چرا خدا با بنده هایش صحبت نمی کنه؟ آیا خدا صدا داره؟ بر اساس فرموده قرآن کریم، (و ما کان لبشر ان یکلّمه الله الاّ وحیا او من وراء حجاب او یرسل رسولاً فیوحی باذنه ما یشاء انّه علیّ حکیم) : (هیچ بشری را نرسد که خدا با او سخن بگوید جز [از راه] وحی یا از فراسوی حجابی، یا فرستادهای بفرستد و به اذن او هر چه بخواهد وحی نماید. آری، اوست بلند مرتبهی سنجیده کار )(سوره شوری، آیه 51). با توجه به آیهی فوق تکلّم خداوند با بندگانش امکان دارد و به سه نوع تقسیم میشود: 1. وحی مستقیم و بدون واسطه: در این حالت، مخاطب کلام را مستقیم از خداوند دریافت میکند. و واسطهای بین متکلم و مخاطب نیست. 2. وحی از پس حجاب (وحی با واسطهای که مظهر کلام الهی است): در این حالت، کلام الهی از جایگاهی ظهور میکند یعنی آن جایگاه واسطه و محل تجلّی و ظهور کلام الهی میشود. مانند ایجاد صدا در فضا و یا ایجاد صدا از درخت، که متکلم خداوند است و درخت حجابی است که مظهر کلام اوست. 3. وحی از طریق فرشته و پیک وحی (وحی با واسطهای که مصدر کلام الهی است): در این حالت، فرشتهی امین به عنوان حامل پیک وحی، کلام الهی را به اذن و مشیت الهی به پیامبر میرساند. بنابراین، انبیا یااز طریق وحی و مستقیما با خداوند تکلّم میکنند؛ یا آنکه خداوند از فراسوی یک حجاب با آنان سخن میگوید و یا پیک و فرشتهای را اعزام میکند. نوع اول: بدون واسطه است که بر اساس آیات قرآن، نزول دفعی قرآن بر رسول اکرم(ص) چنین بوده است( انّک لتلقّی القرآن من لدن حکیم علیم ) (به درستی تو قرآن را از سوی حکیمی دانا دریافت میداری. )(سوره نمل، آیه 6). نوع دوم: دریافت وحی با واسطهای است که مظهر (محل تجلی و ظهور) کلام الهی است مانند وحی به حضرت موسی(ع) در ابتدای بعثت ایشان: (فلمّا ایتها نودی من شطیء الواد الایمن فی البقعة المبارکة من الشجرة اَن یا موسی انّی انا الله ربّ العالمین ) ( پس چون به آن [آتش] رسید، از جانب راست وادی، در آن جایگاه مبارک، از آن درخت ندا آمد که: ای موسی، منم، من خداوند، پروردگار جهانیان )(سوره قصص، آیه 30). نوع سوم: دریافت وحی با واسطهای است که مصدر کلام الهی است یعنی پیک امینی است که پیام الهی را گرفته و او به پیامبر وحی میکند و پیامبر کلام الهی را از آن واسطه دریافت میکند (... فانّه نزّله علی قلبک باذن الله ) به درستی که او [جبرئیل]، به فرمان خدا، قرآن را بر قلبت نازل کرده است...)(سوره بقره، آیه 97). بنابراین:خداوند با بنده های خاصّش صحبت کرده ، واکنون کلام الهی بدون کمترین انحراف وتحریفی در دسترس ما است و برای تکلّم الله ، با بندگانش ،کافی است که این قرآن را برگرفته وآن را قرائت کنند. اینکه آیا خدا صدا دارد یا نه؟کائنات به ید قدرت اوست.صوت نیز به ارادة الهی خلق و ایجاد می شود . بنا بر این خدا خالق و آفریننده صداست و در سخن گفتن بابرخی از انبیاء صدا وحروف را بدون استفاده از ابزارهایی چون زبان ایجاد کرد ه و به گوش آنان رسانده است، لذا ایِشان نیز می فهمیده وبا خدا ارتباط بر قرار می کرده اند.
چرا خدا با بنده هایش صحبت نمی کنه؟ آیا خدا صدا داره؟
بر اساس فرموده قرآن کریم، (و ما کان لبشر ان یکلّمه الله الاّ وحیا او من وراء حجاب او یرسل رسولاً فیوحی باذنه ما یشاء انّه علیّ حکیم) : (هیچ بشری را نرسد که خدا با او سخن بگوید جز [از راه] وحی یا از فراسوی حجابی، یا فرستادهای بفرستد و به اذن او هر چه بخواهد وحی نماید. آری، اوست بلند مرتبهی سنجیده کار )(سوره شوری، آیه 51).
با توجه به آیهی فوق تکلّم خداوند با بندگانش امکان دارد و به سه نوع تقسیم میشود:
1. وحی مستقیم و بدون واسطه: در این حالت، مخاطب کلام را مستقیم از خداوند دریافت میکند. و واسطهای بین متکلم و مخاطب نیست.
2. وحی از پس حجاب (وحی با واسطهای که مظهر کلام الهی است): در این حالت، کلام الهی از جایگاهی ظهور میکند یعنی آن جایگاه واسطه و محل تجلّی و ظهور کلام الهی میشود. مانند ایجاد صدا در فضا و یا ایجاد صدا از درخت، که متکلم خداوند است و درخت حجابی است که مظهر کلام اوست.
3. وحی از طریق فرشته و پیک وحی (وحی با واسطهای که مصدر کلام الهی است): در این حالت، فرشتهی امین به عنوان حامل پیک وحی، کلام الهی را به اذن و مشیت الهی به پیامبر میرساند.
بنابراین، انبیا یااز طریق وحی و مستقیما با خداوند تکلّم میکنند؛ یا آنکه خداوند از فراسوی یک حجاب با آنان سخن میگوید و یا پیک و فرشتهای را اعزام میکند.
نوع اول: بدون واسطه است که بر اساس آیات قرآن، نزول دفعی قرآن بر رسول اکرم(ص) چنین بوده است( انّک لتلقّی القرآن من لدن حکیم علیم ) (به درستی تو قرآن را از سوی حکیمی دانا دریافت میداری. )(سوره نمل، آیه 6).
نوع دوم: دریافت وحی با واسطهای است که مظهر (محل تجلی و ظهور) کلام الهی است مانند وحی به حضرت موسی(ع) در ابتدای بعثت ایشان: (فلمّا ایتها نودی من شطیء الواد الایمن فی البقعة المبارکة من الشجرة اَن یا موسی انّی انا الله ربّ العالمین ) ( پس چون به آن [آتش] رسید، از جانب راست وادی، در آن جایگاه مبارک، از آن درخت ندا آمد که: ای موسی، منم، من خداوند، پروردگار جهانیان )(سوره قصص، آیه 30).
نوع سوم: دریافت وحی با واسطهای است که مصدر کلام الهی است یعنی پیک امینی است که پیام الهی را گرفته و او به پیامبر وحی میکند و پیامبر کلام الهی را از آن واسطه دریافت میکند (... فانّه نزّله علی قلبک باذن الله ) به درستی که او [جبرئیل]، به فرمان خدا، قرآن را بر قلبت نازل کرده است...)(سوره بقره، آیه 97).
بنابراین:خداوند با بنده های خاصّش صحبت کرده ، واکنون کلام الهی بدون کمترین انحراف وتحریفی در دسترس ما است و برای تکلّم الله ، با بندگانش ،کافی است که این قرآن را برگرفته وآن را قرائت کنند.
اینکه آیا خدا صدا دارد یا نه؟کائنات به ید قدرت اوست.صوت نیز به ارادة الهی خلق و ایجاد می شود . بنا بر این خدا خالق و آفریننده صداست و در سخن گفتن بابرخی از انبیاء صدا وحروف را بدون استفاده از ابزارهایی چون زبان ایجاد کرد ه و به گوش آنان رسانده است، لذا ایِشان نیز می فهمیده وبا خدا ارتباط بر قرار می کرده اند.
- [سایر] اگر خداوند عادل است چرا بعضی از بنده هایش را ناقص الخلقه آفریده است؟
- [سایر] آیا خداوند غم و غصه و مشکلات بنده هایش را درک می کند؟
- [سایر] سلام بعضی ها میگن امریکا اگه بخواد به ایران حمله کنه میتونه و قدرتشو داره و دلیل حمله نکردنشو دیپلماسی این دولت میدونن نه قدرت سیاسی و قدرت نظامی ایران،دلیلی بر رد این صحبت وجود داره؟
- [سایر] من دختری 20ساله هستم که با پسری 30ساله دوست شدم اون ادعا می کنه منو دوست داره و نمی خواد منو از دست بده. میگه چیزی که منو جذب کرده قیافت و چشای سبزت هست و الان 5روزه باهاش دوست هستم. هر وقت که بهش زنگ می زنم تا گوشی رو برمی داره میگه می خوام ببینمت این حرفش منو نگران می کنه، میگه اگه میترسی از دور ببینمت کفایت می کنه. نمی دونم چی کار کنم. تو رو خدا کمکم کنید.ممنون.
- [سایر] سلام.خسته نباشید.امیدوارم شما بتونید کمکم کنید.من دو سال ازدواج کردم.من و همسرم هر دو از یک خانواده مذهبی هستیم .مشکل من اینه که همسرم در همه روابط زناشویی مون علاقه داره از زن های دیگه تعریف کنه و به این وسیله--------------- می خوام بدونم از نظر دینی این صحبت ها اشکال داره یا نه؟و چجوری میتونم زندگیمو نجات بدم
- [سایر] چه راههایی وجود داره انسان خودش رو کنترل کنه عاشق نشه؟
- [سایر] کسی که اعتماد به نفس پایینی داره باید چی کار کنه؟
- [سایر] سلام حاج آقا از اینکه جوابمو ندادین ناراحت نشدم!میخواهم یه سوال دیگه بپرسم.من مدتهاست که فکر میکنم خدا نظر ویژه ای به من داره!همیشه سعی داره که کمکم کنه بعضی وقتها فکر میکنم منو بیشتر از بقیه دوست داره ایا با این طرز تفکر به زندگی ادامه دادن درسته یا اینکه نباید خودمو از بقیه جدا بدونم. البته این موضوع باعث شده که من کمتر گناه کنم چون میترسم خدا دیگه دوستم نداشته باشه.یاعلی
- [سایر] سلام، آدم چه جوری می تونه بفهمه که خدا گناهشو بخشیده؟ امکان داره خدا با آدم قهر کنه؟ اگه آره چه جوری می شه فهمید که خدا الان قهره یا آشتی؟ خواهشا سریع جواب منو بدین، من واقعا داغونم، احساس می کنم دارم خدا رو از دست می دم!!!
- [سایر] اگه دعا کنم که کسی که برام خیلی مهمه تغییر کنه و اصلاح بشه آیا این امکان وجود داره ؟ در چه صورت خدا دعای یه شخص در حق دیگری رو برآورده می کنه؟ یه نفر هست تو زندگیم که واسم خیلی مهمه و اگه اصلاح نشه از دستش میدم و دوریش واسم خیلی سخته!چه جوری باید دعا کنم؟
- [آیت الله سبحانی] خوابیدن در مسجد، اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد مکروه است. و همچنین گمشده ای را طلب کند و صدای خود را بلند کند ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خوابیدن در مسجد، اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد مکروه است و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشده ای را طلب کند و صدای خود را بلند کند ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد؛ مکروه است. و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشده ای را طلب کند و صدای خود را بلند کند؛ ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [امام خمینی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد، مکروه است. و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد، و گمشده ای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله بروجردی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد مکروه است و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله خوئی] خوابیدن در مسجد، اگر انسان ناچار نباشد، و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد، مکروه است. و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد، و گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، بلی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا ومشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد مکروه است، و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشده ای را طلب کند و صدای خود را بلند کند ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ذکر خدا، قرائت قرآن دعا، در هر جای نماز جایز است اگر جمله ای را مانند (الله اکْبر) به قصد ذکر خدا بگوید، اما در موقع گفتن، صدا را بلندکند که چیزی را به دیگری بفهماند اشکال ندارد، ولی دعا و ذکر به زبانهای غیر عربی اشکال دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خوابیدن در مسجد، اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا، خرید و فروش، مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد مکروه است؛ و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله سیستانی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد ، و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا ، و مشغول صنعت شدن ، و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد ، مکروه است . و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد ، بلکه در بعضی موارد حرام است . و نیز مکروه است گمشدهای را طلب کند ، و صدای خود را بلند کند ، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد .