چه کتبی را به عنوان مقدمات فلسفه باید خواند تا بتوان کتاب معاد استاد شجاعی را که سبک و سیاق فلسفی دارد، خواند؟ قبل از ورود در مباحث فلسفی لازم است که اطلاعاتی از منطق کسب نمایید ؛ برای این منظور می توانید کتاب آموزش منطق تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی است مطالعه فرمایید ؛ که به نظر ما همین مقدار برای ورود غیر تخصصی به فلسفه کافی است ؛ ولی در صورتی که مایل به خواندن کتاب مفصلتری در باب منطق باشید کتاب منطق صوری استاد خوانساری مناسبتر است ؛ همچنین کتاب المنطق شیخ محمد رضا مظفر را که به زبان عربی است می توانید با استفاده از سی دی آموزشی بخوانید ؛ ولی همانطور که پیشتر گفته شد برای ورود غیر تخصصی به فلسفه همان کتاب آموزش منطق کافی است. برای خواندن فلسفه مقدماتی نیز می توانید از کتاب کلیات فلسفه علی شیروانی استفاده نمایید ؛ همچنین می توانید کتاب دو جلدی آموزش فلسفه استاد مصباح یزدی را با استفاده از سی دی تدریس استاد میرسپاهی تلمّذ نمایید. جلد اول این کتاب را شاید بدون استفاده از سی دی هم به راحتی بتوانید استفاده نمایید ؛ و اگر توان استفاده از کتب عربی را دارید ، می توانید کتاب بدایة الحکمه ، تالیف علامه طباطبایی را با استفاده از سی دی آموزشی مطالعه فرمایید . امّا بعد از طی این دوره مقدماتی فلسفه ، باز ، هضم کتاب معاد استاد شجاعی آسان نخواهد بود و نیاز خواهید داشت که حدّاقل دو یا سه بار این کتاب را از اوّل تا آخر مطالعه فرمایید. و البته این همه وقت گذاشتن برای فهم عمیق این کتاب ارزش آن را دارد.
چه کتبی را به عنوان مقدمات فلسفه باید خواند تا بتوان کتاب معاد استاد شجاعی را که سبک و سیاق فلسفی دارد، خواند؟
چه کتبی را به عنوان مقدمات فلسفه باید خواند تا بتوان کتاب معاد استاد شجاعی را که سبک و سیاق فلسفی دارد، خواند؟
قبل از ورود در مباحث فلسفی لازم است که اطلاعاتی از منطق کسب نمایید ؛ برای این منظور می توانید کتاب آموزش منطق تالیف محسن غرویان را که به زبان فارسی است مطالعه فرمایید ؛ که به نظر ما همین مقدار برای ورود غیر تخصصی به فلسفه کافی است ؛ ولی در صورتی که مایل به خواندن کتاب مفصلتری در باب منطق باشید کتاب منطق صوری استاد خوانساری مناسبتر است ؛ همچنین کتاب المنطق شیخ محمد رضا مظفر را که به زبان عربی است می توانید با استفاده از سی دی آموزشی بخوانید ؛ ولی همانطور که پیشتر گفته شد برای ورود غیر تخصصی به فلسفه همان کتاب آموزش منطق کافی است.
برای خواندن فلسفه مقدماتی نیز می توانید از کتاب کلیات فلسفه علی شیروانی استفاده نمایید ؛ همچنین می توانید کتاب دو جلدی آموزش فلسفه استاد مصباح یزدی را با استفاده از سی دی تدریس استاد میرسپاهی تلمّذ نمایید. جلد اول این کتاب را شاید بدون استفاده از سی دی هم به راحتی بتوانید استفاده نمایید ؛ و اگر توان استفاده از کتب عربی را دارید ، می توانید کتاب بدایة الحکمه ، تالیف علامه طباطبایی را با استفاده از سی دی آموزشی مطالعه فرمایید .
امّا بعد از طی این دوره مقدماتی فلسفه ، باز ، هضم کتاب معاد استاد شجاعی آسان نخواهد بود و نیاز خواهید داشت که حدّاقل دو یا سه بار این کتاب را از اوّل تا آخر مطالعه فرمایید. و البته این همه وقت گذاشتن برای فهم عمیق این کتاب ارزش آن را دارد.
- [سایر] سلام؛ فلسفه تحلیلی چیست و تفاوت آن با فلسفه ملاصدرا و دروس فلسفی که در حوزه میخوانند چیست؟
- [سایر] رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم.
- [سایر] سلام علیکم من میخواستم فرق فلسفه و منطق را بدانم.هدف از خواندن اینها چیست .میخواستم کتاب هایی راجب منطق و فلسفه برای من معرفی کنید البته سخت نباشد.چون اموزش فلسفه ایت الله مصباح را خواندم ولی چیزی نفهمیدم.در ضمن برای دانستن ان چه چیز هایی از قبل باید بدانی چون بچه ها میگند باید ریاضی بلد باشی تا خوب یاد بگیری.اگر شود روش های مطالعه این درس ها را ذکر نمایید.و حتما باید استاد داشته باشی یا تنهایی میشه خواند با تشکر
- [سایر] فلسفه زیارت ائمه اطهار (سلام الله علیهم) چیست؟ لطفا پاسخی کاملا فلسفی بدهید.
- [سایر] اندیشه فلسفی امام خمینی (ره) در مورد فلسفه خواجه طوسی چیست؟
- [سایر] معاد از راه فلسفه و عرفان قابل اثبات است؟ لطفا برایم مطالبی مرقوم فرمایید.
- [سایر] کتاب اقدس که کتاب مقدس بهاییان است چه احکامی دارد؟ چه فلسفه ای دارد؟
- [سایر] چگونه نظریه معاد از دیدگاه فلسفه ای اسلام قابل توجیه است؟ گفتند که بین فلاسفه و متکلم اختلاف نظر وجود دارد؟ دلایل آنها را بیان فرمایید.
- [سایر] چگونه نظریه معاد از دیدگاه فلسفه ای اسلام قابل توجیه است؟ گفتند که بین فلاسفه و متکلم اختلاف نظر وجود دارد؟ دلایل آنها را بیان فرمایید.
- [سایر] آیا فلسفه احکام در متون دینی بررسی شده است و آیا علت¬های بیان شده در کتاب علل الشرایع علمی است یا با استناد به سنت است و بدون دلایل علمی؟ اصولاً، روش¬های مطمین بررسی فلسفه احکام چیست؟