حکم استفاده از دف و دایره زنگی، در عروسی چیست؟ آیات عظام امام، خامنه ای و فاضل: استفاده از آلات موسیقی، برای نواختن موسیقی مطرب و لهوی (مناسب مجالس گناه و خوش گذرانی) جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست.. خامنه ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1134؛ امام،استفتاءات، (مکاسب محرمه)، س 25 و دفتر: فاضل. آیات عظام تبریزی، سیستانی، مکارم، نوری و وحید: استفاده از آلات موسیقی برای نواختن موسیقی لهوی (مناسب مجالس گناه و خوشگذرانی)، جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست. تبریزی، استفتاءات، س 1054؛ سیستانی، sistani.org، موسیقی ش 2 و منهاج الصالحین، ج 2 م 20؛ نوری، استفتاءات، ج 2 س 571؛ مکارم، استفتاءات ج 1، س 525 و 528 و دفتر: وحید. آیات عظام بهجت و صافی: استفاده از آن جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست.. صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 1006 و 1009؛ دفتر: بهجت. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 31/500022)
حکم استفاده از دف و دایره زنگی، در عروسی چیست؟
آیات عظام امام، خامنه ای و فاضل: استفاده از آلات موسیقی، برای نواختن موسیقی مطرب و لهوی (مناسب مجالس گناه و خوش گذرانی) جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست.. خامنه ای، اجوبةالاستفتاءات، س 1134؛ امام،استفتاءات، (مکاسب محرمه)، س 25 و دفتر: فاضل.
آیات عظام تبریزی، سیستانی، مکارم، نوری و وحید: استفاده از آلات موسیقی برای نواختن موسیقی لهوی (مناسب مجالس گناه و خوشگذرانی)، جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست. تبریزی، استفتاءات، س 1054؛ سیستانی، sistani.org، موسیقی ش 2 و منهاج الصالحین، ج 2 م 20؛ نوری، استفتاءات، ج 2 س 571؛ مکارم، استفتاءات ج 1، س 525 و 528 و دفتر: وحید.
آیات عظام بهجت و صافی: استفاده از آن جایز نیست و بین مجلس عروسی و غیر آن تفاوتی نیست.. صافی، جامع الاحکام، ج 1، س 1006 و 1009؛ دفتر: بهجت. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 31/500022)
- [سایر] آیا جایز است همراه غنا و آوازخوانی زن در مجالس عروسی، دف و دایره بزنند؟
- [سایر] آیا جایز است همراه غنا و آوازخوانی زن در مجالس عروسی دف و دایره بزنند؟
- [آیت الله خوئی] گوش کردن دایره زنگی چه صورت دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً حکم دایره و دف زدن در عروسی زنان و مجلس عقد و مجلس جشن بعد از عقد و خواندن زن در مجالس زنانه و زدن دایره در مراسم ختنه کردن فرزند را بیان فرمایید؟
- [سایر] اگر نواختن آلات موسیقی از جمله دف و دایره حرام است، پس چرا در عروسی حضرت زهرا علیها السلام و یا هنگامی که پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله و سلم و اصحاب با پیروزی از جنگ برمی گشتند و عده ای دف می زدند، حضرت نهی نمی فرمودند؟
- [سایر] آیا در عروسی حضرت زهرا(س) زنها، دف می زدند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] دایره زدن در مجالس عروسی و غیر عروسی چه حکمی دارد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] استفاده تنبک و دایره در مجالس عروسی چه حکمی دارد؟
- [سایر] بعضی می گویند پیامبر در عروسی حضرت زهرا (س) به دفّ زنان اجازه داد تا دف بزنند؛ آیا این حقیقت دارد یا جعل حدیث است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با توجه به مولودی هایی که در این ایام برگزار میشود، حکم دف زدن در این مجالس چیست؟ همچنین آیا دف زدن در مجلس عروسی اشکال دارد؟
- [آیت الله مظاهری] لازم نیست موسیقی بهواسطه آلاتی که معدّ برای موسیقی است نظیر دائره و تنبک و نی و تار و امثال اینها باشد، بلکه هر آهنگی که شهوتانگیز و طربانگیز باشد حرام است، گرچه بهوسیله آلات معدّه نباشد، چنانکه آهنگی که شهوتانگیز و طربانگیز نباشد و بهوسیله آلات معدّه باشد، حرام نیست.
- [آیت الله مظاهری] صحبت مرد و زن نامحرم با یکدیگر، اگر شهوتانگیز و فتنهانگیز و جالب نباشد، گرچه حرام نیست، ولی اکتفا به مقدار ضرورت بسیار خوب است. ج. حفظ عفّت گوش شنیدن چیزهایی که شهوتانگیز یا مفسدهانگیز است، حرام میباشد، نظیر غنا و آهنگها و دائره و تنبک و مانند اینها و نیز حرفهای محرّک رکیک یا غیر رکیک، گوینده محرم باشد یا نه.
- [آیت الله مظاهری] خرید و فروش و استعمال آلات موسیقی نظیر نی و تار و دایره و تنبک و ویلن و مانند اینها حرام است، و همچنین رقصیدن و غنا ) آوازی که طرب انگیز و تحریک آمیز باشد( و دیدن و شنیدن آنها حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه وخرید منزل و عروسی وجهیزیّه دختر وزیارت ومانند اینها میرساند، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد وزیاده روی هم نکرده باشد، خمس ندارد.
- [آیت الله سیستانی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل ، و عروسی پسر ، و جهیزیه دختر و زیارت و مانند اینها میرساند ، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد ، خمس ندارد .
- [آیت الله اردبیلی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک، پوشاک، اثاثیه، خرید منزل، عروسی، جهیزیه دختر، زیارت و مانند اینها میرسد، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد و زیادهروی هم نکرده باشد، خُمس ندارد.
- [آیت الله بهجت] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک، پوشاک، خرید اثاثیه، خریدِ منزل، جهیزیه دختر، عروسی، زیارت و مانند اینها میرساند، در صورتی که از شأن او زیاد نباشد و زیادهروی هم نکرده باشد، خمس ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] غنای زنان خواننده در مجالس عروسی استثنا شده و حرام نمیباشد، ولی باید مردهای نامحرم صدای آنان را نشنوند و مشتمل بر باطل نباشد و بنابر احتیاط واجب باید به مجلس عروسی اکتفا شود و در مجالس جشن دیگری خوانده نشود و هر آواز یا صوت یا عملی که موجب تحریک شهوت شده و یا آثار حرام دیگری بر آن مترتّب گردد و یا به نظر عرف موجب فساد و هرزگی باشد، خواندن، گوش دادن و یا اشاعه آن و نیز تعلیم و تعلّم و شغل قراردادن آن حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان در ابادی باشد باید برای تهیه اب وضو و غسل به قدری جستجو کند که از پیدا شدن ان ناامید شود و اگر در بیابان باشد در زمینی که پست و بلند است به اندازه پرتاب یک تیر که در زمان قدیم با کمان پرتاب می کردند و در زمین هموار به اندازه پرتاپ دو تیر جستجو کند و بنابر احتیاط واجب جستجو در تمام دایره ای باشد که مرکزش مبدا طلب و شعاعش به اندازه پرتاب تیر باشد
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خوراک و پوشاک و اثاثیه و خرید منزل و عروسی و جهیزیّه دختر و زیارت و مانند اینها می رساند در صورتی که از شان او زیاد نباشد و در وقتی تهیه شود که معمولا تهیّه آن مورد حاجت است و زیاده روی نکرده باشد خمس ندارد.