسیمبندی قرآن به سورهها چیست؟
- [سایر] فلسفه و فواید غسل جنابت را بیان کنید؟
- [سایر] معنای فطره و فواید پرداخت آن را توضیح دهید؟
- [سایر] پرسش 86 . فلسفه و فواید غسل جنابت را بیان کنید؟<BR>
- [سایر] ماهیت و فلسفه مصحف فاطمه سلام الله علیها چیست؟ و فواید این مصحف برای ما چگونه است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی بعد از غروب شب عید فطر بمیرد، باید فطره او و عیالاتش را از مال او بدهند، ولی اگر پیش از غروب بمیرد، واجب نیست فطره او و عیالاتش را از مال او بدهند، همچنین اگر یکی از عیالات انسان بعد از غروب شب عید فطر بمیرد پرداخت فطره او بر انسان واجب است، ولی اگر پیش از غروب بمیرد، لازم نیست فطره او را بپردازند.
- [آیت الله وحید خراسانی] بانکها بر دو نوعند اسلامی و غیر اسلامی بانکهای اسلامی بر سه قسمند بانکهای شخصی بانکهای دولتی بانکهایی که به شرکت دولت و مردم تاسیس می شود و اظهر این است که معاملات مشروعه با بانکهای دولتی و بانکهایی که به شرکت دولت و مردم تاسیس می شود جایز است ولی احتیاط واجب ان است که یک پنجم فواید حاصله ان را به نیت ما فی الذمه به سادات فقیر بدهد و بقیه از منافع حاصل ان سال می باشد که اگر صرف در موونه ان سال نشود خمس ان را باید بپردازد
- [آیت الله وحید خراسانی] فواید چیزی را که گرو می گذارند مال مالک ان است و مراد از مالک در این مسایل اعم از صاحب حق است
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود، ولی اگر از طرف کسی که فطره بر او واجب شده با اجازه او بدهد، کفایت میکند.
- [آیت الله سبحانی] اگر انسان مالی داشته باشد که قیمتش از فطره بیشتر است، چنانچه فطره را ندهد و نیت کند که مقداری از آن مال برای فطره باشد اشکال دارد. مگر این که بخواهد همه را به عنوان فطره به فقیر بدهد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که فطره او بر دیگری واجب است اگر فطره را خودش بدهد، از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمیشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، بعداً باید بدون این که نیت ادا و قضا کند فطره را بدهد.
- [آیت الله مظاهری] اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است، فطره را ندهد و کنار هم نگذارد، باید بعداً به نیّت قضا فطره را بدهد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر کسی که فطره او بر دیگری واجب است خودش فطره را بدهد؛ از کسی که فطره بر او واجب شده ساقط نمی شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر موقعی که دادن زکاه فطره واجب است؛ فطره را ندهد و کنار هم نگذارد؛ بعدا باید بدون اینکه نیت ادا و قضا کند فطره را بدهد.