رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم. برای بررسی تحقیقی پیرامون اسلام باید درچند زمینه کار کنید: 1- بررسی تاریخی: وضعیت جهان در عصر بعثت چگونگی رشد اسلام شبهات دشمنان دین در این زمینه و پاسخ آنها. در این زمینه به کتابهای زیر مراجعه فرمایید. فروغ ابدیت، جعفر سبحانی جهان در عصر بعثت، شهید باهنر تاریخ تحلیلی اسلام، دکتر سید جعفر شهیدی نقش عایشه در تاریخ اسلام، (ج 1 - 3)، علامه سید مرتضی عسکری 2- بررسی اعتقادی: در این زمینه مبانی اعتقادی اسلام نبوت خاصه و جهان بینی اسلامی در تمام ابعادش قابل تحقیق و پژوهش است. رجوع کنید به: سری جهان بینی توحیدی شهید مطهری ج 1 - 6 سلسله درسهای معارف قرآن (جهانشناسی، انسانشناسی، راهشناسی و راهنماشناسی) محمد تقی مصباح یزدی در خصوص مسائل مربوط به شیعه رجوع کنید به: امامت و رهبری شهید مطهری رهبری امام علی(ع) در قرآن (ترجمه المراجعات) ترجمه سید محمود سیاهپوش شیعه و تهمتهای ناروا علامه سید جواد شری (چاپ و ترجمه آستان قدس رضوی) آن گاه هدایت شدم تیجانی سماوی ترجمه سید جواد مهری 3- بررسی اخلاقی و تربیتی: چهل حدیث، امام خمینی آداب الصلوة، امام خمینی نقطههای آغاز در اخلاق عملی محمدرضا مهدوی کنی زمینههای دیگری نیز برای مطالعه و تحقیق وجود دارد لیکن نسبت به شرایط فعلی شما و زمان مورد نظر به مقدار فوق بسنده میکنیم و موفقیت شما را از خداوند بزرگ طلب مینماییم. فلسفه مانند هر علم دیگر دارای اصطلاحات خاصی است که برای آموختن آن - حداقل برای مطالعه اولین کتاب - نیازمند استاد است. اگر امکان بهرهگیری از استاد را ندارید، میتوانید از کتابهای ساده فلسفی شروع کنید. برای نمونه کتاب آشنایی با فلسفه (شهید مطهری) و پس از آن کتاب آموزش فلسفه (آیتاللَّهمصباح یزدی) مفید است. اما به هر حال برای آشنایی با اسلام و معارف آن، آموختن فلسفه ضروری نیست. کتابهای اعتقادی، این هدف را تأمین کند. گذشته از این که در برخی از این کتب، مباحث فلسفی با بیانی روان مطرح شده است. برای آشنایی با اسلام، مهمترین کتاب قرآن کریم است که به عنوان کتاب مادر معرفی میشود. شما میتوانید با مطالعه تفاسیر آسان (مانند تفسیر نمونه و یا تفسیر نور) با تعالیم اسلام آشنا شوید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه ر.ک: 1- آموزش عقاید و دستورهای دینی،علامه طباطبایی،بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی 2- آموزش عقاید 3 - 1،آیتاللَّهمصباح یزدی،سازمان تبلیغات اسلامی 3- شیعه در اسلام،علامه طباطبایی،دفتر انتشارات اسلامی 4- فرهنگ عقاید و مذاهب اسلامی،آیتاللَّهسبحانی،انتشارات توحید 5- مجموعه معارف قرآن،آیتاللَّهمصباح یزدی،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی 6- مجموعهکتابهای شهیدمطهری (به ویژه کتابهای: توحید، عدل الهی، نبوت، معاد، مجموعه مقدمهای بر جهانبینی توحیدی). برای آشنایی با ادیان دیگر ر.ک: 1- درآمدی بر تاریخ و کلام مسیحیت،محمدرضا زیبایینژاد،معاونت امور اساتید و معارف اسلامی 2- پسر خدا در عهدین و قرآن،عبدالرحیم سلیمانی اردستانی،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی 3- کلام مسیحی،توماس میشل، ترجمه حسین توفیقی، مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب 4- تاریخ جامع ادیان از آغاز تا امروز،جان ناس، ترجمه: علیاصغر حکمت، انتشارات پیروز
رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم.
رشته من فیزیک است. برای شناخت عمیق اسلام چه باید کرد؟ آیا برای شناخت عمیق اسلام، مطالعه فلسفه اسلامی ضروری است؟ چه کتبی را برای شروع پیشنهاد می کنید؟ در ضمن به استاد هم دسترسی ندارم.
برای بررسی تحقیقی پیرامون اسلام باید درچند زمینه کار کنید: 1- بررسی تاریخی: وضعیت جهان در عصر بعثت چگونگی رشد اسلام شبهات دشمنان دین در این زمینه و پاسخ آنها.
در این زمینه به کتابهای زیر مراجعه فرمایید. فروغ ابدیت، جعفر سبحانی جهان در عصر بعثت، شهید باهنر تاریخ تحلیلی اسلام، دکتر سید جعفر شهیدی نقش عایشه در تاریخ اسلام، (ج 1 - 3)، علامه سید مرتضی عسکری 2- بررسی اعتقادی: در این زمینه مبانی اعتقادی اسلام نبوت خاصه و جهان بینی اسلامی در تمام ابعادش قابل تحقیق و پژوهش است. رجوع کنید به: سری جهان بینی توحیدی شهید مطهری ج 1 - 6 سلسله درسهای معارف قرآن (جهانشناسی، انسانشناسی، راهشناسی و راهنماشناسی) محمد تقی مصباح یزدی در خصوص مسائل مربوط به شیعه رجوع کنید به: امامت و رهبری شهید مطهری رهبری امام علی(ع) در قرآن (ترجمه المراجعات) ترجمه سید محمود سیاهپوش شیعه و تهمتهای ناروا علامه سید جواد شری (چاپ و ترجمه آستان قدس رضوی) آن گاه هدایت شدم تیجانی سماوی ترجمه سید جواد مهری 3- بررسی اخلاقی و تربیتی: چهل حدیث، امام خمینی آداب الصلوة، امام خمینی نقطههای آغاز در اخلاق عملی محمدرضا مهدوی کنی زمینههای دیگری نیز برای مطالعه و تحقیق وجود دارد لیکن نسبت به شرایط فعلی شما و زمان مورد نظر به مقدار فوق بسنده میکنیم و موفقیت شما را از خداوند بزرگ طلب مینماییم.
فلسفه مانند هر علم دیگر دارای اصطلاحات خاصی است که برای آموختن آن - حداقل برای مطالعه اولین کتاب - نیازمند استاد است. اگر امکان بهرهگیری از استاد را ندارید، میتوانید از کتابهای ساده فلسفی شروع کنید. برای نمونه کتاب آشنایی با فلسفه (شهید مطهری) و پس از آن کتاب آموزش فلسفه (آیتاللَّهمصباح یزدی) مفید است. اما به هر حال برای آشنایی با اسلام و معارف آن، آموختن فلسفه ضروری نیست. کتابهای اعتقادی، این هدف را تأمین کند. گذشته از این که در برخی از این کتب، مباحث فلسفی با بیانی روان مطرح شده است. برای آشنایی با اسلام، مهمترین کتاب قرآن کریم است که به عنوان کتاب مادر معرفی میشود. شما میتوانید با مطالعه تفاسیر آسان (مانند تفسیر نمونه و یا تفسیر نور) با تعالیم اسلام آشنا شوید. برای مطالعه بیشتر در این زمینه ر.ک:
1- آموزش عقاید و دستورهای دینی،علامه طباطبایی،بنیاد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامی
2- آموزش عقاید
3 - 1،آیتاللَّهمصباح یزدی،سازمان تبلیغات اسلامی
3- شیعه در اسلام،علامه طباطبایی،دفتر انتشارات اسلامی
4- فرهنگ عقاید و مذاهب اسلامی،آیتاللَّهسبحانی،انتشارات توحید
5- مجموعه معارف قرآن،آیتاللَّهمصباح یزدی،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
6- مجموعهکتابهای شهیدمطهری (به ویژه کتابهای: توحید، عدل الهی، نبوت، معاد، مجموعه مقدمهای بر جهانبینی توحیدی). برای آشنایی با ادیان دیگر ر.ک:
1- درآمدی بر تاریخ و کلام مسیحیت،محمدرضا زیبایینژاد،معاونت امور اساتید و معارف اسلامی
2- پسر خدا در عهدین و قرآن،عبدالرحیم سلیمانی اردستانی،مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی
3- کلام مسیحی،توماس میشل، ترجمه حسین توفیقی، مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب 4- تاریخ جامع ادیان از آغاز تا امروز،جان ناس، ترجمه: علیاصغر حکمت، انتشارات پیروز
- [سایر] برای آگاهی و شناخت عمیق تر نسبت به اسلام و قرآن کریم از کجا شروع کنم ؟
- [سایر] باسلام-بنده می خواستم دربعضی رشته های حوزه مثل فلسفه اسلامی ،تاریخ اسلام ،منطق و...تحصیل کنم چون این رشته ها دردانشگاه تدریس نمیشود یااگرتدریس شود باحوزه متفاوت است. میخواستم ببینم بهترین راه برایم چیست (خصوصا در رشته فلسفه).
- [سایر] با وجود اختلاف عمیق میان فلسفه و عرفان در جهان اسلام قرآن کریم کدام را بر دیگری ترجیح میدهد؟
- [سایر] چه کتبی را به عنوان مقدمات فلسفه باید خواند تا بتوان کتاب معاد استاد شجاعی را که سبک و سیاق فلسفی دارد، خواند؟
- [سایر] توضیح کاملی در مورد فلسفه مشایی و فلسفه اشراق با ذکر تفاوت این دو و اصولا علل شکل گیری آنها می خواستم ... مطالعه چه کتاب هایی را در این زمینه پیشنهاد می دهید؟
- [سایر] چطورمی توان بدون استاد، منطق و فلسفه را با مطالعه کتب در منزل، فراگرفت؟ آیا فراگیری این دو، به قشر خاصی مربوط است یا همه می توانند، فرا بگیرند؟
- [سایر] سلام عید شما مبارک.هر روزتان نوروز/نوروزتان پیروز.امیدوارم در پناه حق سالی سرشار از موفقیت در پیش داشته باشید.آقای مرادی اگر بخواهیم در خصوص فلسفه هستی مطالعه کنیم شما چه کتابی را پیشنهاد میکنید؟با تشکر
- [سایر] سلام, سوال من از شما اینه که اگر بخواهم مسلمان واقعی باشم باید از کجا شروع کنم ویا مطالعه چه کتابی رو پیشنهاد میکنید؟ اگر فرض بر این باشد که من مسلمان نبوده ام چی؟
- [سایر] سلام علیکم من میخواستم فرق فلسفه و منطق را بدانم.هدف از خواندن اینها چیست .میخواستم کتاب هایی راجب منطق و فلسفه برای من معرفی کنید البته سخت نباشد.چون اموزش فلسفه ایت الله مصباح را خواندم ولی چیزی نفهمیدم.در ضمن برای دانستن ان چه چیز هایی از قبل باید بدانی چون بچه ها میگند باید ریاضی بلد باشی تا خوب یاد بگیری.اگر شود روش های مطالعه این درس ها را ذکر نمایید.و حتما باید استاد داشته باشی یا تنهایی میشه خواند با تشکر
- [سایر] لطفا به غیر از کتب شهیدان مطهری(ره) و دستغیب، در تمام حوزه های دین (کلام، فلسفه، اخلاق، تاریخ و سیره و …) کتبی را معرفی فرماییدکه با رجوع به آنها، پاسخ تمام سؤالات مذهبی ام را بیابم و توانسته باشم مطالعه مذهبی کاملی داشته باشم؟ (تحصیلات فوق لیسانس)