چرا ابوطالب با تمام حمایتی که از محمد کرد تا آخر عمرش مسلمان نشد و بر دین ابراهیم باقی ماند ؟ چگونه است که محمد گفته است ابوطالب با تمام خدماتی که کرد ولی به خاطر این که مسلمان نشد به بهشت نمی رود؟ 1. آنچه در سوال آمده حدیثی جعلی است و مدعی آن هم اشاره به هیچ سندی نکرده است ، در حال که احادیث مسندی از حضرت رسول(ص) در منابع تشیع و تسنن بر خلاف آن وجود دارد. 2.اشعار ابوطالب از ابوطالب اشعاری به جا مانده است که دلیل بر ایمان او دارد. این اشعار که بسیار متعدد می باشد در دیوان اوست ودر کتب شیعه و اهل سنت وجود دارد .برخی از موارد آن چنین است : الم تعلموا أنا وجدنا محمدا نبیا کموسی خط فی اول الکتب آیا نمی دانید ما محمد را پیامبری شناخته ایم مانند موسی که در نخستین کتابهای آسمانی از او یاد شده است ؟ نبی أتاه الوحی من عند ربه ومن قال: لا، یقرع بها سن نادم او پیامبری است که از جانب پرودگارش به او وحی می شود و هر کس آن را نپذیرد لاجرم پشیمانی بر او چیره گردد. یا شاهد الله علی فاشهد انی علی دین النبی أحمد ای شاهد آسمانی گواه باش که من بر دین احمد پیامبر خدا هستم انت النبی محمد قرم أغر مسوّد وخیر بنی هاشم احمد رسول الاله علی فتره و بهترین بنی هاشم احمد است که رسول خدا پس از دوران فترت است . برای اطلاع بیشتر از این اشعار به الصحیح من سیره النبی سید جعفر مرتضی عاملی جلد4 صفحه 11 به بعد رجوع شود. 3. حرمت آتش جهنم از ابی طالب از پیامبر نقل شده که:( ان الله عزوجل قال له علی لسان جبراییل: حرمت النار علی صلب أنزلک، وبطن حملک، و حجر کفلک ) : جبرییل بسوی من آمد و گفت : یا محمد خداوند آتش را بر سه کس حرام نمود : پشتی که بر آن بودی (پدرانت) رحمی که در آن پرورش یافته ای(مادرت) وخانه و دامنی که در آن رشد کرده ای (ابوطالب و فاطمه بنت اسد) . (اصول کافی /ج1/ص371 و الصحیح/ج4/ص15) 4. شهادت قبل از مرگ ابن ابی الحدید معتزلی می گوید روایات بسیاری بر این است که ابوطالب قبل از مرگ شهادتین را بر زبان جاری گرده است. عباس بن عبدالمطلب و ابوبکر خلیفه اولگفته اند:( أن اباطالب ما مات حتی قال : لا اله الا الله ، محمد رسول الله ) ابوطالب نمرد تا اینکه شهادت داد به یگانگی خدا و رسالت پیامبر اکرم(ص)(شرح ابن الحدید/ج14/ص71 و الصحیح/ج4/ص19) 5. شفاعت پیامبر از او در قیامت از پیامبر(ص) نقل شده که فرمود :( اذا کان یوم القیامه شفعت لأبی و أمی و عمی أبی طالب و أخ لی کان فی الجاهلیه) من در روز قیامت شفاعت می کنم پدرم و مادرم و عمویم ابوطالب و برادرم را در جاهلیت. (الصحیح /ج4/ص25 و ) جهت اطلاع بیشتر بنگرید : الصحیح ج 4 از صفحه 7 تا صفحه 68 .
چرا ابوطالب با تمام حمایتی که از محمد کرد تا آخر عمرش مسلمان نشد و بر دین ابراهیم باقی ماند ؟ چگونه است که محمد گفته است ابوطالب با تمام خدماتی که کرد ولی به خاطر این که مسلمان نشد به بهشت نمی رود؟
چرا ابوطالب با تمام حمایتی که از محمد کرد تا آخر عمرش مسلمان نشد و بر دین ابراهیم باقی ماند ؟ چگونه است که محمد گفته است ابوطالب با تمام خدماتی که کرد ولی به خاطر این که مسلمان نشد به بهشت نمی رود؟
1. آنچه در سوال آمده حدیثی جعلی است و مدعی آن هم اشاره به هیچ سندی نکرده است ، در حال که احادیث مسندی از حضرت رسول(ص) در منابع تشیع و تسنن بر خلاف آن وجود دارد.
2.اشعار ابوطالب
از ابوطالب اشعاری به جا مانده است که دلیل بر ایمان او دارد. این اشعار که بسیار متعدد می باشد در دیوان اوست ودر کتب شیعه و اهل سنت وجود دارد .برخی از موارد آن چنین است :
الم تعلموا أنا وجدنا محمدا نبیا کموسی خط فی اول الکتب
آیا نمی دانید ما محمد را پیامبری شناخته ایم مانند موسی که در نخستین کتابهای آسمانی از او یاد شده است ؟
نبی أتاه الوحی من عند ربه ومن قال: لا، یقرع بها سن نادم
او پیامبری است که از جانب پرودگارش به او وحی می شود و هر کس آن را نپذیرد لاجرم پشیمانی بر او چیره گردد.
یا شاهد الله علی فاشهد انی علی دین النبی أحمد
ای شاهد آسمانی گواه باش که من بر دین احمد پیامبر خدا هستم
انت النبی محمد قرم أغر مسوّد
وخیر بنی هاشم احمد رسول الاله علی فتره
و بهترین بنی هاشم احمد است که رسول خدا پس از دوران فترت است .
برای اطلاع بیشتر از این اشعار به الصحیح من سیره النبی سید جعفر مرتضی عاملی جلد4 صفحه 11 به بعد رجوع شود.
3. حرمت آتش جهنم از ابی طالب
از پیامبر نقل شده که:( ان الله عزوجل قال له علی لسان جبراییل: حرمت النار علی صلب أنزلک، وبطن حملک، و حجر کفلک ) : جبرییل بسوی من آمد و گفت : یا محمد خداوند آتش را بر سه کس حرام نمود : پشتی که بر آن بودی (پدرانت) رحمی که در آن پرورش یافته ای(مادرت) وخانه و دامنی که در آن رشد کرده ای (ابوطالب و فاطمه بنت اسد) . (اصول کافی /ج1/ص371 و الصحیح/ج4/ص15)
4. شهادت قبل از مرگ
ابن ابی الحدید معتزلی می گوید روایات بسیاری بر این است که ابوطالب قبل از مرگ شهادتین را بر زبان جاری گرده است. عباس بن عبدالمطلب و ابوبکر خلیفه اولگفته اند:( أن اباطالب ما مات حتی قال : لا اله الا الله ، محمد رسول الله ) ابوطالب نمرد تا اینکه شهادت داد به یگانگی خدا و رسالت پیامبر اکرم(ص)(شرح ابن الحدید/ج14/ص71 و الصحیح/ج4/ص19)
5. شفاعت پیامبر از او در قیامت
از پیامبر(ص) نقل شده که فرمود :( اذا کان یوم القیامه شفعت لأبی و أمی و عمی أبی طالب و أخ لی کان فی الجاهلیه) من در روز قیامت شفاعت می کنم پدرم و مادرم و عمویم ابوطالب و برادرم را در جاهلیت. (الصحیح /ج4/ص25 و )
جهت اطلاع بیشتر بنگرید : الصحیح ج 4 از صفحه 7 تا صفحه 68 .
- [سایر] چرا پدر امام علی(علیه السلام) یعنی ابوطالب دین محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) را قبول نکرد و به دین پیشینیان در گذشت؟
- [سایر] آیا جناب ابوطالب پدر امام علی(علیه السلام)، به حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) ایمان آورده و مسلمان بود؟
- [سایر] پیروان ابراهیم (ع) و یا حنیفیان را معرفی نموده و دلیل پیروی پیامبر اسلام از این دین را بیان نمایید؟
- [سایر] معنای حدیث زیر چیست؟ و عن علی بن إبراهیم، عن أبیه، عن ابن أبیعمیر، عن إبراهیم بن عبد الحمید، عن مصعب بن عبد الله النوفلی، عمن رفعه قال: قَدِمَ أعرابی بِإبل له علی عهد رسول الله(ص) ... فقال: فَاسْتَهْدِنِی یا رسول الله، قال: لا، قال: بَلی یا رسول الله فَلَم یَزَل یُکَلّمُه حتّی قال: أَهْدِ لَنَا نَاقَةً وَ لَا تَجْعَلْهَا وَلْهَی.
- [سایر] رسول خدا(ص) میفرمود: «أنا دعوة ابراهیم» ؛ من محصول دعای حضرت ابراهیم هستم, معنای این سخن چیست؟
- [سایر] آیا پیامبر اسلام صلّی الله علیه و آله بر حضرت ابراهیم(علیه السلام) صلوات میفرستادند یا بر خویشتن؟
- [سایر] آیا پیامبران اولوالعزم موظف به پیروی از دین پیامبر قبل از خود بودهاند و چرا حضرت رسول اکرم(ص) خود را پیرو دین ابراهیم میدانست؟
- [سایر] معنای این صلوات شریفه چیست؟ اللهم صل علی محمد و آل محمد فی الاولین و صل علی محمد و آل محمد فی الآخرین و صل علی محمد و آل محمد فی الملأ الاعلی و صل علی محمد و آل محمد فی المرسلین؟
- [سایر] آیا حضرت محمد (صلی الله علیه وآله) و حضرت ابوطالب(علیه السلام) در جنگ های فجار شرکت می کردند و حرمت ماه های حرام را نقض می نمودند؟ چرا
- [سایر] آیا به عنوان مثال امام جواد متوسّل به امام حسین(ع) یا حضرت محمد(ص) میشدند؟ یا حضرت محمد(ص) متوسّل به حضرت ابراهیم(ع) میشدند؟ لطفاً هر دو مورد را کامل توضیح دهید.
- [امام خمینی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید: "یا محسن قد اتاک المسیی ء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیی ء انت المحسن و انا المسیی ء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان می کنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِیَیءُ وَقَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَاَناَ المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد صَلِّ عَلَی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گنهکار بگذرد تو نیکوکاری و من گنهکار به حق محمد و آل محمد(صلی الله علیه وآله) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدی هائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله خوئی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:" یا محسن قد اتاک المسییء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن و انا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی"، یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد صلی الله علیه و آله و سلم رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است قبل از تکبیرة الاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَدْ أَتَاکَ المُسیءُ وقَدْ أَمَرْتَ المُحْسِنَ أَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ، أَنْتَ المُحْسِنُ وأَنا المُسِیءُ، بحقِّ مُحمَّدٍ و آل محمّد صَلِّ علی مُحمَّدٍ و آلِ مُحمَّدٍ وتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی ای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حق محمد و آل محمد رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سرزده بگذر.
- [آیت الله مکارم شیرازی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام به قصد رجاء این دعا را بخوانند: (یا محْسن قدْ اتاک الْمسیء و قدْ أمرْت الْمحْسن انْ یتجاوز عن الْمسیئ انت الْمحْسن و أنا الْمسیئ بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوزْ عنْ قبیح ما تعْلم منی. یعنی: (ای خدای نیکوکار! بنده گنهکارت به در خانه تو آمده است تو امر کرده ای که نکوکار از گنهکار بگذرد،تو نیکو کاری و من گنهکارم، به حق محمد و آل محمد رحمتت را بر محمد و آل محمد بفرست و از کارهای زشتی که می دانی از من سرزده بگذر!)
- [آیت الله سیستانی] خوب است قبل از تکبیرة الاحرام به قصد رجأ بگوید : (یا مُحْسِنُ قَدْ اَتاکَ المُسِیءُ ، وَقَدْ اَمَرْتَ الُمحْسِنَ اَنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِیءِ ، اَنْتَ الُمحْسِنُ وَاَنَا المُسِیءُ ، بِحَقّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحمَّدٍ ، وَتَجاوَزْ عَنْ قَبِیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی : ای خدائی که به بندگان احسان میکنی ، بنده گنهکار به درِ خانه تو آمده ، و تو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد ، تو نیکوکاری و من گناهکار ، بحق محمّد و آل محمّد ، رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست ، و از بدیهائی که میدانی از من سر زده بگذر .
- [آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است بعد از تکبیرْ الاحرام بگوید: )یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ المُسِئُ وَقَدْ أمَرْتَ المُحْسِنَ أنْ یَتَجاوَزَ عَنِ المُسِئ أنْتَ المُحْسِنُ وَأنَا المُسِئُ بِحَقِّ مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً صَلِّ عَلَی مُحَمَّدً وَآلِ مُحَمَّدً وَتَجاوَز عَنْ قَبیحِ ماتَعْلَمُ مِنّی(، یعنیای خدایی که به بندگان احسان میکنی بنده گنهکار بدر خانه تو آمده وتو امر کردهای که نیکوکار از گناهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، بحقّ محمّد وآل محمّد رحمت خود را بر محمّد وآل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است بعد از تکبیره الاحرام بگوید: یا محسن قد اتاک المسیء و قد امرت المحسن ان یتجاوز عن المسیء انت المحسن وا نا المسیء بحق محمد و آل محمد صل علی محمد و آل محمد و تجاوز عن قبیح ما تعلم منی یعنی ای خدائی که به بندگان احسان می کنی؛ بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کرده ای که نیکوکار از گناهکار بگذرد؛ تو نیکوکاری و من گناهکار؛ به حق محمد و آل محمد (ص) رحمت خود را بر محمد و آل محمد بفرست و از بدیهائی که می دانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است بعد از تکبیرة الاحرام بگوید:(یا مُحْسِنُ قَدْ اَتَاکَ الْمُسِییءُ وَ قَد اَمَرْتَ الْمُحْسِنَ اَنْ یتَجاوَزَ عَنِ الْمُسِییء أنْتَ الْمُحْسِنُ وَ اَنا المُسِیءُ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ تَجاوَز عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنِّی)؛یعنی؛ ای خدایی که به بندگان احسان میکنی، بندهی گنهکار به در خانهی تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گنهکار، به حق محمّد و آل محمّد / رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده بگذر.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است بعد از تکبیرةالاحرام بگوید: (یا مُحْسِنُ قَدْ أتاکَ الْمُسیءُ وَقَدْ أمَرْتَ الْمُحْسِنَ أنْ یَتَجَاوَزَ عَنِ الْمُسیءِ، أنْتَ الْمُحْسِنُ وَأنَا الْمُسیءُ، بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَتَجاوَزْ عَنْ قَبیحِ ما تَعْلَمُ مِنّی) یعنی: (ای خدایی که به بندگان احسان میکنی، بنده گنهکار به در خانه تو آمده و تو امر کردهای که نیکوکار از گنهکار بگذرد، تو نیکوکاری و من گناهکار، به حقّ محمّد و آل محمّد صلیاللهعلیهوآلهوسلم رحمت خود را بر محمّد و آل محمّد بفرست و از بدیهایی که میدانی از من سر زده درگذر.)