سلام حکم ورزش یوگا چیست؟ آیا حرکات آن شیطان پرستی است؟ ورزش یوگااز نظر شرعی مورد تایید نیست ولی چنانچه همراه آن گناهی صورت نگیرد و مفسده ای هم نداشته باشد اشکال ندارد. در واقع، تکنیک های جسمی یوگا به خودی خود خلاف شرع نیست؛ اما بعضی از مبانی و ریشه های عقیدتی یوگا که در بین یوگی های هند وجود دارد، مانند تقدس شیوا و کالی و اذکاری که جهت تقرب به این خدایان در هند بین یوگی ها متداول است، با مبانی اسلامی قابل جمع نیست و ناسازگار است و حتی شرک محسوب میشود. همچنین، بعضی ریاضت ها و حبس های سفارش شده در یوگا، مخالف بعضی مبانی اسلامی است. اسلام رهبانیت را نفی کرده است و اگر این مراقبت ها، باعث شود انسان از سیر عادی و طبیعی زندگی خارج شده و گوشه گیر شود تا به قدرت و مقام معنوی برسد، خلاف دستورات اجتماعی اسلام است. در اسلام زندگی با مردم و جامعه و رسیدن به قرب خدا از کانال زندگی با خانواده و مردم توصیه شده است و هر گونه کار افراطی در اسلام مذمت شده است. پیرامون حرکات یوگا و تشابه آن با شیطان پرستی نیز باید گفت، کالی خدایی است که نماد شرارت و هلاکت است که جایگاهی خاصی در یوگا دارد و چنین نگاهی به کالی، با نگاه شیطان پرستان به شیطان یکی است. البته منظور این نیست که یوگیها شیطان پرستند اما نگرش هر دو به یک قطب شر که در عرض خدا عرض اندام می کند مشترک است.
سلام حکم ورزش یوگا چیست؟ آیا حرکات آن شیطان پرستی است؟
ورزش یوگااز نظر شرعی مورد تایید نیست ولی چنانچه همراه آن گناهی صورت نگیرد و مفسده ای هم نداشته باشد اشکال ندارد.
در واقع، تکنیک های جسمی یوگا به خودی خود خلاف شرع نیست؛ اما بعضی از مبانی و ریشه های عقیدتی یوگا که در بین یوگی های هند وجود دارد، مانند تقدس شیوا و کالی و اذکاری که جهت تقرب به این خدایان در هند بین یوگی ها متداول است، با مبانی اسلامی قابل جمع نیست و ناسازگار است و حتی شرک محسوب میشود. همچنین، بعضی ریاضت ها و حبس های سفارش شده در یوگا، مخالف بعضی مبانی اسلامی است. اسلام رهبانیت را نفی کرده است و اگر این مراقبت ها، باعث شود انسان از سیر عادی و طبیعی زندگی خارج شده و گوشه گیر شود تا به قدرت و مقام معنوی برسد، خلاف دستورات اجتماعی اسلام است. در اسلام زندگی با مردم و جامعه و رسیدن به قرب خدا از کانال زندگی با خانواده و مردم توصیه شده است و هر گونه کار افراطی در اسلام مذمت شده است.
پیرامون حرکات یوگا و تشابه آن با شیطان پرستی نیز باید گفت، کالی خدایی است که نماد شرارت و هلاکت است که جایگاهی خاصی در یوگا دارد و چنین نگاهی به کالی، با نگاه شیطان پرستان به شیطان یکی است. البته منظور این نیست که یوگیها شیطان پرستند اما نگرش هر دو به یک قطب شر که در عرض خدا عرض اندام می کند مشترک است.
- [سایر] یوگا ورزش است یا عرفان؟
- [سایر] شیطان پرستی چیست؟
- [سایر] شیطان پرستی چیست؟
- [سایر] شیطان پرستی چیست؟
- [سایر] از نظر اسلام ورزش یوگا رد می شود یا تایید؟
- [آیت الله بهجت] ورزش یوگا از نظر شرعی چه حکمی دارد؟
- [سایر] تکنیک های جسمی یوگا چیست؟ اصلا یوگا چه خصوصیاتی دارد که توانسته اند آن را زیرمجموعه ورزش ببرند؟
- [سایر] اطلاعاتی درباره شیطان پرستی می خواستم؟
- [سایر] شرکت در کلاس های یوگا که به عنوان یک ورزش شناخته می شود، چه اشکالی دارد؟
- [سایر] در مورد مباحث شیطان پرستی ودیدگاهای آنها میخواستم بیشتر بدانم
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه در موقعی که مشغول ذکر واجب است کسی به او تنه بزند، یا به علت دیگری بدن از آرامش بیرون رود، باید بعد از آرام گرفتن دوباره ذکر را بگوید، ولی حرکات مختصر اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] تبسّم زن در روی مرد نامحرم و بعکس، اگر شهوتانگیز و یا مفسدهآور باشد حرام است، و اگر چنین نباشد، گرچه حرام نیست، ولی خطر آن بسیار جدّی است، و همچنین است خنده زن با مرد نامحرم و بعکس، بلکه حرکات نامحرم باید حساب شده باشد، و هر چه شهوتانگیز و یا موجب مفسده و یا احتمال آن باشد حرام است، و الّا نه گرچه حرام نیست، ولی برای زن باعفّت و مرد باغیرت، مواظبت از حرکات و سکنات خود یک امر بسیار مطلوب و پسندیده است.
- [آیت الله وحید خراسانی] لباس نمازگزار که به ان ستر عورت می شود باید مباح باشد و کسی که می داند پوشیدن لباس غصبی حرام است یا این که در یاد گرفتن حرمت پوشیدن لباس غصبی کوتاهی کرده اگر عمدا به ان عورت خود را بپوشاند و نماز بخواند نمازش باطل است ولی چیزهایی که به تنهایی عورت را نمی پوشاند و همچنین چیزهایی که فعلا نمازگزار انها را نپوشیده مانند دستمال بزرگ یا لنگی که در جیب گذاشته شده اگر چه بشود عورت را با انها پوشانید در صورتی که به حرکات نماز گزار حرکت نکند غصبی بودن انها موجب بطلان نماز نمی شود هر چند احتیاط در ترک است ولی اگر به حرکات نمازگزار حرکت کند نماز با ان محل اشکال است وهمچنین است چیزهایی که نمازگزار انها را پوشیده ولی به انها ستر عورت نکرده است
- [آیت الله مظاهری] برای وسواسی حرام است در چیزهایی که وسوسه او مربوط به آنهاست دقّت نماید، بلکه لازم است بدون فکر و بدون تجسّس و بدون تفحّص عمل کند، و بهعبارت دیگر چنانکه گفته شد با بیاعتنایی کامل برخورد با چیزها کند تا به گفته امام صادق(سلاماللهعلیه) شیطان دست از او بردارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] در غیر نماز مستحب است جواب سلام را بهتر از سلام بگوید مثلا اگر کسی گفت سلام علیکم در جواب بگوید سلام علیکم ورحمه الله
- [آیت الله بروجردی] در غیر نماز مستحب است جواب سلام را بهتر از سلام بگوید، مثلاً اگر کسی گفت:(سَلامٌ عَلَیکُم) در جواب بگوید:(سَلامٌ عَلَیکُمْ وَ رَحمَةُ اللهِ).
- [آیت الله اردبیلی] (کهانت) و (تنجیم)(1) اگر به این شکل باشد که برای غیر خداوند، به نحو استقلال یا اشتراک با خداوند، تأثیر قائل شوند، حرام بلکه شرک است، ولی اگر مشیّت خدای متعال را مؤثر مطلق بدانند و پیشبینیهای آنها به نحو حدس و تخمین و =============================================================================== 1 (کاهن) ادّعا میکند که وقایع را به واسطه خبردادن اجنّه وشیاطین یا به واسطه اسباب خفیّه دیگری میفهمد و (منجّم) به وسیله حرکات افلاک و تقارن کواکب از آینده خبر میدهد. مبنی بر این باشد که پروردگار عالم بعضی امور را سبب یا مقارن و هماهنگ بعضی امور دیگر قرار داده و بقیه سببیّت یا تقارن و سلب آن در قبضه قدرت مطلقه او میباشد، اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازگزار نباید در حال نماز به دیگری سلام کند، ولی اگر دیگری به او سلام کند جواب او واجب است، اما جواب باید مانند سلام باشد، مثلاً اگر گفت: (السلام علیْک) در جواب بگوید (السلام علیْک) و اگر بگوید (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید (سلامٌ علیْکمْ)، حتی اگر بگوید (سلام) در جواب باید بگوید (سلام).
- [آیت الله مکارم شیرازی] نمازگزار نباید در حال نماز به دیگری سلام کند، ولی اگر دیگری به او سلام کند جواب او واجب است، اما جواب باید مانند سلام باشد، مثلاً اگر گفت: (السلام علیْک) در جواب بگوید (السلام علیْک) و اگر بگوید (سلامٌ علیْکمْ) در جواب بگوید (سلامٌ علیْکمْ)، حتی اگر بگوید (سلام) در جواب باید بگوید (سلام).
- [آیت الله بهجت] اگر در جایی که نباید سلام دهد ، به نیت سلام اشتباها هرسه سلام را بگوید دو سجده سهو کافی است .