آیا استفاده از ظرفهای طلا و نقره جایز است؟ آیات عظام امام خمینی، بهجت و خامنهای: نگه داری و بکارگیری آنها در زینت اطاق اشکال ندارد؛ ولی استفادههای دیگر مانند خوردن و آشامیدن از آنها حرام است.امام خمینی و آیت الله بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 226 و دفتر: آیت الله خامنهای. آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر نیز جایز نیست؛ ولی نگه داری و یا بکارگیری آنها در زینت اطاق و مانند آن اشکال ندارد.آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 493 آیت الله وحید: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، هر چند بکارگیری آن در زینت اطاق نیز جایز نیست؛ ولی نگه داری آنها اشکال ندارد.آیت الله وحید، توضیح المسائل، م 234. آیت الله فاضل: نگه داری آنها اشکال ندارد؛ ولی استفادههای دیگر مانند خوردن و آشامیدن و حتی بکارگیری آنها در زینت اطاق حرام است.آیت الله فاضل، توضیح المسائل مراجع، م 226. آیت الله صافی و آیت الله مکارم: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز جایز نیست.آیت الله مکارم، توضیح المسائل مراجع، م 226 و آیت الله صافی، هدایة العباد، ج 1، م 623 و 624. آیت الله نوری: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره و هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز حرام است.آیت الله نوری، توضیح المسائل مراجع، م 226. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
آیا استفاده از ظرفهای طلا و نقره جایز است؟
آیات عظام امام خمینی، بهجت و خامنهای: نگه داری و بکارگیری آنها در زینت اطاق اشکال ندارد؛ ولی استفادههای دیگر مانند خوردن و آشامیدن از آنها حرام است.امام خمینی و آیت الله بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 226 و دفتر: آیت الله خامنهای.
آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر نیز جایز نیست؛ ولی نگه داری و یا بکارگیری آنها در زینت اطاق و مانند آن اشکال ندارد.آیت الله تبریزی و آیت الله سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 493
آیت الله وحید: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، هر چند بکارگیری آن در زینت اطاق نیز جایز نیست؛ ولی نگه داری آنها اشکال ندارد.آیت الله وحید، توضیح المسائل، م 234.
آیت الله فاضل: نگه داری آنها اشکال ندارد؛ ولی استفادههای دیگر مانند خوردن و آشامیدن و حتی بکارگیری آنها در زینت اطاق حرام است.آیت الله فاضل، توضیح المسائل مراجع، م 226.
آیت الله صافی و آیت الله مکارم: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز جایز نیست.آیت الله مکارم، توضیح المسائل مراجع، م 226 و آیت الله صافی، هدایة العباد، ج 1، م 623 و 624.
آیت الله نوری: خوردن و آشامیدن از ظرفهای طلا و نقره و هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز حرام است.آیت الله نوری، توضیح المسائل مراجع، م 226. (احکام ازدواج، سیدمجتبی حسینی، کد: /500021)
- [سایر] آیا استفاده از ظرفهای طلا و نقره جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا مضاربه با غیر از طلا و نقره جایز است؟
- [آیت الله نوری همدانی] با توجه به اینکه ربا در معامله نقدین است زیاده گرفتن در اسکناس آیا جائز است؟
- [آیت الله اردبیلی] آیا طلا و نقره مصنوعی، مورد زکات واقع میشوند؟
- [سایر] زینت مساجد و قبور ائمه با طلا و نقره حرام نیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] آیا زکات نقدین شامل اوراق نقدینه پول هم میشود؟
- [آیت الله بروجردی] آیا خمس و زکات که در نقدین مسکوکین با شرایطش از نصاب و انقضای سال تَعَلُّق میگیرد، در این دوره که اسکناس جای نقدین رواج میباشد خمس و زکات در آن میباشد یا خیر؟
- [سایر] چگونه دستبند طلا و نقره که زینت زنانه محسوب می شود برای مردان بهشتی ذکر شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] خرید و فروش، ساخت و اخذ اجرت جهت ظروف طلا و نقره، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا می توان در جایی که مال عاریه ای طلا و نقره است شرط عدم ضمان نمود آیا چنین شرطی صحیح است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال انها هر چند زینت نمودن اطاق باشد جایز نیست ولی نگاه داشتن انها مانعی ندارد و ساختن ظرف طلا و نقره و اجرت گرفتن بر ان و خرید و فروش انها جایز است مگر برای زینت نمودن که محل اشکال است
- [آیت الله اردبیلی] اگر غذایی را که در ظرف طلا و نقره است به منظور پرهیز از حرام در ظرف دیگری بریزند، این استعمال اشکال ندارد؛ ولی اگر بخواهند در ظرف دوم غذا بخورند، چنانچه خالی کردن ظرف طلا و نقره به این خاطر نباشد که غذا خوردن از ظرف طلا و نقره جایز نیست، این استعمال حرام میباشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] خوردن و اشامیدن از ظرف طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب مطلق استعمال انها هر چند زینت نمودن اطاق باشد جایز نیست ولی نگاه داشتن انها مانعی ندارد و ساختن ظرف طلا و نقره و اجرت گرفتن بر ان و خرید و فروش انها جایز است مگر برای زینت نمودن که محل اشکال است
- [آیت الله علوی گرگانی] خرید و فروش ظرف طلا و نقره و پول و عوضی هم که فروشنده میگیرد جائز است اگرچه احتیاط استحبابی ترک او است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] استعمال کاسه طلا و نقره مانند خوردن و آشامیدن از آنها در حال ناچاری به مقدار ضرورت اشکال ندارد؛ ولی بیشتر از این مقدار جایز نیست.
- [آیت الله مظاهری] خرید و فروش خوشه گندم و جو، به گندم و جو، و خرمای نرسیده به خرمای رسیده جایز نیست. خرید و فروش طلا و نقره:
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوردن و نوشیدن از ظرف (طلا) و (نقره) و استعمال آنها حرام است، بلکه استفاده از آنها برای زینت اتاق و یا هر منظور دیگر نیز جایز نیست (بنابراحتیاط واجب).
- [آیت الله علوی گرگانی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا و نقره و استعمال آنها حرام است و اگر برای زینت اطاق باشد جائز است اگرچه احتیاط استحبابی ترک آن است و همچنین جائز است نگاهداشتن آنها برای ذخیره اگرچه احتیاط مستحب نگاه نداشتن آنها است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] عاریه دادن چیزی که استفاده حلال ندارد مثل آلات لهو و قمار باطل است و اما عاریه دادن چیزی که منفعت حلال دارد مثل عاریه دادن ظرف طلا و نقره به جهت زینت نمودن جایز است.
- [آیت الله سیستانی] عاریه دادن چیزی که استفاده حلال ندارد مثل آلات لهو قمار ، یا ظرف طلا و نقره ، به جهت استعمال در خوردن و آشامیدن بلکه در مطلق استعمالات بنابر احتیاط لازم باطل است ، و امّا عاریه دادن به جهت زینت نمودن ، جایز است .