آیا استفاده از ظرف‌های طلا و نقره جایز است؟
آیا استفاده از ظرف‌های طلا و نقره جایز است؟ آیات عظام امام، بهجت و خامنه‌ای: نگه داری و به کارگیری آنها در زینت اتاق اشکال ندارد ؛ ولی استفاده‌های دیگر از آنها (مانند خوردن و آشامیدن ) حرام است. امام و بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 226 و دفتر: خامنه‌ای. آیات عظام تبریزی و سیستانی: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر نیز جایز نیست ؛ ولی نگه داری و یا به کارگیری آنها در زینت اتاق و مانند آن اشکال ندارد. تبریزی و سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 493. آیات عظام صافی و مکارم: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز جایز نیست. مکارم، توضیح المسائل مراجع، م 226 و صافی، هدایة العباد، ج 1، م 623 و 624. آیةاللَّه فاضل: نگه داری آنها اشکال ندارد ؛ ولی استفاده‌های دیگر مانند خوردن و آشامیدن و حتی به کارگیری آنها در زینت اتاق حرام است. فاضل، توضیح المسائل مراجع، م 226. آیةاللَّه نوری: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره و هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز حرام است. نوری، توضیح المسائل مراجع، م 226. آیةاللَّه وحید: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، هر چند به کارگیری آن در زینت اتاق نیز جایز نیست ؛ ولی نگه داری آنها اشکال ندارد. وحید، توضیح المسائل، م 234. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 557/500016)
عنوان سوال:

آیا استفاده از ظرف‌های طلا و نقره جایز است؟


پاسخ:

آیا استفاده از ظرف‌های طلا و نقره جایز است؟

آیات عظام امام، بهجت و خامنه‌ای: نگه داری و به کارگیری آنها در زینت اتاق اشکال ندارد ؛ ولی استفاده‌های دیگر از آنها (مانند خوردن و آشامیدن ) حرام است. امام و بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 226 و دفتر: خامنه‌ای.
آیات عظام تبریزی و سیستانی: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر نیز جایز نیست ؛ ولی نگه داری و یا به کارگیری آنها در زینت اتاق و مانند آن اشکال ندارد. تبریزی و سیستانی، منهاج الصالحین، ج 1، م 493.
آیات عظام صافی و مکارم: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز جایز نیست. مکارم، توضیح المسائل مراجع، م 226 و صافی، هدایة العباد، ج 1، م 623 و 624.
آیةاللَّه فاضل: نگه داری آنها اشکال ندارد ؛ ولی استفاده‌های دیگر مانند خوردن و آشامیدن و حتی به کارگیری آنها در زینت اتاق حرام است. فاضل، توضیح المسائل مراجع، م 226.
آیةاللَّه نوری: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره و هرگونه استفاده دیگر، حتی نگه داری آنها نیز حرام است. نوری، توضیح المسائل مراجع، م 226.
آیةاللَّه وحید: خوردن و آشامیدن از ظرف‌های طلا و نقره حرام است و بنابر احتیاط واجب، هرگونه استفاده دیگر، هر چند به کارگیری آن در زینت اتاق نیز جایز نیست ؛ ولی نگه داری آنها اشکال ندارد. وحید، توضیح المسائل، م 234. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 557/500016)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین