نشانهها و ویژگیهای امامت چیست؟ آیا بزرگتر بودن از دیگر پسران، آگاهی از غیب و... هم از شرایط امامت است؟ پاسخ: مهمترین شرایط امامت چنیناند: الف) وجود نص از پیامبر (ص) یا امام پیشین درباره او. ب) داناترین مردم زمان خود باشد. ج) معصوم بودن از گناه و خطا. عقل و شرع این شروط را برای امام شدن لازم میدانند. اما اینکه کسی از همه پسران پدرش بزرگتر باشد یا زره پیامبر بر او درست آید، از شرطهای ساخته خیال و پرداخته دشمنان مکتب اهلبیت: به شمار میآید و اگر چنین سخنانی هم در کتابی آمده باشد، نظری شخصی یا درونمایه روایتی است که عقاید شیعه را در اینباره بازگو نمیکند. دانستن غیب، نیز شرط امامت نیست. اما امامان شیعه گاهی از غیب خبر دادهاند و قرآن هم برخورداری کسی را از چنین علمی رد نکرده است. علم غیب یا ذاتی و نامحدود و ویژه خداوند است یا اکتسابی و محدود که به اولیا داده میشود. قرآن از خبرهای غیبی پیامبران و غیر پیامبران پر است و کسی آنها را انکار نمیکند. تنها در سوره یوسف چند خبر غیبی هست که یعقوب و یوسف از آنها گزارش دادهاند. مراجعه شود: شکست اوهام، 27.
نشانهها و ویژگیهای امامت چیست؟ آیا بزرگتر بودن از دیگر پسران، آگاهی از غیب و... هم از شرایط امامت است؟
پاسخ:
مهمترین شرایط امامت چنیناند:
الف) وجود نص از پیامبر (ص) یا امام پیشین درباره او.
ب) داناترین مردم زمان خود باشد.
ج) معصوم بودن از گناه و خطا.
عقل و شرع این شروط را برای امام شدن لازم میدانند. اما اینکه کسی از همه پسران پدرش بزرگتر باشد یا زره پیامبر بر او درست آید، از شرطهای ساخته خیال و پرداخته دشمنان مکتب اهلبیت: به شمار میآید و اگر چنین سخنانی هم در کتابی آمده باشد، نظری شخصی یا درونمایه روایتی است که عقاید شیعه را در اینباره بازگو نمیکند.
دانستن غیب، نیز شرط امامت نیست. اما امامان شیعه گاهی از غیب خبر دادهاند و قرآن هم برخورداری کسی را از چنین علمی رد نکرده است. علم غیب یا ذاتی و نامحدود و ویژه خداوند است یا اکتسابی و محدود که به اولیا داده میشود. قرآن از خبرهای غیبی پیامبران و غیر پیامبران پر است و کسی آنها را انکار نمیکند. تنها در سوره یوسف چند خبر غیبی هست که یعقوب و یوسف از آنها گزارش دادهاند.
مراجعه شود: شکست اوهام، 27.
- [سایر] انتظار امام موعود، چه ویژگیهای خاصی دارد؟
- [سایر] ویژگیهای خواستگاری مطلوب چیست؟
- [سایر] ویژگیهای دوست خوب چیست؟
- [سایر] ویژگیهای دین مرسل چیست؟
- [سایر] ویژگیهای دین مرسل چیست؟
- [سایر] ویژگیهای ولدحیض چیست؟
- [سایر] طبق نظر شیعه یکی از ویژگیهای امام تعیین وی توسط نص میباشد. حال با توجه به پذیرش امامت حضرت علی(ع) لطفاً نصی را که آنحضرت در تعیین امام بعد از خود و هرکدام از ائمه در تعیین امام بعدی تا حضرت حجت داشتهاند را بیان نمایید.
- [سایر] ویژگیهای فاسق را بیان کنید؟
- [سایر] اگر زن چند روز پشت سر هم با نشانههای حیض خون ببیند و پاک شود و سپس با همان نشانهها خون ببیند، کدام حیض محسوب میشود؟
- [سایر] ویژگیهای سور "نمل" چیست؟
- [آیت الله بهجت] اول ماه به تلگراف ثابت نمیشود، مگر اینکه انسان بداند تلگراف از راهی بوده که شرعاً معتبر است، مثلاً دو نفر شاهد عادل شهادت دادهاند یا آنکه سبب اطمینان شود، اگرچه با ضمیمه نشانهها و امارات دیگر باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی چیزی را پیدا کند و دیگری بگوید مالِ من است، در صورتی باید به او بدهد که نشانههای آن را بگوید و یقین پیدا کند که مال اوست، ولی اگر ذکر نشانهها فقط موجب گمان به مالک بودن آن شود، مخیّر است که به او بدهد یا از دادن به او خودداری نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است؛ چنانچه به خیال اینکه سجده اول امام است؛ به قصد اینکه با امام سجده کند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده؛ سجده دوم او حساب می شود و اگر به خیال اینکه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد که سجده اول امام بوده؛ باید به قصد سجده با امام سجده را تمام کند و دوباره با امام به سجده رود.
- [آیت الله سبحانی] کسی که یک رکعت از امام عقب مانده وقتی امام تشهد رکعت آخر را می خواند نیم خیز بنشیند و صبر کند تا امام تشهد نماز را بگوید و بعد برخیزد. شرائط امام جماعت:
- [آیت الله اردبیلی] مأموم نباید جلوتر از امام بایستد و به احتیاط واجب باید کمی عقبتر از امام بایستد؛ ولی اگر مأموم فقط یک مرد باشد، بنابر احتیاط واجب باید در سمت راست امام بایستد و میتواند مساوی با امام بایستد و چنانچه قدّ مأموم بلندتر از امام باشد و در رکوع و سجود سر او جلوتر از امام باشد، اشکالی ندارد.
- [آیت الله بهجت] اگر سر از سجده بردارد و ببیند امام در سجده است، چنانچه به خیال اینکه سجده اول امام است، به قصد اینکه با امام سجده کند به سجده رود و بفهمد سجده دوم امام بوده، سجده دوم مأموم حساب میشود و نمازش صحیح است، و اگر به خیال اینکه سجده دوم امام است به سجده رود و بفهمد سجده اول امام بوده، سجده اول او خواهد بود و بقیه نماز را با امام میخواند.
- [آیت الله وحید خراسانی] هرگاه بداند نماز امام باطل است مثلا بداند امام وضو ندارد اگر چه خود امام ملتفت نباشد نمی تواند به او اقتدا کند
- [آیت الله نوری همدانی] هر گاه بداند نماز امام باطل ا ست مثلاً بداند امام وضو ندارد ، اگر چه خود امام ماتفت نباشد ، نمی تواند به او اقتدا کند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هرگاه بداند نماز امام باطل است مثلاً بداند امام وضو ندارد اگرچه خود امام ملتفت نباشد نمی تواند به او اقتدا کند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] هرگاه بداند نماز امام باطل است؛ مثلا بداند امام وضو ندارد اگرچه خود امام ملتفت نباشد؛ نمی تواند به او اقتدا کند.