در روایات آمده که خداوند آبروی مؤمن را نمی ریزد و کلا چنین عملی را درست نمی داند و حتی طبق آنچه شنیدم، در هنگام احتضار نبی اکرم(ص)، خداوند فرموده حتی توی پیغمبر را هم از اعمال امتت آگاه نمی کنم و آبرویشان را نزد خودت هم نمی ریزم. پس آیا عرضه اعمال تمام مردم خصوصا مسلمانان هفته ای 2 بار خدمت وجود نازنین آقا امام زمان(عج) با این موضوع مناقات ندارد؟ آیا آبروی مؤمنی که گناه کرده، نزد امام زمان(عج) ریخته نمی شود؟ روایات عرضه اعمال خدمت امام عصر(عج) معتبرند و نافی ستاریت خداوند و معارض دیگر روایاتی که اشاره فرموهاید نیست؛ زیرا: 1) امام زمان(عج) در زمان امامت خود واسطهء فیض الهی و رابط خلق و خالق است و تمام عنایات و الطاف الهی به جهان به وساطت و برکت وجود آن حضرت جاری میشود و لازمه این که به بهترین وجهی این وساطت تحقق پذیرد ودر شرایط لازم فیوضات مقتضی به بندگان برسد این است که آن حضرت از افعال بندگان با خبر باشند؛ زیرا نظرآن حضرت به اعمال عباد نظر رحیمانه و مفید به حال موءمنین است چه همان طور که مرقوم فرمودهاید آنان را مشمول دعای خیر خویش قرار میدهد. 2) میزان ستاریت پروردگار نسبت به هر کس به تناسب لیاقت شایستگی و درجات قرب او درپیشگاه خداوند است. ازاین رو خداوند برای کافر ستاریتی قرار نداده و نسبت به موءمنین به تناسب درجات ایمانی ستاریتش متفاوت است.بنابراین چه بسا برخی از اعمال موءمنان مقرب را خداوند از نظر آن حضرت نیز مخفی بدارد و شاید در همین مرتبهاست که در قیامت از پیامبر(ص) نیز مخفی میدارد. بنابراین تفاوتی بین این دو دسته روایات نیست؛ زیرا میتوانندمصداق مشترک داشته باشند.
در روایات آمده که خداوند آبروی مؤمن را نمی ریزد و کلا چنین عملی را درست نمی داند و حتی طبق آنچه شنیدم، در هنگام احتضار نبی اکرم(ص)، خداوند فرموده حتی توی پیغمبر را هم از اعمال امتت آگاه نمی کنم و آبرویشان را نزد خودت هم نمی ریزم. پس آیا عرضه اعمال تمام مردم خصوصا مسلمانان هفته ای 2 بار خدمت وجود نازنین آقا امام زمان(عج) با این موضوع مناقات ندارد؟ آیا آبروی مؤمنی که گناه کرده، نزد امام زمان(عج) ریخته نمی شود؟
در روایات آمده که خداوند آبروی مؤمن را نمی ریزد و کلا چنین عملی را درست نمی داند و حتی طبق آنچه شنیدم، در هنگام احتضار نبی اکرم(ص)، خداوند فرموده حتی توی پیغمبر را هم از اعمال امتت آگاه نمی کنم و آبرویشان را نزد خودت هم نمی ریزم. پس آیا عرضه اعمال تمام مردم خصوصا مسلمانان هفته ای 2 بار خدمت وجود نازنین آقا امام زمان(عج) با این موضوع مناقات ندارد؟ آیا آبروی مؤمنی که گناه کرده، نزد امام زمان(عج) ریخته نمی شود؟
روایات عرضه اعمال خدمت امام عصر(عج) معتبرند و نافی ستاریت خداوند و معارض دیگر روایاتی که اشاره فرموهاید نیست؛ زیرا:
1) امام زمان(عج) در زمان امامت خود واسطهء فیض الهی و رابط خلق و خالق است و تمام عنایات و الطاف الهی به جهان به وساطت و برکت وجود آن حضرت جاری میشود و لازمه این که به بهترین وجهی این وساطت تحقق پذیرد ودر شرایط لازم فیوضات مقتضی به بندگان برسد این است که آن حضرت از افعال بندگان با خبر باشند؛ زیرا نظرآن حضرت به اعمال عباد نظر رحیمانه و مفید به حال موءمنین است چه همان طور که مرقوم فرمودهاید آنان را مشمول دعای خیر خویش قرار میدهد.
2) میزان ستاریت پروردگار نسبت به هر کس به تناسب لیاقت شایستگی و درجات قرب او درپیشگاه خداوند است. ازاین رو خداوند برای کافر ستاریتی قرار نداده و نسبت به موءمنین به تناسب درجات ایمانی ستاریتش متفاوت است.بنابراین چه بسا برخی از اعمال موءمنان مقرب را خداوند از نظر آن حضرت نیز مخفی بدارد و شاید در همین مرتبهاست که در قیامت از پیامبر(ص) نیز مخفی میدارد. بنابراین تفاوتی بین این دو دسته روایات نیست؛ زیرا میتوانندمصداق مشترک داشته باشند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 1-طبق احادیث امام زمان(عج) درآخر هفته نظاره گر اعمال مسلمین میباشد. صفت ستارالعیوب بودن خداوند را در این مورد چگونه توجیه میکنید؟
- [سایر] آیا مقام امام زمان(عج) از سایر امامان و یا پیامبر بالاتر است؟ چرا که میگویند امام زمان آگاه به همه احوال ما هست لیکن پیامبر اکرم(ص) و دیگر امامان(ع) با همه بزرگی آگاه به احوال همه نبودند حتی در آیهای از قرآن آمده است که ای پیامبر به مردم بگو من غیب نمیدانم (البته مگر آنچه خدا بخواهد). یا امام حسین و دیگر امامان که از طریق نامه نگاری از احوال امت با خبر بودند، منظورم موارد خاص نیست. سؤالم این است که امام زمان نیز (بلا تشبیه) مانند خداوند که آگاه و عالم به همه احوال و امور ماست در هر لحظه، ایشان نیز همین طور هستند؟
- [سایر] با توجه به اینکه امامان معصوم(ع) ما را می بینند و با توجه به زیارت جامعه و عقیده شیعه که امامان علم خدایی دارند و از آینده هر شخص خبر دارند پس چه دلیلی دارد که هر هفته اعمال ما به امام زمان(عج) عرضه شود و چه لزومی دارد که امام معصوم(ع) از اعمال ما ناراحت شود در حالی می داند ما نهایتا کافر می میریم یا مؤمن.
- [سایر] آیا امام زمان(عج) شاهد و ناظر اعمال ما است و به کارهای خوب و بد ما آگاهی دارد؟ در این صورت آیا این منافی با ستّار بودن خداوند نیست ؛ زیرا خود او به پیامبرش فرموده است : گناهان امت تو را هم به تو نمیگویم...؟!
- [سایر] آیا درست است که نگهداری طلا و نقره و گنج در زمان حکومت امام زمان(عج) حرام است؟ سوره توبه، آیه 34: حرمت نگهداریِ گنج، طلا و نقره در عصر حضرت مهدی(عج) (... وَ الَّذینَ یَکنُزُونَ الذَّهَبَ وَ الفِضَّهَ وَ لا یُنفِقُونَها فی سَبیلِ اللهِ فَبَشِّرهُم بِعَذابٍ اَلیمٍ)؛ و کسانی که طلا و نقره را گنجینه و ذخیره میکنند و در راه خدا انفاق نمیکنند آنها را به عذاب دردناک بشارت ده. در کافی ذیل آیه فوق از معاذ بن کثیر روایت شده که گفت: شنیدم از امام صادق(ع) که فرمود: (وسعت داده بر شیعیان ما در آنچه میتوانند از اموال خود انفاق کنند در راه خیر و معروف تا آنکه قیام کننده ما ظاهر شود، در آن وقت باید هر صاحب ثروتی، دارایی خود را به امام زمان(عج) تسلیم دارد تا صرف شود بر جهاد کنندگان در راه خدا و استعانت بجویند مؤمنین به سبب آن اموال بر علیه دشمنان). این در حالی است که امام محمد باقر(ع) میفرماید: (طلا و نقره هرگاه به دو هزار درهم رسید گنج است).
- [سایر] گفته میشود که اگر کسی هنگام صلوات کلمه (آل محمد) را نگوید مرتکب گناه میشود. این را میدانم که سیوطی در تفسیر خود از بخاری، مسلم، ابوداود، ترمذی، نسائی و ابن ماجه نقل میکند که مردی به پیامبر عرضه داشت: سلام بر تو را میدانیم؛ اما صلوات بر تو چگونه است؟ پیامبر فرمود: (بگو اللهم صل علی محمد و آل محمد کما صلیت علی ابراهیم انک حمید مجید اللهم بارک علی محمد و آل محمد کما بارکت علی ابراهیم و آل ابراهیم انک حمید مجید). سیوطی افزون بر این حدیث، هیجده حدیث دیگر را نقل کرده که همه آنها دلالت میکند هنگام صلوات، آل محمد نیز باید افزوده شود. به نقل ابن حجر در صواعق، پیغمبر اکرم(ص) از اینکه مؤمنان بر او صلوات ناقص بفرستند و فقط بگویند: (اللهم صل علی محمد)، نهی کرده و سفارش فرموده است که هنگام صلوات بگویید: (اللهم صل علی محمد و آل محمد). روایات شیعه هم در اینباره بسیار فراوان است. لطفاً جواب کلامی و فلسفی بدهید و از ذکر احادیث راجع به حتمی بودن صلوات بر آل محمد از روایات شیعه و سنی خودداری شود؛ چون تمام آنها را میدانم.
- [سایر] ائمه اطهار گاه متناسب با شرایط زمان و مسئله فقهی خاص احادیث را نقل نموده اند. علاوه بر این نقل احادیث جعلی نیز متأسفانه در کتب دینی ما به چشم می خورد. متأسفانه عده ای از دوستان مذهبی ما می خواستند کار خوبی بکنند؛ مثلا بحث عقد موقت را مطرح کنند اما این عده از روی جهالت اقدام به انتشار احادیثی نموده اند که از نظر بلاغتی و از نظر لحن کلامی باید به آنها شک نمود لطفا این احادیث را بررسی کرده و نظرتان را در مورد تک تک احادیث به ما بفرمایید. 1. ابان بن تغلب از امام صادق (ع) سؤال می کند: اگر زن زیبایی دیده شود که راضی به ازدواج موقت باشد؛ ولی معلوم نیست شوهر دارد یا نه چه باید کرد؟ حضرت فرمودند: لازم نیست تحقیق کنی حرف او که میگوید شوهر ندارم برای تو کافی است. (کتاب متعه شیخ مفید حدیث 37). 2. رسول خدا (ص): هر کس یک بار متعه کند یک سوم او از آتش جهنم آزاد میشود و هر کس دوبار متعه کند دو سوم او از آتش جهنم آزاد میشود و هر کس سه بار متعه کند تمام بدن او از آتش جهنم آزاد میشود. 3. زراره بن اعین از امام باقر (ع) نقل میکند که: سرگرمی مؤمن در سه کار است: 1- متعه زنان، 2- شوخی با دوستان و برادران، 3- نماز شب.(ازدواج موقت، نیاز امروز نوشته عباس زاده). 4. حمیری به امام زمان حضرت مهدی (عج) نوشت و از آن حضرت سوال کرد: مردی که شیعه است و متعه را حلال میداند و اعتقاد به رجعت دارد و همسر خوبی دارد که در تمام کارها او را کمک کار است و لذا با او عهد کرده است که هرگز بر او همسر دیگری نگیرد و ازدواج موقت نکند و خلاصه با وجود او کس دیگر را نخواهد. او به این عهد نوزده سال پایبند است و به عهد و قولش عمل کرده است و چه بسا مسافرت رفته و مدت زیادی دور از منزل خود بوده است و به قول خود پای بند مانده... البته او متعه را حرام نمی داند بلکه متدین به آن است؛ ولی چون همسر خود را مِیخواهد و دوستش دارد برای حفظ او و خودش متعه نمیگیرد. آیا او برای ترک متعه گناه کرده است؟ از طرف حضرت جواب رسید: برای این که قسم به معصیت خدا خورده است لازم است خدا را اطاعت کند و یک دفعه هم شده متعه بگیرد. (بحار ج100ص298/کتاب متعه شیخ مفید ص48). 5. رسول خدا (ص): هر که از دنیا برود و متعه نکند بد منظر و بدهیبت باشد مانند کسی که بینی او را بریده باشند.
- [سایر] به نام خدا سلام ممنونم از پاسخ (دلشکسته) 1-مطلب با این افراد اصلا ازدواج نکنید رو خوندم حاج آقا! اما اون تو هیچ یک از این لیست ده تایی نیست... 2-مثل خیلی از جوانهای دیگه ای که از دین دور شده بودن اما دین و اهل بیت (علیهم السلام) رو دوست دارند... 3-حاج آقامن دور برم زیاد بودن دختر خانم هایی که مستقیم و غیر مستقیم به من ابراض علاقه کردند که به بعضی هاش هم فکر کردم اما گمشدمم نبودند... 1-3) چه تو دانشگاه و چه غیر دانشگاه با وجود اینکه اکثرا خوش تیپ نبودم و خیلی ساده حتی تو جلسات مهم خیلی ساده و البته حتی گاهی کمی نا مرتب بودم بطوری که بعضی از دوستان به من انتقاد هم میکردند... 4-من از روز اول و حتی دیدار اول علاقه مندش نشدم یه جورایی بعد از مدتی که صحبت هایی داشتیم اون هم اکثرا با محوریت اهل بیت و امام زمان(علیهم السلام) محبتش تو دلم رفت ... (یعنی عاشق چشم و ابرو و قیافش نشدم ، باطن وجودیش من رو علاقه مند کرد) 5- انگار که نیمه گمشده من باشه حاج آقا نمیه گمشده که نباید صد در صد شبیه آدم باشه؟ آدمها باید همدیگر رو کامل کنن درسته؟ 6-اما سوال اصلیه من از شما این هست که؟ 1-6)خدا گاهی راهی رو به روی آدم باز میکنه فرصتی رو در اختیارش میده و فردای قیامت هم در قبال این فرصت ها مسئوله(درسته) 7- اگر این کسی که به ظاهر از دین دور بود... خدا اتفاقی در مسیر زندگی من قرارش داد.. من از امام حسین (ع) و نماز بهش گفتم و اون هم قلبش برای امام حسین (ع) تپید... حاضر شد به خاطر من و البته به خواسته من به خاطر امام زمان (عج) تعغیر کنه و از من کمک خواست که کمکش کنم... 1-7) راهی بود که خدا به روی من باز کرده بود آیا من مسئول نیستم فردای قیامت ؟ 8- حاج آقا من به یه نتیجه رسیدم... لطفا راهنمایی کنید درست فکر میکنم با معیارهای مذهبی یا نه...! 1-8) و اون اینه که: اگر واقعا این دوست داشتن دوست داشتن واقعی و دو طرفه باشه وبا این توافق مهم که همه خط قرمزها و تعغیرهای دو طرف نهایتا تا رضایت اهل بیت(علیهم السلام)باشه این ازدواج میتونه ازدواج غلطی نباشه و اتفاقا شاید به کمال رسیدن قابل لمس تر باشه؟ 9- ببخشید که طولانی شد اما انشاءالله که خدا شما و ما رو از زمینه سازان ظهور حضرت ولی عصر (عج) قرار بدهد... التماس دعا و منتظرم
- [سایر] سلام حاج آقا بگذارید درد دل کنم درد دلی که با هیچکس نتونستم بکنم... دردی که روحم رو داره نابود میکنه.... حالم خیلی بده.. حاج آقا این روزها حس میکنم به لطف خدا و امام زمان متحول شده ام... خیلی به یاد مرگ میفتم بیشتر روز رو به گریه دارم میگذرونم... از عاشورا تا به حال این حس برام به وجود اومده... من خیلی گناه کردم تو 24 سال عمرم الان دائم به استغفارم اگر خدا قبول کنه اما حاج آقا یه موردی هست که همش حس میکنم خدا نمیبخشدش و با یاداوریش تنم میلزره ... [شرح ماجرا] ... وسواس فکری گرفتم دائما دارم به این موضوع فکر میکنم...دائم در حال پرس و جو هستم میگم مفسد فی الارضم... گناهکار کبیرم... آشغالم اما.... خواهش میکنم کمکم کنین.. ذهنم رو آروم کنین.. بهم بگین چه کنم؟ زندگیمو دوس دارم... حال توبه رو دوس دارم اما دارم میمیرم از این افکار حاج آقا... تنهام خیلی تنهام... با هیچکس نمیتونم حرف بزنم راجع بهش... بیشتر وقتا تو خودم فرو میرم...کمک کنین حاج آقا.. شما رو به لباسی که تنتونه... به لباس پیامبر قسم میدم...
- [سایر] سلام علیکم 1-حاج آقا میخواستم بدونم نمیشه در مورد هر 3 صحبت کنید نه یکیش 2-اگه در مورد رابطه فرزندان با پدر و مادر صحبت کنید خیلی بهتره. دلیلش اینه که اکثر بینندگان برنامه شما جوانانی هستند که یا ازدواج نکردند و یا تازه ازدواج کرده اند و البته اکثر این افراد پدر مادرشون در قید حیات هستند. و اگر ما جوانان با پدر و مادر خود درست رفتار کنیم و طرز درست رفتارکردن رو یاد بگیریم و عمل کنیم اکثر مشکلات حل میشه. و البته حاج آقا خودتون میدونید که رضایت خدا و امام زمان(عج) در گرو رضایت پدر و مادر است. و حتی حضرت آیت الله خامنه ایی فرمودند که من اگر به اینجا رسیدم به خاطر پدر و مادرمه. و بقیه علما هم همینو میگن. حالا باز هم میل خودتونه در مورد هرکدوم خواستید صحبت کنید ولی اگر در مورد گزینه سوم صحبت کنید خیلی خیلی بهتره. چون کم کم داره احترام والدین پیش فرزندان از بین میره. درضمن من 22 سالمه و البته ازدواج هم نکردم.