خانمهایی که دو قلو میزایند، حکم خون نفاسشان چیست؟ به عنوان مثال یک هفته بعد از تولد بچه اول، بچه دوم بدنیا میآید؟ همه مراجع (به جز مکارم): باید برای هر کدام نفاس جداگانهای در نظر بگیرد. به عنوان مثال اگر بین تولد آنها ده روز فاصله شود و خون تا بیست روز ادامه داشته باشد، نفاس این زن بیست روز است (ده روز برای تولد بچه اول و ده روز برای بچه دوم). امام، سیستانی، فاضل و نوری، تعلیقات علی العروة، ج 1، م النفاس، م 6 و دفتر: بهجت، خامنهای و صافی و وحید. آیةاللَّه مکارم: قرار دادن نفاس جداگانه برای هر یک صحیح نمیباشد؛ بلکه خون ده روز اول، خون نفاس محسوب میشود و در بیشتر از آن، بنا بر احتیاط واجب باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر حائض حرام است، ترک کند و کارهای مستحاضه را به جا آورد. و اگر (به عنوان مثال) بین تولد آنها ده روز فاصله شود و خون تا هفده روز ادامه داشته باشد، نفاس این زن هفده روز است. تعلیقات علی العروة، ج 1، النفاس، م 6. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 225/500032)
خانمهایی که دو قلو میزایند، حکم خون نفاسشان چیست؟ به عنوان مثال یک هفته بعد از تولد بچه اول، بچه دوم بدنیا میآید؟
خانمهایی که دو قلو میزایند، حکم خون نفاسشان چیست؟ به عنوان مثال یک هفته بعد از تولد بچه اول، بچه دوم بدنیا میآید؟
همه مراجع (به جز مکارم): باید برای هر کدام نفاس جداگانهای در نظر بگیرد. به عنوان مثال اگر بین تولد آنها ده روز فاصله شود و خون تا بیست روز ادامه داشته باشد، نفاس این زن بیست روز است (ده روز برای تولد بچه اول و ده روز برای بچه دوم). امام، سیستانی، فاضل و نوری، تعلیقات علی العروة، ج 1، م النفاس، م 6 و دفتر: بهجت، خامنهای و صافی و وحید.
آیةاللَّه مکارم: قرار دادن نفاس جداگانه برای هر یک صحیح نمیباشد؛ بلکه خون ده روز اول، خون نفاس محسوب میشود و در بیشتر از آن، بنا بر احتیاط واجب باید احتیاط کند؛ یعنی، آنچه را که بر حائض حرام است، ترک کند و کارهای مستحاضه را به جا آورد. و اگر (به عنوان مثال) بین تولد آنها ده روز فاصله شود و خون تا هفده روز ادامه داشته باشد، نفاس این زن هفده روز است. تعلیقات علی العروة، ج 1، النفاس، م 6. (احکام ویژه بانوان، سیدمجتبی حسینی، کد: 225/500032)
- [سایر] خانمهایی که زایمانشان به صورت عمل سزارین است، خونی که از مجرای طبیعی خارج میشود خون نفاس است؟
- [سایر] در جمع بین مؤنّث و مذکّر آیا اگر غلبه با مؤنث باشد باز هم جمع مذکر میآید؟ لطفاً مثال بزنید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر دکترها بگویند در صورتی که زن کورتاژ نکند، در هنگام تولد یا زن می میرد یا بچه، آیا می توان جنین را قبل از تولد سقط کرد؟
- [سایر] نذر داشتم اگه بچهام سالم بدنیا بیاید انگشتری که داشتم و مشخص شده بود را به حرم امام رضا(ع) بدهم، ولی حالا انگشتر دو ماه قبل از به دنیا آمدن بچه گم شد، تکلیف چیست؟
- [سایر] هدایایی که به عنوان چشم روشنی بخاطر تولد بچه میآورند، از لحاظ شرعی متعلق به کیست؟ آیا جزو اموال شخصی بچه محسوب میشود و یا والدین میتوانند در آن تصرف کنند؟
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید آیا در ماه محرم و صفر برای بچه دار شدن اقدام کنند از نظر شرعی این رابطه زناشویی حرام یا مکروه است؟یعنی رو تولد بچه اثر میگذارد؟ با تشکر فراوان
- [آیت الله علوی گرگانی] خونابهای که از زخم بعد از قطع شدن خون جمع میشود و بیرون میآید چه صورت دارد؟
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی میّتی را غسل میدهد قبل از اتمام غسل از گوش میّت خون میآید و قطع نمیشود تکلیف چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] در بسیاری از موارد به هنگام تولد، بچه را با عمل جراحی و پاره کردن شکم از غیر مجرای طبیعی به دنیا میآورند. آیا خونی که بعد از تولد او از مجرای طبیعی خارج میشود، حکم نفاس را دارد یا خیر؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در تاریخ 1/1/74 زن و شوهری که بچه دار نمی شدند; جهت انجام تلقیح مصنوعی به بیمارستان مراجعه و در تاریخ 2/1/74 مرد در تصادف، فوت کرد و در تاریخ 3/1/74 تلقیح، طبق موازین پزشکی صورت گرفته، و پس از نه ماه فرزند بدنیا آمده است; با توجه به مثال یاد شده سؤالات زیر مطرح باشد: 1 انجام تلقیح مصنوعی، به نظر حضرتعالی از نظر شرع انور اسلام چه صورتی دارد؟ 2 آیا چنین فرزندی، به خانواده یاد شده، ملحق می شود یا خیر؟ 3 در صورت ملحق شدن، آیا چنین فرزندی از ارث (ماترک) متوفی برخوردار می گردد یا خیر؟
- [آیت الله سیستانی] از وقتی که اولین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید ، خونی که زن در فاصله ده روز می بیند خون نفاس است ، بشرط آنها خون زایمان بر آن صدق کند . و زن را در حال نفاس (نفساء) می گویند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] از وقتی که اولین جزء بچه از شکم مادر بیرون میآید، هر خونی که زن میبیند اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود، خون نفاس است و زن را در حال نفاس، نفساء میگویند.
- [آیت الله خوئی] از وقتی که اولین جزو بچه از شکم مادر بیرون میآید، خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود، خون نفاس است و زن را در حال نفاس، نفساء میگویند.
- [آیت الله علوی گرگانی] از وقتی که اوّلین جز بچه از شکم مادر بیرون میآید، هر خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود خون نفاس است و زن را در حال نفاس، نفسأ میگویند.
- [آیت الله بروجردی] از وقتی که اولین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید هر خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا سرِ ده روز قطع شود، خون نفاس است و زن را در حال نفاس، نفساء میگویند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خونی که پیش از تولد بچّه از زن خارج میشود، سه روز یا بیشتر باشد و در ایام عادت بوده و یا دارای صفات حیض باشد و بین آن و خون نفاس کمتر از ده روز فاصله شود، بنابر احتیاط واجب باید در روزهایی که آن خون را میبیند، بین تروک حیض و اعمال استحاضه جمع کند.
- [آیت الله بروجردی] زن مستحاضه اگر بعد از نماز خود را وارسی کند و خون نبیند، اگر چه بداند دوباره خون میآید با وضویی که دارد میتواند نماز بخواند.
- [آیت الله سیستانی] زن مستحاضه اگر بعد از نماز خود را وارسی کند و خون نبیند اگر چه بداند دوباره خون میآید ، با وضوئی که دارد میتواند نماز بخواند .
- [آیت الله مظاهری] از وقتی که اوّلین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید چه زایمان طبیعی باشد یا غیر طبیعی )سزارین(، خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا سر ده روز قطع شود، خون نفاس است. و زن را در حال نفاس، )نُفَساء( میگویند.
- [آیت الله مظاهری] صاحبِ رحم اجارهای در احکام محرمیّت و ارث و ازدواج و ... ، مادرِ طفل محسوب نمیشود. ولی اگر آن زن پس از تولّد بچّه، شیر داشته باشد و به او شیر کامل بدهد، مادرِ رضاعی طفل میشود و همه احکام مادرِ رضاعی برای او صدق میکند. همچنین اگر آن زن به عقد صاحب نطفه درآمده باشد، در بدو تولّد به او محرم است.