چگونه می توان فرق بین اعتقادات درست و اعتقادات خرافات را فهمید؟
چگونه می توان فرق بین اعتقادات درست و اعتقادات خرافات را فهمید؟ اعتقادات و باورهای درست در امور دینی ، از سه راه به دست می آیند ؛ از راه قرآن و برهان عقلی و سنّت معتبر. بنا بر این ، هر گاه در درستی باور و اعتقادی که منتسب به دین است شک داشتیم باید آن را به این دو محک و میزان عرضه داریم تا صحّت و سقم آن آشکار شود. البته هر علمی متخصّصین خاصّ خود را دارد ، امور دینی نیز از این قاعده مستثنا نیستند ، لذا همانطور که در مسائل پزشکی باید با پزشک مشورت نمود و در مسائل ساختمانی با مهندس ، در مسائل دینی نیز باید از علمای دینی یاری جست. البته باید توجّه داشت که یاری جستن و مشورت خواستن از متخصّص در امور عقلی ، غیر از تقلید از متخصّص است ؛ در مسائل تعبّدی که فهم حکم نیازمند اجتهاد است برای افراد غیر مجتهد ، عقلاً چاره ای جز تقلید از متخصّص نیست ، امّا در امور عقلی که هر کسی تا حدودی قادر به فهم مطلب است ، تقلید جایز نیست ؛ امّا تبادل نظر و مشورت و طلب دلیل ، نه تنها جایز ، بلکه امری پسندیده و عقلانی است. تأسیس مراکز مشاوره و پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی از سوی علما ، نظیر همین مرکزی که حضرت عالی با آن تماس گرفته اید ، نیز در همین راستا و برای راهنمایی و مشاوره دادن به جوانان فرهیخته ی ایران اسلامی است. لذا اگر درباره ی درستی باور خاصّی شک داشتید و نیازمند یاری متخصّصین فنّ بودید محقّقین این مرکز با کمال افتخار در خدمت با سعادت شما خواهند بود.
عنوان سوال:

چگونه می توان فرق بین اعتقادات درست و اعتقادات خرافات را فهمید؟


پاسخ:

چگونه می توان فرق بین اعتقادات درست و اعتقادات خرافات را فهمید؟

اعتقادات و باورهای درست در امور دینی ، از سه راه به دست می آیند ؛ از راه قرآن و برهان عقلی و سنّت معتبر. بنا بر این ، هر گاه در درستی باور و اعتقادی که منتسب به دین است شک داشتیم باید آن را به این دو محک و میزان عرضه داریم تا صحّت و سقم آن آشکار شود.
البته هر علمی متخصّصین خاصّ خود را دارد ، امور دینی نیز از این قاعده مستثنا نیستند ، لذا همانطور که در مسائل پزشکی باید با پزشک مشورت نمود و در مسائل ساختمانی با مهندس ، در مسائل دینی نیز باید از علمای دینی یاری جست.
البته باید توجّه داشت که یاری جستن و مشورت خواستن از متخصّص در امور عقلی ، غیر از تقلید از متخصّص است ؛ در مسائل تعبّدی که فهم حکم نیازمند اجتهاد است برای افراد غیر مجتهد ، عقلاً چاره ای جز تقلید از متخصّص نیست ، امّا در امور عقلی که هر کسی تا حدودی قادر به فهم مطلب است ، تقلید جایز نیست ؛ امّا تبادل نظر و مشورت و طلب دلیل ، نه تنها جایز ، بلکه امری پسندیده و عقلانی است.
تأسیس مراکز مشاوره و پاسخگویی به سوالات و شبهات دینی از سوی علما ، نظیر همین مرکزی که حضرت عالی با آن تماس گرفته اید ، نیز در همین راستا و برای راهنمایی و مشاوره دادن به جوانان فرهیخته ی ایران اسلامی است. لذا اگر درباره ی درستی باور خاصّی شک داشتید و نیازمند یاری متخصّصین فنّ بودید محقّقین این مرکز با کمال افتخار در خدمت با سعادت شما خواهند بود.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین